Giftiga jävla mammor

Jag är så jävla trött på er som lägger er i hur jag lägger upp mina dagar. Kan inte ni som har åsikter på hur jag pusslar ihop jobb/bebis/luncher medan Matheo är på förskolan göra två saker: 

1. Sluta läsa bloggen.

2. Dra åt helvete.

– Vaddå, kanske några tänker, Annas kommentar var inte så farlig.” Jo den är farlig för att den ifrågasätter om jag utnyttjar systemet. Den antyder att jag är lat som inte har båda barnen hemma när jag jobbar. Den säger att jag inte får fika med vänner när Matheo är på förskolan. Man får fika hur mycket man vill ÄVEN om man inte jobbar. Du tar hand om ett nytt liv och syskonet FÅR vara på förskolan även om din sysselsättning för dagen råkar vara att pilla i naveln eller ligga och fisa i sängen en hel dag. Annas kommentar är farlig för Den ger redan tyngda mammor desto mer dåligt samvete helt i onödan.

Jag jobbar, varenda jävla dag som jag har Evelyn. Jag hämtar och lämnar Matheo, däremellan jobbar jag. Ni kanske inte märker det? Varför? För jag rapporterar inte varenda minut av mitt liv här på bloggen. Om Crille kommer och fikar med mig en snabbis när jag har skrivstuga på café och Evelyn sover då kommer inte jag skriva ”bara så att ni vet så jobbar jag också” för att rapportera mitt liv för er.  

Evelyn och jag på jobb igår.

 Det här är ingen föräldraledighetsrapport, det här är en mikroskopisk del av mitt liv som ni får ta del av. Kommentarer som Annas kommer att tas bort i fortsättningen eller bemötas på jävligt låg nivå av ett skäl: Det är så jävla lågt att dra slutsatser utifrån en blogg. 

Men det lägsta av allt är ni giftiga mammor – för det är aldrig pappor – som sysselsätter er med att ge redan kämpande mammor som gör sitt bästa en massa skit och giftpilar. Jag önskar att jag kunde se er i ögonen och säga två saker Skaffa er ett liv eller dra åt helvete. Fan vad jag avskyr er som rackar ner på redan förtryckta kvinnor. Mammor som redan dras med dåligt samvete men ändå gör allt för sina barn. Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra. Köp en enkelbiljett dit och sluta läs bloggen. Och om texten inte är tydlig nog så läs mitt kroppsspråk. 

 Och ni som tycker det är högst upprörande ”med en retoriker som går bananas” ni kan också dra åt helvete. 

Ni andra älskar jag, men det visste ni redan.❤️

/Elaine, kliver på planet till Göteborg där hon ska jobba. Evelyn? Är med. Matheo? På förskola. Ändå gör hon sitt bästa.

  1. Instämmer. Vissa människor är så elaka. Jag skulle vilja be dem hålla käft faktiskt. Du får leva ditt liv som du vill! Kram

  2. Alltså du ha satt finger i ett utbred problem! Människor som inte ha ett värdigt liv ger sig rätt att låter sig själv spy diarré
   Du är bäst!!
   Tack

 1. Åh vad det är härligt med kvinnor som du Elaine! Som skriver det många av oss andra känner men kanske inte alltid säger. Helt rätt! Vi ska ju hjälpa och lyfta varandra inte trycka ned och förstöra. Tycker du verkar vara en fantastisk mamma, vän och fru <3

  Kram och ha en bra dag i Göteborg!

 2. JAG ÄLSKAR DIG! Haha så underbart att du går bananas! Och med all rätt. Varför skriver man en sån sak? Och hur orkar människor hålla på och döma andra hej vilt?
  Kör hårt!
  Från en sjukt uttråkad mammaledig mamma som längtar efter arbetslivet och vuxenkontakt

 3. Jag tycker du är jätteduktig, och är säker på att just för Matheo och Evy är du den absolut bästa mamman i världen.

 4. Du är grym! Som även många andra mammor är. En föräldraledighet behöver inte betyda att man som kvinna är fastfängslad i hemmet med barnet på höften och sleven i grytan och har aptråkigt. Tycker det är fantastiskt att det idag går att anpassa sitt liv så att det passar sin familj. En glad Mamma – en glad bebis. Hade jag kunnat hade jag också pusslat med jobb, träning, bajsblöjor o amning. Nu blir det tyvärr inget med jobb då det ej funkar att jobba hemifrån. Så heja dig som får ihop det!
  Kram till dig och alla andra mammor och pappor som kämpar på 🙂

  1. Bra sagt. Har ofta upplevt att bittra människor är avundsjuka på mig när jag har varit glad på jobbet tex. Inte mitt nuvarande jobb tack och lov. Även på högstadiet fick jag sura kommentarer för att jag vågade räcka upp handen på lektioner men också för att jag tog plats generellt. Tragiskt.

 5. Elaine kæreste, jeg kan godt lide det, du skriver ! Håber bare ikke at dit blodtryk stiger på grund af folks uigennemtænkte eller slet ikke tænkte kommentarer.

