Ibland måste man bara ha en hamburgare

20140628-144932-53372903.jpg

Det kan vara det godaste jag vet! Sitter och mumsar på den och läser Lady Dahmers intressanta inlägg om mitt inlägg om fitnesstjejerna. Hon har sina poänger den där Dahmer, min vän. Och jag har oliksinnade vänner. Det tänker jag när jag läser hennes inlägg och blir alldeles varm i hjärtat. Tänk att ha vänner som tänker olika och dessutom respekterar olikheten. Det är guld.

20140628-145201-53521321.jpg

Hur ser det ut för er? Har ni oliktänkande vänner eller är ni rätt lika? Inget är rätt eller fel, bara intressant. Ibland kan oliktänkandet vara tröttsamt och irriterande som här på bloggen och bland vänner. Gud som vi har bråkat vid tillfällen jag och mina vänner genom alla år. Men i nio fall av tio så är det guld att vara oliksinnande. Jag skulle aldrig orka med att leka med mig själv hela tiden. Skulle ni?

 1. Jag förstår dig Elaine precis.
  Jag har också tänkt på detta nya fenomen då Instagram fullständigt exploderat utav träningskonton. Jag har också varit på jakt efter ett konto att följa, tyvärr har jag tröttnat fort då bilderna/filmerna vänder sig till hur rumpan till konto-ägaren ser ut i (gärna in zoomad och i gråa träningstights) ser ut när träningsaktiviteten utförs. Inte hur stark, frisk och målmedveten kontoägaren är. Då hade jag blivit inspirerad!!

 2. Cissi skriver:

  De flesta av mina vänner håller med mig om vissa saker men sällan om alla. Lite som att jag ofta har något gemensamt intresse.
  Angående LD inlägg håller jag med. Reagerade på ditt inlägg men visste inte hur jag skulle formulera mig. Så gjorde hon det så bra 🙂
  Själv följer jag vissa sådana konton som du beskriver att du är trött på och det finns säkert de som tycker att jag är en ”sämre” feminist för det. Jag tränar för att jag mår bra av det men också för att jag bryr mig om mitt yttre. Gillar att sminka mig också… inte alltid men ibland. Jag gör det för att det får mig att känna mig snygg och därmed mer självsäker. Fast jag förstår jag att det finns strukturer bakom som gör att jag tycker att jag är snyggare sminkade så hyn ser jämnare ut och ögonen större etc. Tycker i alla fall att det är ett väldigt intressant område som du tar upp och det får mig att tänka till 🙂

  btw så har jag problem med att prenumerera på inlägg. Fungerar inte för mig att prenumerar endast på svar på min kommentar utan jag måste välja allt eller inget. Är det någon mer som har samma problem?

 3. Ida skriver:

  Jag ska tänka på det nästa gång jag inte håller med dig, Elaine. Först måste jag ha en blogg, gärna en rätt känd också, och skriva DÄR att jag inte håller med dig. Först då kanske du funderar över vad jag försöker meddela, istället för att försöka platta till mig med ett svar som avslutas ”alla är inte retoriker”.

  1. Elaine skriver:

   Platta till med alla är inte retoriker? Det var inte menat som tillplattning utan som ett viktigt konstaterande. Formulerar någon sig klumpigt så får man vara tacksam för kritiken och förstå att alla inte är retoriker, inte ens jag alla gånger.

  1. Elaine skriver:

   Inser nu att du förmodligen bara är ironisk och det var ju trist att du förringar mig till att bara ta kritik från kända bloggare. Testa att minska ironin om du vill att jag tar till mig det du säger. Jag svarar inte bra på det.

   1. Ida skriver:

    Ingen svarar bra på ironi, för min del har jag redan förstått att jag inte kan nå fram till dig och har alltså slutat försöka. Min kritik var densamma som LD’s, men när jag kommenterar på din blogg så avfärdar du min kritik och försöker uppfostra mig (?) men när det en dag senare kommer samma kritik från en bloggare så är det intressant och värt att fundera över…

 4. Alice skriver:

  Men… håller du med LD? Eller du har inte tänkt bemöta inlägget?

 5. Jag har till en stor del liksinnade vänner skulle jag säga. Men har inget emot vänner som har olika åsikter, så länge båda parterna förstår att diskussionernas huvudsakliga mål inte är att få den andra att tänka som man själv, utan att det ska bli en bra och intressant diskussion. Älskar diskussioner där man i lugn och ro kan sitta och lyssna till den andras åsikter och själv berätta sina åsikter och när diskussionen tar slut så käns det som att man förstår sin vän ännu bättre!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..