Nyårsmålen är nedskrivna

IMG_6409.JPG

Jag tog mig till Ordning & Reda för att köpa dagböckerna som jag har köpt där i alla år, men också ett lite tjockare papper. Men de sålde varken eller där. Vad har hänt? Skriver inte folk på papper eller i dagbok längre? Oh well, det fick bli NK. Ibland är de bra med anrika butiker som aldrig ändras. Kändes bra att investera i ett lite dyrare papper att skriva upp målen på för de är ju väldigt dyrbara för mig och når jag dem så kommer mitt liv bli ännu bättre.

IMG_6403.JPG

Målen jag satte i år är höga – jättehöga. Mest för att det gäller saker jag ska känna och andra i mig omgivning ska tycka/tänka till om. Gustav kommer till exempel få berätta om jag uppnått vissa eftersom han står mig närmast. Gud, att inte få kryssa i målen själv är lite nervigt.

Jag placerar målen på vår sovrumsspegeln – en plats som jag ser varje dag. Jag tror att det är en viktig daglig påminnelse.

IMG_6469.JPG

 1. hanna skriver:

  Tänk på att i ett bra kvalitetssystem så uppnår man inte alla målen. Då har man inte spänt bågen tillräckligt

 2. Jag köper alla mina dagböcker på Bookbinder’s Design! Finns på NK! Avskyr dock de linjerade, då det känns som att man inte kan vara lika fri i tanken som med helt tomma blad

 3. Strax efter nyår skrev jag också ner mina mål för året inom ett par olika kategorier som karriär, träning, hälsa mm. Liksom skrev ett årsbrev till mig själv där jag kan ”blaja” lite mer om vad jag hoppas ska ske under året, istället för målen som är mer korta och konkreta och mätbara (SMARTA).

  Jag har läst någonstans att ju färre mål du har desto större är sannolikheten att de uppnås. Med fokus på 1-2 mål under en begränsad tidsperiod kommer de med ca 99% sannolikhet uppnås, medan 6-10 mål under samma tidsperiod ger en måluppfyllelse som understiger 10% och då med stor sannolikhet även ger en känsla av misslyckande.
  Hur många olika mål satte du upp?

  Här har jag skrivit mer om mina mål och årsbrevet:
  http://minimalisterna.se/arsbrev-och-mal-2015/

 4. Hej! Jag inspireras av er som skriver så tydligt uppsatta mål för året, men jag känner att om jag skulle göra det för mig själv så är det bara ytterligare KRAV i vardagen att leva upp till. När jag ser hur du satt upp det på spegeln för att bli påmind varje dag får jag lite lätt panik. Skulle vara intressant att läsa hur du Elaine, resonerar kring att inte få målen att bli till ett krav som bara ger dåligt samvete och ångest.

  1. Maria skriver:

   Jag håller verkligen med! Jag blev alldeles stressad bara av att läsa inlägget. Samtidigt förstår jag att man vill hålla dem i åtanke när man nu bestämt sig för något.

 5. Millis skriver:

  Som tur är tror jag de har kvar mycket av det där på Bookbinder´s design, det var i alla fall där jag köpte min årskalender. För jaaaa, jag vill skriva i min kalender med penna, tycker inte alls jag får samma översikt över veckan i telefonen. Och jag är IT-konsult, så teknikfientlig är jag normalt inte, hehe.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..