  Du har et dejligt, travlt liv. Misundelsesværdig for dem, som kritiserer dig. De vil også, men formår ikke, siger jeg, en gammel farmor. Beundrer dig og ønsker lykke fremover.

 6. Bästa Elaine! Bra skrivet. Anna (och de andra) är ena jäkla stolpskott som insinuerar att du skulle utnyttja systemet. Du är min inspiration i att få ihop mammaledighet med en del jobb, familj och vänner – du är grym! De som hatar är avundsjuka. Kram

 7. Go go go Elaine! Du har så rätt i allt du säger! Jag började jobba för en månad sen ungefär, då var Penny 8 månader. Förvisso bara två dagar i veckan, men ändå. Jag har ännu inte fått försvara mig och mitt beslut så många gånger, tack och lov, men jag kan tänka mig att det finns de som har åsikter om det bakom min rygg. Det kan de få ha men det kan de behålla för sig själva.

 8. Det är bara att strunta i sådana kommentarer, även om jag förstår att det gör ont, men i realiteten är det enbart en reflektion över att de inte trivs med sina liv och därför måste trycka ner andra. <3

 9. <3 på det!
  Vill också lägga till en sak: självklart ska en mamma som är hemma med bebis, medan eventuella andra barn är på förskolan och har det bra, fika med kompisar, sova, pilla sig i naveln, titta på molnen, stå på huvudet eller vad fanken hon vill utan att ha dåligt samvete. Det var en himla konstig kommentar från Anna. Varför skulle storbarn behöva vara hemma och anpassa sig efter bebislivet? Och varför skulle mamman inte ha det så bra hon bara kan hela dygnet?
  Puss!

 10. Hur hamnade jag här…? Att du är min favoritretoriker det vet du, men att du kan döda med en läpprörelse, ditt kroppsspråk och tangenter, det visste jag inte. Hahahahahaha!!! Kan inte sluta skratta! Jag kissar på mig snart…. Och det är ditt fel! (Ps. Glömmer aldrig vårt möte. Kapellet Sthlms sjukhem. Aldrig blivit så nervös i HELA mitt liv när jag insåg att det var DU som satt där och blängde argt på mig. Ds.)

 11. Helt rätt Elaine, go bananas!
  Är så trött på kvinnor som måste försvara sig emot kommentarer likt Annas. Alla gör olika av sin föräldrarledighet(alt. Jobbtid hemma med småsyskon för din del).
  Lika jobbigt tycker jag det är att försvara varför jag valt att vara hemma länge och mer än min man! NEJ jag är inte arbetsskygg, jag älskar att jobba men just nu gör jag det JAG utgår ifrån är bäst för MINA barn! Sen att Berta anser att hennes barn ska in på föris när barnet är 1,1år så absolut för jag anser att man som förälder vet vad som är bäst för sitt barn utefter sina möjligheter. Sen har inte alla möjligheten och vara hemma länge om man så vill men då gör man väl det bästa av situationen helt enkelt..!
  Det ENDA jag inte förstår är föräldrar som har sina barn på föris över 9h per dag och endast är hemma och rullar tummarna, men vad vet jag? Kanske är det bästa för dessa barn oxå?

  PS. Elaine, du är grym på alla sätt men speciellt att sätta ord på det många vi känner men inte kam uttrycka lika bra! Fortsätt med det du gör o anser är bäst för era barn och er! ????

  1. Men hur många såna har du träffat på riktigt då? Föräldrar som lämnar sina barn 9h om dagen för att sitta hemma och rulla tummarna alltså….

   1. Tyvärr många..! Jobbat inom förskola och skola länge och hunnits springa på många exemplar. Men tur är att dom som går exakt det som passar som egen situation och barnen bäst lyser mest igenom!:)

  2. 1) tror nästan inte ens att det finns föräldrar som har sina barn på förskola i 9h / dag för att mest sitta hemma och pilla naveln. Låter extremt otrovärt.

   2) klart man får göra vad man vill när kidsen är på förskolan.. Och klart alla mammor/pappor/bonusföräldrar gör deras bästa, i nästan alla fall kan man iaf ha den grundtanken.

   Under en period, ca 6 mån, jobbade jag på andra sidan stan (var tvungen att ta ett jobb mellan gammalt jobb och nya sysselsättningen som skulle bli studier). Jag lämnade barnen på förskolan 6.30 på morgonen och hämtade 17.00. Jag slutade 15.30 på mitt jobb men det tog ca en timme hem.. Om jag sprang till förskolan? Nej, jag handlade oftast först, lämnade allt i lyan och hämtade kidsen sen för jag tyckte att efter en så lång dag på förskolan borde dom slippa gå på Ica.

   Jag pluggar på högskola nu och igår var jag ledig men min son fick vara på förskolan ändå mellan 8-16 så jag kunde läsa lite, sova lite, ta en dusch.. Göra whatever.

