Förlossningsberättelse – Inget för dig som är känslig.

Jag satt och skrev på boken på Vurma i Hornstull när värkarna satte igång. En kompis kom förbi och fångade mig mitt i värkarbetet. Hade det här varit en glammig blogg så hade min förlossningsberättelse varit reducerad till det här:

Jag satt på cafét och fick värkar

Tre timmar senare så var hon här. Tihi!  
Jag mår tiptop idag, lite trött med helt ok. Har lagt lite enkel make för att handla lite basic-saker hemma.

Yeah right! Den här bloggen är varken en glammblogg eller rosa fluff. Här får ni sanningen, känsliga läsare sluta läs här och hoppa förlossningar i framtiden.

Jag vet inte hur många gånger jag har sagt att jag längtar efter Maggan, men transportsträckan dit. Jävlar i gatan! Huddinge hade inga platser så SÖS fick det bli och det verkar som hela Sverige födde den 27/5, vissa stockholmare hänvisades till Linköping. Dit hade vi aldrig hunnit. Jag var sex centimeter öppen när jag kom in. Bajsa var det enda jag kunde tänka på och säga. Lustgas är ju grejer, denna gång använde jag det rätt, skrek mindre och andades mer. De förberedde för epidural, men det hanns inte med. Det här blir igen lång förlossningsberättelse för det tog ju bara två timmar. Men crescendot i den är när jag känner att jag håller på att explodera. Min tarm är full, bebis på väg och vattnet tar emot!

Jag skriker: JAG MÅSTE BAJSA!!!!

Barmorskorna: Oj, kan du göra det på potta i sängen?

Jag: Jag gör det vart som helst!!! Ge mig pottan! 

Jag sätter pottan under rumpan och tittar på Gustav som ser lite förvirrad ut.

Jag: Gustav gå ut, vi måste ha kvar lite värdighet kvar mellan oss!

Gustav går ut utan protester. Precis när jag tar i för att börja skita så inte bara går vattnet – det flyger ut och upp! Vi snackar en våg upp i luften, som en jädra film. Och vad surfar upp på vågen av vattnet? En bajskorv! Jag tackade gudarna för att Gustav hade gått ut och att barnmorskorna stod på varsin sida om vågen och The surfing poo. 

Barnmorskorna sa ”oj” lite dämpat och sprang omkring för att torka golvet. Så mycket vatten! Själv så tog jag lustgasen och skrej ”Aaaaaaaj, Aaaaaaaaj, AAAAAAAAAJ!” Kanske 10 gånger och då springer ”the head barnmorskan” och Gustav in och försöker lugna mig. Men jag känner att Maggan glider fram i mig.

Barnmorskan bestämt: Ta bort gasmasken och titta på mig. Nu ska vi prata.

Jag tar bort lustgasen irriterat: Sluta prata med mig, hon kommer nu. 

Barnmorskan envisas med att prata medan de andra säger: Nu kommer bebisen! Nu är hon framme! Stopp Elaine, stanna så att du inte spricker. NU kan du krysta ut!

Och ut kom en skrikandes Maggan! Åh vad ont det gjorde, men så fort det gick. Jag blev så förvånad över fler saker med Maggan. Hon är pytteliten men proportionerlig, så inget är fel. Hon har svart lockigt hår – Matheo hade vitt fjun. Hon har superstora läppar och stor mun. ”Mick Jagger” sa Gustav när hon skrek. Hon är så fin! Jag tror att det är Jones – min brasilianska släkt – gener som har kommit ut. Så kul! Om det är någon hon är lik nu så är det min kusin Lucette. Så kan ni få en bild av Lucette som bebis så har ni Maggan i ett nötskal!

 

 

Så mina älskade bloggvänner, nästa gång ni ser mig på en glammig tillställning så här. 

 

Så kan ni tänka att hon inte bara är glammig hon är grundare av ”the surfing poo”. Haha!  Glömde säga att barnmorskorna förnekade att de hade sett någon flygande poo, ”synvilla från lustgasen kanske” och det trodde jag på tills jag återberättade allt för Gustav. Han hann kika in och bekräftade att de inte var nån synvilla. Barnmorskorna ville bara bibehålla min heder. Gustav? Skadad för livet? Haha, herregud vi får väl se hur långt det dröjer tills vi åker till pippaloss. Får väl förnya mitt ”pass” på nåt kreativt sätt.

 1. Malin skriver:

  Helt underbart att läsa!!! Jag är gravid och har börjat få ångest och oro inför allt möjligt i samband med förlossningen. Bl.a. bajsandet!! Vad händer om jag blir bajsnödig och inte kan hålla mig? mm mm. Men nu lättade lite av den oron

 2. Ella skriver:

  Underbar berättelse!!! Jag har just hittat till din blogg och jag är härmed fast!!

 3. Lii skriver:

  Tack! Tack för att du delar med dig! Just skrattat så tårarna sprutat!!! Fattar att det inte var så kul där och då. Jag inväntar med spänning min 2a förlossning om några veckor! Jag kanske rider på vågen 😉

 4. Eline! Tack för att du delar med dig. Jag är så trött på glorifierade fl-storys. Klart man skiter ner sig!! Heja!

 5. Beebe skriver:

  Grattis till lillbebban, och tack för en gutsy förlossningsberättelse! Och HUR snygg är du när du just fött barn?! (Menar bilderna där du sitter/ligger i sängen.)
  Herregud, mänska! Skitsnygg ju!
  (Även om det är ju såklart är irrelevant i sammanhanget…)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..