Rätt kost, bränsle och familj

Godmorgon folket! Matheo är på minisats, Gustav tränar på Sats Östermalm medan vi håller oss på Hornstull. Jag behöver inga avancerade grejer idag.

IMG_2528.JPG

Jag tränade igår och egentligen kör jag ju varannandag träning, men imorgon har jag inte möjlighet. Jag ska till min Karin, farfars brorsdotter i Göteborg. Det ska läggas familjepussel, men framförallt så ska jag få hänga med familjen och få träffa min syssling Freja som jag aldrig har träffat. Vi ska bruncha och så stannar jag tills måndag.

Jag tycker det är så häftigt ha få kontakt med familj man inte haft kontakt med förut och upptäcka hur otroligt lika man är i tankegångarna. Vissa saker är helt enkelt genetiskt. Karin och farfar har exakt samma leende och är lika mycket ”det ska vara ordning och reda” som jag har ärvt.

IMG_2225.JPG

Men så är Karin och jag mer äventyrslystna av oss. Jag tittat på henne och bara vet att jag kommer vara som henne när jag blir stor. Vi är så lika och jag är så tacksam att vi fick kontakt. Det var när farfar hade gått bort som det blev så. Så fint vilka band som knyts när man möts när en annan har gått vidare.

På tal om något helt annat så har jag börjat äta frukost igen. Jag kände plötsligt att min kropp gick från att må bra utan den till att må dåligt. Jag tror inte på dieter eller principer, däremot så tror jag att man ska lyssna på sin kropp. Efter tio år så vill min ha frukost och då ska den bannemig ha det. Matheo tyckte det var så kul att mamma åt gröt med honom och pappa imorse.❤️ Så nu känner jag mig mer pigg, stark och mindre deppad. En enkel justering som att börja med frukost gjorde saken bättre.

IMG_2529.JPG

Så det är verkligen mitt tips. Lyssna inte på mig, dieter eller andra ”experter”. Lyssna på din kropp, det är den bästa experten för just det du behöver.

/Elaine, kliver på löparbandet med något trött rumpa från passet igår.

 1. Helen skriver:

  Spreking, du er mitt treningsforbilde!

 2. Emma skriver:

  Strålande stark och stark och strålande!
  Jag gillar det och jag gillar dig!

 3. Idag har jag börjat knapra d-vitamin-piller. Någon bloggläsare som har en tanke/synpunkt/åsikt/erfarenhet om det? Har hört mycket gott på många håll – att det ska hjälpa och pigga upp i höst- och vintermörkret. Återstår att se!

 4. Anna M skriver:

  Vad intressant det där om kosten. Det påverkar så sjukt mycket. Jag har haft migrän i många år och de senaste åren har jag räknats som kronisk migränpatient (alltså fler än 15 anfall/huvudvärksdagar månad). Jag har provat olika förebyggande mediciner och akupunktur. Akupunktur har fungerat jättebra när jag gjort det, men kommit tillbaka när akupunkturen avslutats, om än i mindre utsträckning. I somras hade jag migrän 9 dagar i sträck och kände att det inte kan fortsätta så här. Jag hade hört från flera håll att LCHF kan vara effektivt för migränpatienter. Jag har varit väldigt motståndare till det då jag tyckt att hela LCHF konceptet är sjukt. Men då var jag öppen för alla tänkbara förslag. Så jag provade. Efter en månad hade inget hänt, men jag kände att jag mådde bättre. Så jag ville fortsätta. Efter 1.5 månad började plötsligt migränanfallen minska. Och nu, när jag kört ordentligt i 2.5 månader är det en markant skillnad. Jag har fortfarande problem med huvudvärk, men inte alls lika ofta och nu går de att bota med en vanlig ipren. Det känns så konstigt att kosten skulle kunna påverka huvudet så mycket, men jag har inga andra svar vad som skulle kunna ha gjort det bättre. Så vad vi äter påverkar verkligen måendet och det är helt rätt, man ska lyssna på sin kropp! Kroppen vet ju faktiskt bäst i en värld där andra gärna kritiseras ens val av kost.

  1. Det är inte så att det är gluten du faktiskt reagerade på innan? Äter man lchf så är det ju i princip obefintligt i den kosten. Det är väldigt många som reagerar på det, finns rätt mkt forskning på gluten och skador i tarmarna och hur det påverkar resten av kroppen. Sök på gluten o migrän så kommer det upp rätt mycket info.

   Kul att du hittat en kost som funkar iaf!

 5. Rebe skriver:

  Wow! Jag har inte kollat in på ett tag men jäklar vad stark du har blivit! Alltså, ser ut att vara på kortet, men jag ser det som bevis 🙂

  Jag gillar att du skriver många reflektioner och funderingar nu när hösten kommer igen, du vet dina- funderingsinlägg? De känns lugna och ödmjuka och lockar mig att läsa.

  Och slutligen, amen till att lyssna på kroppen! Min kropp brukar säga saker till mig innan jag fattat hur läget ligger till själv. Vill kroppen att jag ska ta det launa ger den mig gärna feber en dag för att vägra samarbeta i mitt tempo. Det är tacksamt faktiskt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..