   1. Då har du gjort det du anser är bäst för dina barn och dig själv och är precis det jag tycker man ska göra. För alla har inte samma lösningar som man anser är bäst för sin egen familj.
    Har full förståelse för dom som pluggar och lämnar på föris, för plugg är inget 8-17 jobb utan finns där oftast hela tiden.
    Har dock varit med om personer som haft sina barn på föris hela sommaren 8-16 pga. Dom eventuellt skulle behöva jobba en dag eller två (men såklart aldrig blev av). Personer som lämnat in falska sommarkursintyg för att barnen ska få gå på föris hela sommaren, eller föräldrar som vabbat ett syskon & låter ändå det andra barnet gå 8-18..
    Jo det finns men är glad att ni/vi föräldrar gör det som vi anser är bäst för oss och våran familj tar övertaget!:)

  3. Wow Jennie, du är ju en av dessa mammor som Elaine nämner, men du inser det inte!
   Du lyckas, i samma inlägg, ge positiv feedback, höja plus försvara dig själv, OCH ge en känga till andra föräldrar. Helt otroligt!
   Kunde du inte bara stannat, INNAN du rackade ner på fantasi-gruppen som har barn 9 h på förskola och sedan rullar tummarna? För du har inga belägg för det? Hur kan du veta något om vad föräldrar gör när deras barn är på förskolan/skolan?
   Svara gärna, för jag är uppriktigt nyfiken!

   1. Fast det är ju så enkelt. På kommunens webbsida står när föräldrar har rätt till barmomsorg. Är man osäker kan man fråga. Sedan är det upp till varje förälder om man vill respektera reglerna eller skita i dem (fast då kanske man inte ska bli fb-vän/insta-kompis med personalen på föris och spamma med bildbevis på när man bryter mot sagda regler). Moralen är olika för alla. Och det säger en del om personen som utgår från att någon fuskar. Äh. Varje handling och respons avslöjar delar av någons personlighet. Min är att jag är less på alla som utgår från personliga erfarenheter och inbillar sig att de är universiella sanningar. Bättre att gå till källan och läsa på istället.

   2. Fast Jennie har inte fel, jobbade själv på förskola o de sker mkt ”fusk” en tjej vi hade va 6.15-18 varje dag! O flera gånger så insåg vi att föräldrarna inte ens jobbade dem tiderna, tex När hon fick maginfluensa o vi ringde föräldrarna o de visade sig att de va på Ullared…hmm..så de tog 3 timmar innan de kom så vi fick ta hand om henne som spydde i massor o fick fler sjuka barn pga det.

  4. Ja, Jennie, vad vet du? Kanske är det faktiskt bäst för de barnen att vara på förskolan 9 timmar om dagen med en förälder hemma som pillar naveln?

   Många förskolelärare här också som uttalar sig om hur föräldrarna utnyttjar systemet. Och det finns säkert de som gör det, precis som det finns människor som inte betalar TV-licens, tankar ner film olagligt, har svart städhjälp eller försöker dra av privata saker i deklarationen. Det finns alltid oärliga människor som försöker ta sig friheter med andras rättigheter.
   Men min grundtanke är att hellre fria än fälla. Du vet egentligen inget viktigt om en annan människa förrän du gått i hennes skor.

   Vi har en heltidsplats till vårt barn, trots att jag själv är hemma på heltid. Varför då? Jo, för att det är det bästa för vårt barn. Eftersom hon inte mår bra av att vara hemma med en mamma som inte orkar något mer än att ligga i sängen och sova eller stirra i taket.
   Däremot mår hon bra av en mamma som orkar leka och som orkar lyssna, som inte går i taket vid minsta lilla konflikt och som inte flippar ut vid ett glas spilld mjölk. Som måste sova middag mellan kl 10-13.
   Därför är vår dotter på dagis, trots att jag är hemma. För att jag just nu inte är en fungerande förälder.
   Jag har fler bra dagar än dåliga, de dagarna hämtar jag tidigt eller så barnet ledigt.
   Jag är sjukskriven och har ” rätt” till heltidsplatsen. Så varför bryr jag mig alls om din kommentar, jag behöver inte ta åt mig, jag utnyttjar inte systemet.
   Jo, jag tar illa vid mig eftersom det inte syns utanpå att jag är sjuk. När jag hämtar och lämnar på förskolan ser jag lika frisk ut som alla andra, ( kanske tom friskare eftersom jag är så mån om hur jag ser ut- särskilt när jag mår dåligt, jag vill inte att det ska synas), likaså om du ser mig när jag fikar, eller shoppar, eller joggar eller står i kön på Ica. Det du inte vet när du ser mig är att jag får betala ett högt pris för att göra de där sakerna, så därför gör jag dem inte så ofta. För det mesta ser du mig inte alls, då är jag nämligen för dålig för att vara ute.
   Och då har min dotter det tusen gånger bättre på förskolan.

 12. Varför kan inte alla bara sluta upp med att lägga sig i varandras liv?! Sköt er själva och skit i andra. Och det spelar ingen roll om man är en offentlig person eller ej, skaffa er ett liv och börja reda i det liv ni själva lever. Det finns inget mer patetiskt än nättroll, och människor som försöker trycka ner andra med en datorskärm som vindskydd. Ni människor som ägnar er åt att kommentera andras liv – kan ni inte bara fatta ATT INGEN HAR BETT OM ER ÅSIKT?!

