Sista dagen i Spanien

20140625-100852-36532597.jpg

Godmorgon mina fina! Idag tillbringar vi en sista dag i den värmande solen. Ikväll så åker vi hem. Med tanke på det hemska vädret hemma så klurar vi på om vi inte ska köpa en biljett hit i juli igen. Problemet är att inget slår svensk sommar och än så länge är inte loppet kört. Det är ju bara juni.

20140625-104721-38841148.jpg

Hörni, vilka bra diskussioner det blev på bloggen kring det där 40-åriga tonårsinlägget. Jag är så glad att vi kan lyfta våra åsikter på ett respektfullt sätt. Även ni som blir upprörda på dom som röstade ”jag tycker det är tragiskt” och motiverade varför ni blev upprörda utan att kalla folk idioter. Det fick nog en och annan att tänka om. Men också ni som röstade så och förklarade hur ni menade med ”tragiskt” att det för många av er kändes som att man prioriterade sig själv framför barnen.

Ni som tycker att det är hemskt att jag tar upp såna diskussioner och svarsalternativ skulle jag vilja att ni ser det positiva med det hela. Ni är ett 100000-tal besökare här med olika åsikter. Jag vill lyfta andras åsikter och lära mig förstå dem. Ibland kanske jag inte håller med, men ibland lär man sig nåt nytt. Min filosofi är att alltid lyssna på folks argument, det är viktigt med den ödmjukheten. Att lyssna har gjort att jag idag kallar mig feminist, vara för att nämna ett exempel.

Så min ödmjuka önskan till er på denna blogg är att var inte så envisa, var ödmjuka – lyssna på varandra. Och sen är det helt ok att agree to disagree trots att det är irriterande ibland.

Kram och kärlek till er och som alltid, stort tack för att ni är här❤️.

 1. Vet du Elaine, utan att veta om det så har du på sätt och vis förklarat varför jag läser din blogg. Du och jag hämtar energi på helt olika sätt. Du är en extrovert partypingla och jag föredrar lite stillsammare sätt att umgås samt att då och då dumstirra med temuggen i hand. När jag läser din blogg förstår jag lite bättre hur ”andra sidan” resonerar, och där det finns lite förståelse finns det inte plats att döma. Så fortsätt som du gör =)

 2. Hmm skriver:

  Hear hear!

  1. Elaine skriver:

   ❤️❤️❤️

 3. Ewa skriver:

  Återberättade för min man (han är 40) om tidigare debatt.

  Konkret och tydlig som han är så svarade han ”det är väl upp till dem” Och så fortsätter han ”jag har nog med mitt egna, har inte tid att sitta och reflektera över andras liv. Jag lever mitt så som jag vill ha det”

 4. Fia skriver:

  Men att ha en omröstning om huruvida det är ok för 40-åriga kvinnor att leva loppan kändes rätt udda. Vad var tanken med det liksom?

  1. Elaine skriver:

   Det är ett enkelt sätt för tröttmössor som jag själv att dela sina åsikter utan att behöva kommentera. Det var tanken.

  1. Ema skriver:

   Tanken var väl att få en insikt kring vad folk tycker i den frågan. Visst att du inte tycker att svaralternativen var politiskt korrekta men det faktum att så många ändå tyckte olika tyder väl ändå på att det var en relevant fråga att ställa. Med en omröstning så är det också mer troligt att få en så övergripande bild också eftersom alla inte orkar kommentera.

   Vi lever i ett fritt land och har rätt att tycka precis vad vi vill om vem vi vill. Jag tycker det är befriande att folk vågar vara öppna om sina fördomar i sådana här bloggdiskussioner, oavsett om deras åsikter är politiskt korrekta eller inte.

   1. Fia skriver:

    Alltså jag tyckte ingenting om svaren. Tycker hela Sverige är en enda pk maffia där folk blir kränkta för allt. Men som jag skrev så förstod jag inte grejen. Å Elaine förklarade schysst. Så nu förstår jag grejen lite bättre och tänker spendera dagen med att ha det gött i solen!

 5. Fia skriver:

  Även fast jag inte höll med i ditt förra inlägg så inser jag nu att det va himla bra att du skrev det! För fy vad tråkigt om du bara skrivit ”nu har jag tränat”, ”nu har jag jobbat”, ”nu har jag varit i Spanien” osv hela tiden. Att våga ta upp lite diskussionsämnen som hetsar mer eller mindre gör många bloggare. Men att sedan att man som bloggare går tillbaka till ämnet å vågar visa att man påverkats av folks kommentarer är ovanligt men väldigt viktigt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..