”Mammakroppen”

Jag har tänkt på det Bella skriver om kroppsfixeringen som media har av henne om hon visar sig i bikini. Hon förklarar att det skulle vara skönt att få vara i fred, slippa vara granskad efter två graviditeter. Gud vad jag förstår henne. Vi andra har nog med att lämna oss själva ifred, tänk då att ha media på sig.

Mammakropp… Efter förlossningen-kropp. Jag vet inte om jag vill kalla min kropp för något än min egen. Tänker att de kan vara de som läser bloggen och tänker ”Elaine kallar sin kropp för ‘efter två förlossningar’ men så ser jag ut normalt sätt”. Jag blev irriterad på Läckberg som hånade en gammal bild på sig då hon tyckte att hon var tjock och ful. Jag tänkte på alla de som blev glada över att de nu ser ut som Läckberg såg ut en gång i tiden, att hon hånar sig själv blir att hon hånar dom. Därför tänker jag att det är viktigt att man aldrig hånar sig själv, varken för sig själv eller för andra. Någon kanske tycker du är otroligt vacker och är lycklig att de får se ut som du.

Här har ni min kropp. Någon som känner igen sig? High five fifan! 🙂 

 Och vi gör ett experiment. Vi värderar inte kroppen i detta inlägg. Vi låter den bara vara, lämnar den i fred. Den fungerar. Det räcker så. Tack. 🙂 

 1. Mia skriver:

  Fifan vad du är underbar! Helt galet underbar! Blir alltid så glad och peppad av dina inlägg, tack för att du finns!

 2. Elinn skriver:

  post partum eller inte – BABE hej hallå

 3. Jenny skriver:

  Kloka ord! Är själv i vecka 40 med mitt andra barn… Är så trött på allas fokus på hur jag ser ut. (”Gravidkropp”, o snart ”efter-förlossningskropp”…) Min kropp fungerar! Det räcker verkligen så

 4. Linda skriver:

  Jag tror Elaine syftar på tumultet som hänt med Isabella och hennes kropp. Sedan kan ni ju öppna vilken skvallertidning som helst där kändisar och andra personer blir granskade för deras kroppar. Jag får känslan av att hon syftar mer allmänt än om just sig själv.

 5. Pia skriver:

  Men altså, jag fattar inte, lurar det paparazzis i vassen i Stavsnäs eller vadå?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..