 13. Bra att du ryter till Elaine! Tycker du är alldeles underbar för det. Man ska visa när det bottom is nådd…
  Vad jag vet har man rätt att lämna sina stora barn på förskola vissa timmar/vecka när man är föräldraledig…varför ska vi ens diskutera det? Tror att du som offentlig person har extra koll på systemet så du inte får skit i onödan.

  Tack för en härlig blogg ❤️ Du inspirerar

 14. Baaaaaam!! You Will Rock This World!!! Borde finnas fler som du underbara fantastiska Du!!!!! ❤️❤️❤️❤️?

 15. Ja Gud förbjude att vi kvinnor har trevligt… Jag kan inte låta bli att undra om den där Anna fikar med sina kollegor på jobbet och hur det isf är skillnad gentemot att du tar en fika eller lunch med en eller flera vänner?
  Kvinnor som inte hjälper kvinnor är skitnödiga!

 16. Word!! Tyckte inte Annas kommentar var så farlig först mest lite kliande irriterande Men när jag läst den igen och det du skrev håller jag fullständigt med dig förbannade avundsjuka och kvinnoförtryck av kvinnor är så jävla trött på det beteendet. Sjukt kul och uppiggande med en retoriker som går ”banans” hihi

 17. Men fan vad trött man blir på folk. Jag LOVAR att du hade fått kommentarer om du hade haft honom hemma; ”Men barn MÅSTE få gå på förskola och utvecklas tillsammans med andra barn! Tänker du inte på ditt barns bästa? HUR ska han kunna interagera med andra barn om han aldrig får träffa dem och få en paus från dig och resten av familjen?” Suck. SKÖNT att du säger ifrån och visar att det inte är okej att döma andra. Kram! Och ses den 9 november 🙂

 18. Du är en imponerande skicklig företagsledare och ska fortsätta precis så. Här får du en stor kram, hoppas du får en trevlig helg!

 19. Så jävla bra du är Elaine! Bara fortsätt gör det du gör, låt alla andra tråkiga människor sitta hemma i sina tråkiga hus med sina tråkiga liv och önska dom var i dina skor ? Go go !!

 20. BRA RUTET! Jag lackar totalt på folk som ger sig på föräldrar (särskilt mammor). Så glad att du ryter ifrån!

 21. Underbart! Dagis är inte (bara) barnpassning, det är ett ställe dit barnen (förhoppningsvis) älskar att gå för att leka med sina kamrater och lära sig en massa!

 22. Haha, du är helt jävla fantastisk! Även om du bara hade fikat så är det ingen annan som har med det att göra. Heja dig! 🙂

 23. Haha, jag ÄLSKAR dig. Helt jävla underbar. Folk har inget jävla liv – det är så jäkla patetiskt så att man nästan måste skratta. Du är riktigt grym. Patetiska människor som uppenbarligen har alldeles FÖR mycket tid att spendera på att tycka och tänka på hur andra människor bajsar, kissar och äter kommer alltid att finnas. Tänk om alla dessa människor kunde avvara den tiden på att utveckla sig själva och vårda sitt inre istället för att projicera sin uppenbara brist på mening utåt. Sluta aldrig att säga vad du tycker – det är för få som du i landet PK!

  Kärlek

 24. Alltså du är ju så jävla skön helt underbar 🙂
  Jag förstår helt ärligt inte hur du orkar jobba o ta hand om barn jag har en bebis på 3 månader o jag är helt slut o då är jag ändå arbetslös innan vi skaffade barn. Du är min förebild måste jag säga o älskar när du går banans 🙂 lyssna inte på alla negativa tanter fortsätt gör de du gör de är du bra på! En grym mamma o en grym kvinna! Ha en riktigt bra helg

 25. Åh vad underbart! Det är baskimej inte lätt att få ihop vardagen med småbarn och karriär. Väntar mitt tredje barn och ser fram emot att få jobba några timmar i månaden. Första mötet är efter en månad efter att han kommit ut. Det finns så klart människor som tycker att man är galen som gör det, men skulle jag inte få jobba lite vid sidan av så skulle detta barn inte blivit till. Du är min förebild! Keep up the good work och din härliga attityd!

 26. Hahaha underbar bild! Helt rätt! Tyvärr kommer det mycket åsikter på köpet när man har en stor blogg, så det gäller nog att bygga upp en slags mur eller liknande runt sig själv för att inte ta åt sig. Lättare sagt än gjort, jag vet. Bra tycker jag också att ibland lyfta fram det och ge fingret åt de som förtjänar det, kanske är fler som känner sig träffade och väljer att inte lägga sig i andras liv med sina egna åsikter. Det är för övrigt bland det värsta jag vet, alla dessa blöta näsor och pekande fingrar, som om de vet bäst. Usch! Nu behöver jag nog gå och spy lite.

 27. Jag älskar dig Elaine, så jävla bra är di så jag finner inga ord! En otroligt klok mamma som står upp för så många som inte vågar eller orkar själva.
  Vi gör vad vi kan med det vi har!

  Peace, Love and understanding ❤️

 28. Shit vi har fredagsfika på jobbet i eftermiddag! Kanske bäst att hämta ut barnen från föris innan??? Herregud, har man inte rätt till rast som hemmajobbande eller föräldraledig?? Platsen och tiden är ju redan uppbokad och betald av kommun och maxtaxa, spelar det någon roll om man hämtar en halvtimme tidigare för att man jobbat klart eller om man använder den halvtimmen till att handla på ICA så att man kan leka när man kommer hem istället för att slussa runt barn i kundvagn? Jag fattar verkligen inte denna diskussion alls… Det stör ju bara rutinerna för personal och barn om man skulle hämta och lämna hipp som happ. Det är ju därför man i samråd bestämmer tiderna?

  1. Innan fredagsfikat börjar gör du bäst i att ringa förskolan och be att de ställer ut ditt barn utanför staketet tills fikat är över och du jobbar och gör rätt för dig igen, lägg gärna ett koppel i ditt barns fack också så att hen inte springer iväg under din fikastund! Trevlig fredagsfika 😉

 29. Yiiiihaaa!!! AA amen till allt det där ??
  Varför kan alla inte bara vara snälla mot varandra ?? speciellt kvinnor mot kvinnor. Välkommen till Götet också ?

 30. Toppen att du ger svar på tal, trist att du behöver rättfärdiga ditt liv för okända bloggläsare dock. ?

  Jag studerar 50% och är sjukskriven resterande procent. Jag vilar, går på sjukbesök och pluggar som ett svin många timmar när mina barn är på fritids och förskola men tro fasen att jag alltid är lite rädd för att visa i sociala medier att jag ibland går i skogen med mina hundar eller tar en ridtur medan barnen är iväg. Dumt egentligen men uppenbarligen en rimlig rädsla eftersom att folk faktiskt dömer…

 31. JAAAAA! Woop woop! Det verkar som att vi har kommit till att bloggare får skylla sig själva att de delar med sig av sitt liv och därför får stå ut med skitkommentarer. Varför då?! Nej nej säger jag bara och skönt att du säger ifrån! Du är ljuvlig. 🙂

 32. Det är så ledsamt att avundsjukan mellan kvinnor ska vara så stark och att kvinnor generellt är så snabba att kritisera varandra. Som flera redan påpekat bottnar det oftast i missnöje och frustration med den egna situationen, men nog borde vi veta bättre vid det här laget än att tro att egen framgång kommer av att trycka ner andra? För i själv verket är det precis tvärtom, desto mer vi lyfter och hyllar varandra desto bättre går det för oss själva. De positiva effekterna av att stärka och stötta andra kan inte nog understrykas. Män har i alla tider hjälpt fram varandra, varför kan inte vi kvinnor göra samma sak? För något år sedan bestämde jag mig för att själv verkligen göra allt jag kan på den fronten så, utöver att peppa och stötta kvinnor i bekantskapskretsen, så anlitar jag numera företrädesvis mindre företag som drivs av kvinnor för alla typer av professionella tjänster. Det kostar så lite och betyder så mycket.
  Charlotta

 33. Jag tänker så här (och jag har inga barn) ”Varför ska Matheo inte få ha kvar något som är en viktig del i hans vardag bara för att han har fått ett syskon för? Nej, jag tycker att du gör helt rätt som ryter ifrån, Elaine. Du kan verkligen slipa av den tunna fernissan av omtanke som de här giftiga kvinnorna använder. Kör hört!

  Och som bonus, ett visat långfinger blir alltid snyggare med svart nagellack =)

 34. Hej Elaine!
  Jag har följt din blogg ett bra tag nu, men aldrig kommenterat (läser via mobilen). Men nu så kände jag att jag vill gå in och försöka boosta dig. Du är så jäkla GRYM, en engagerad, modig, stark förälder som alltid vill dina barns bästa!! De som inte fattar att man inte får ta del av 100% av ditt liv här, borde fan inte hänga på bloggar överhuvudtaget.
  Kämpa på, och kom ihåg att vi är många fler som diggar dig, och stöttar dig, än de stackarna som kommer in här och försöker pracka på dig sina (puckade) åsikter.

 35. Man kan bara spekulera i varför det är så nödvändigt att hamra på tangenterna och trycka send om sådana saker.Signaturen Anna m.fl. är tyvärr vanliga i verkligheten också. Kanske problemet är för trånga trosor?
  En viss oräddhet kan anas gömd bakom anonymitet
  hon måste ju veta att du kan kasta bananer väldigt skickligt. Gillar bananer. 😀 Du får 10 av 10 bananer.
  Något jag läste på Stina Wollters instagram (tror jag)

  ” You can’t
  fix yourself
  by breaking
  someone else”

 36. bästa Elaine, fy fan vad du är bra!! en sådan jäkla bra förebild – både som mamma och karriärbrutta. håller med dig till 100%! ha en underbar fredag och helg <3

 37. Jaa fy fan, att en mamma ens vågar unna sig tid med sina vänner när hon kan sitta ihop med ungarna 24/7. Verkligen katastrof! Själv ska föräldralediga jag åka till min mamma och lämpa av min 8 månaders ett par timmar så jag får 1; sova. 2; gå på stan med kompisar. Ring socialen någon….

  Bara för att man får barn är man inte bara MAMMA. Man är ju fortfarandr sig själv

 38. Börjar med att tacka dig, Elaine, du är helt underbar och den kunskap du besitter och delar med dig av är klockren. Träffade dig på ett event via jobbet på Fåfängan för många år sedan och det var en av de mest givande saker jag upplevt.

  Gällande dessa giftiga jävla mammor…om de börjar med att inte tänka på sig själva i första hand utan på sina barn så skulle det nog vara lättare för dem. De verkar ha mer fokus på att gnälla än att se livet realistiskt?
  Ett barn behöver få vara på dagis/förskola då det hjälper barnets sociala utveckling. Det är det som förbereder dem för att kunna fungera i dagens skolmiljö. Hur duktig man än är som mamma/förälder kan man inte ge sina barn alla bitar som behövs. Varför skulle man annars ge syskon rätt till förskoleplats 15h/vecka när småsyskon föds även om föräldern är ”ledig”.
  Tror knappast att man tänkte på ”mammors” rätt att fika utan barnen i det läget…
  Alla människor gör väl sitt bästa utifrån de förutsättningar man har, även i sitt föräldraskap får man hoppas. Min åsikt är ju självklart baserad på mina erfarenheter och jag har alltid varit tacksam för att mina barn haft möjligheten till social utveckling istället för att känna att de inte har den rätten när de har fått småsyskon hemma. Uppmuntrar fler att tänka på hur det blir för deras barn i framtiden, inte hur det är för dem själva i nuet. Barnen är ju en förlängning av en själv, mindre egoistiskt tänkande är en bra arbetsbeskrivning för föräldrar överlag.

  Avslutar med en eloge till dig, Elaine ❤️ Du har ett otroligt sätt att kunna påverka människor till att tänka till, att vilja förbättra sig och att se över hur deras egna agerande påverkar dem i livet, bara genom att vara dig själv! Du är guld värd! ???

 39. Det är helt ok att fika och ha barn på förskolan! På samma sätt som att det är okej att handla på affären innan man hämtar eller göra vad fasiken man vill. Och detta gäller oavsett om du är föräldraledig eller jobbar eller är sjukskriven! Jag rasar just nu (som sjukskriven i slutskedet av graviditet nr 2) när folk frågar om jag inte hämtar ettan tidigare från förskolan nu när jag ”bara” är hemma på dagarna. Irriterande!

  1. Och med jobba menar jag att det inte är någon som har nåt att göra med om jag väljer att flexa ut tidigare en dag från jobbet för att hinna en fika/handling/valfritt ärende innan jag hämtar på förskolan för att välja att jobba ifatt på kvällen när barnet/barnen sover.

 40. FASEN ELAINE!!
  Så skönt att läsa detta inlägg!!
  Jag håller med dig i punkt och prickar!!! <3
  Jag är oxå trött på att bli ifrågasatt hela tiden för saker och ting.
  Jag är ensamstående mamma med 2 söner. Som jag gör allt för.
  Jag pluggar samtidigt som jag ska börja arbeta igen i december!
  Känns hemskt att behöva göra det då arbetet innebär kvällstid.
  Men jag behöver ju pengar! Får inte mkt pengar medans man pluggar!! Vilket jag började med innan jag skiljde mig, förra året!!
  Kram på dig<3 följt dig ett tag nu! Hihi.

 41. Alltså tack! Dagens pepp! Ska också våga säga dra åt helvete lite oftare! /mammaledig med första barnet och förfasas över vad svårt det är att få vara sig själv och inte passa in i mammapraktikan

 42. Underbart!!! Klart man ska njuta av livet så mycket man bara kan, inga skuldkänslor för det. Rolig läsning och jag skrattade lite måste jag säga…

 43. Får man ingen kritik på sina blogginlägg så är bloggen inte tillräckligt intressant. Dessutom om man inte får några negativa kommentarer så säger man inte sanningen.
  Sen är det ganska intressant hur FOLK orkar säga till andra hur de ska leva sina liv.
  Hur man lever sitt liv bestämmer man själv. PUNKT.

 44. Jag Saknar GILLA funktionen. Eller snarare vill ha en ÄLSKA funktion.
  Då är så bra Elaine, lööööve youuu

 45. Skönt skrivet!
  Väntar mitt första och det har inte ens hunnit komma ut innan man får moralkakor serverade från kletig och pleti.
  Herregud vad detta med föräldraskap är laddat! Jag driver eget och jag vill vara med mitt barn. Jag är inte en sämre förälder gör det. Det som gör mig till en mindre lämpad förälder är om jag offrar allt, det är ingen som mår bra av det. Enkel logik, olycklig= fålig förälder.Lägg ner hetsen och stötta varandra istället!
  Jag ser alla som försöker som förebilder och inspiration. Ditt liv upphör inte i samband med barn. De som är bittra bör nog ta sig en titt i spegeln och fundera på hur lyckliga dom är och hur deras tillstånd påverkar dom i rollen som förälder.

 46. Asså Elaine, vill du gifta dig med mig?? ? min girlcrush på dig blir bara större och större. Puss på dig och ha en härlig dag i Götet. PS Din Gustav och min man Henrik får givetvis vara med på ett hörn.de

 47. Jag blev så glad så tårarna började rinna, du satte ord på ett förtrycker-fenomen som gör så innehelvete ont!

 48. Äh. Sluta skriv bloggen dårå. Nä men jag tror så här att om man har en offentlig skrift så kommet det bli att folk tycker olika saker. Och då kan du säga ifrån. Men om du vill slippa sånt så sluta blogga. Mammor är liksom du trötta och ibland blir man sur och kanske lite avundsjuk på allt du har visat genom bloggens filtrering. Då kanske man skriver ngt lite surt. Som i ett förhållande.

  1. @Em: Tycker att du ska stanna hemma i din trygga vrå helt ensam med låst dörr så att du inte riskerar att bli våldtagen eller överkörd av en bil. För går du utanför dörren så får du skylla dig själv att någon annan får chansen att göra dig illa…
   PS Var glad att du bo i ett land som inte har jordbävningar får då hade du fått skylla dig själv att du satt inne vilket är när den träffade DS
   #sluta skriv bloggen då

 49. Många GILLA på det inlägget från mig! Du är grymt bra! Själv har jag haft stora barnet på förskolan när jag varit hemma med minstingen och bara myst i soffan. Fy vilken dålig förälder jag är;o)

 50. Jag håller med om allt du skriver angående förskola, barn och mamma ledighet. Jag håller däremot inte med om ditt sätt att skriva det på. Jag kommer aldrig att bli en ja-sägare och även om jag tycker om mycket med dig så tycker jag att du ibland sprider för mycket negativ stämning för att jag ska må bra av det. Men det är din blogg och där gör du vad du vill och jag kan ju alltid som du säger”dra åt helvete”

 51. UNDERBARA KVINNA ! UNDERBARA FÖREBILD !

  Inte nog med att du skriver så jäkla bra. Du är en sådan underbar förebild för oss kvinnor som visar på andra sätt att vara mammaledig på och ta vara på dagarna på bästa sätt. Är det inte skönt att man kan njuta av sin mammaledighet och att båda barnen har det bra samtidigt?
  Du och alla andra mammor här i blogg världen som visar erat liv öppet för oss andra att man inte behöver välja det ena eller det andra. Ni alla ska ha en fet eloge för att ni visar att vi inte behöver bo i en grotta under 1 år som mamma ledig och aldrig prioritera sig själv eller det man älskar näst efter sina barn och partner.
  Tack vare dig Elaine, så ser jag i min framtid, när jag vill starta familj, att jag inte behöver prioritera det ena mer än det andra. Utan att jag ska också kunna vara lycklig med mina val även om det betyder att jag vill jobba med något jag älskar och samtidigt ha tid med mina barn.
  Tack Elaine, de ger oss som inte har valt att skaffa barn en chans att få njuta av sin framtida ledighet utan dömande åsikter !

 52. Bra skrivet ! När jag va sjukskriven (utmattningssyndrom) sa läkaren åt mig att träna och va social o fika ETC .. men just av orsaken att folk omkring skulle tro man utnyttja system så vågade jag inte och då blev det ännu svårare att ”komma tillbaka ” ..tänk om man inte brydde sig så mycket om vad andra tänker.. så alla därute som dömer folk, ni har ingen aning om bakgrunden till vad som sker i en persons liv, och vilka konsekvenser ert dömande ger.. och vi som låter oss påverkas måste försöka blunda för den typen av människor, som låter oss påverkas av dem.. inte samma sak som du skrev om ,men ändå samma.. ha en fin dag alla ni därute !säg snälla saker till varandra ❤

 53. Hej hej!
  Äntligen någon som säger ifrån på skarpen!
  Vi kvinnor har lägre lön o sämre karriär för vi stjälper varandra så ingen annan får chansen.
  Jävla jante…

 54. Härligt Elaine! Synd att det ska behöva bli sådär otrevligt, varför människor känner sån vilja att påpeka och kommentera bajs.

  Jag däremot, jag önskar mig lite handfasta tips för att flyga med min bebis. Eller ja, åtta månader är hon snart. Har redan läst alla familjeliv-tips som kommer när man googlar flyga med bebis. Skulle vilja ha lite mer reallife-tips från dig som är rutinerad och ‘inte så tjafsig’ haha 🙂 Jag ska också flyga kort inom Sverige sådär 🙂

  Ha så kul i Göteborg!

 55. Hej, undrar bara, hur du inte kan låta sådana kommentarer släppas igenom? Denna viktiga ”debatten” kommer sakta men säkert krypande, och jag hör ofta slängord hit och dit när jag frågar andra med barn hur de känner och ställer sig till ämnet- lämna barnen på dagis/förskola, när de själva har en ”ledig” dag. Själv är jag för, har många syskonbarn, och nej, jag vet att det inte kan jämföras med att ha sitt eget, men jag vet gott och väl hur sliten man kan vara efter en dag med en 8månader på armen för att sedan försöka aktivera storasyskon på 2år, och i tillägg försöka hinna med städa, plocka undan för att föräldrarna ska behöva slippa när de äntligen kommer hem från en kanske slitsam eller fantastisk dag på jobbet. Jag uppfattar att det är blandade åsikter, och att pappan kan ha starka åsikter om att man inte ska lämna barnet vid ”lediga” dagar. De pappor lever utifrån min erfarenhet fortfarande kvar på 50-talet, och har ingen aning om hur en dammsugare fungerar, eller tvättmaskin… ja, ni fattar. Jag anser att detta ämne stannat för länge mellan fyra väggar, och är less på slängorden och trångsynta människor. Kanske olika åsikter bidrar till att ge ämnet större chans att få se dagens ljus lite bättre?

 56. Hahaha, du är helt fantastisk!!! Bästa jag läst på länge.
  Funderade på en annan sak förut:
  Som du säger så är det alltid mammor som klagar på och kommenterar andra mammor och lägger sig i föräldraledigheter, dagis, barnpassning osv.. Papporna pratas det aldrig om. Jag vet flera pappor som är föräldralediga men lämnar barnen till farmor/farfar/mormor/morfar för passning då dom renoverar/bygger hus eller liknande. Det är ju helt FÖRFÄRLIGT, VILKA DÅLIGA PAPPOR!!!!!!!!!! Eller?
  Jag har aldrig hört någon ifrågasätta detta?
  Jag tänker bara, vad är skillnaden på om en mamma eller pappa gör på detta vis?
  Det som också gör mig så ledsen är ju att vi kvinnor borde hålla ihop, varför kan vi inte peppa varandra istället? Stötta i det som tynger och finnas för varandra istället för att alltid veta och vara bättre. Obegripligt!
  Hade varit intressant att höra dina tankar kring detta.
  Kram från ett Elaine-fan ❤️

  1. Fast det är också bara mammor som peppar och stärker andra mammor. Så frågan är väl var papporna håller hus överhuvudtaget..

 57. Bra Elaine! Vissa har alltid ha åsikter oavsett du jobbar för mycket, för lite, fikar för mycket, för lite….
  Det ska mycket till för att veta exakt vad någon gör på dagarna och varför. Att tro man kan veta det från en blogg är naivt. Rättså omöjligt!
  Bra bananer!

 58. Klart att man som förälder ska få planera sin tid som man vill, jag unnar alla mammor en fikastund utan barn. Däremot är det långt ifrån alla förskolor som tycker att detta skulle vara ok. Personalen på våra barns förskola gjorde klart för oss föräldrar från början att barnens schema skulle läggas upp efter föräldrarnas arbetstider, varken mer eller mindre. Att svänga förbi Ica och köpa en liter mjölk innan man hämtade barnen var helt oacceptabelt, en kompisfika kändes alltså även det uteslutet… I våra barns fall har det aldrig verkat handla om nån pedagogisk verksamhet utan mest förvaring medan vi föräldrar var tvungna att sköta våra arbeten.

 59. Så himla bra när du förklarar så här tydligt vad en mening EGENTLIGEN säger. Kommentaren kanske/kanske inte var menad att säga allt det du beskriver, men likväl är det ju resultatet av kommentaren som spelar roll. Heja dig, rös av din power när jag läste inlägget!

 60. Heja dig! Så många det är som tycker om allt och alla. Det är små människor med små liv. Låt var och en göra som de vill så länge de inte skadar någon annan. På dem bara!

 61. Jag handlade före jag hämtade igår! DET gjorde att min son slapp gå med i affären och kunde leka 20 minuter extra med sina kompisar. Skjut mig!

 62. Queen E ?? heja dig, du är GRYM som klarar bebis, treåring, träning, jobb, inredning av nya lägenheten, umgänge med vänner och förhållande med Gustav!

 63. Baam där satt den 🙂
  Så sjukt leds på moralmorsor som letar efter saker att döma andra för. Jag ska precis ha barn nr 2 och har en 4 åring på förskola. Jag ska inte jobba utan bara ta hand om bebis. Jag borde alltså inte enl dessa ha stora på föris. Faktum är att om hon inte skulle få gå skulle hon klättra på väggarna och klaga massor på att tvingas vara hemma. Nej jag är varken lat eller så att jag inte bryr mig om mina barn. Det bästa för min dotter är stimulans några timmar per dag och sen få mamma pappa bebis tid efter det. Har noterat att förhållandevis många med åsikten att man ska ta hand om alla barn hemma själva inte har barn ännu…

 64. Seriöst elaine varför tar du åt dig……Vi alla som har fler barn vet ju att man fika, jobbar kanske lite, kanske tom. Har lite sex med sin man mm när syskonet är på dagis! Vi är ju för fan bara människor! Anna tror hon är någon supermorsa o hon är nog som oss andra dödliga! Jag skickade gladeligen min stora grabb när jag va mammaledig. O anledningen?? Jo han behöver stimulans o ha kul med kompisar! Han fick ju massa ensam tid med mig när han va bebis så varför ska inte hans lillebror få de?? Så Anna kan äta mitt bajs o du elaine ska inte ta åt dig! Kör på som du gör!

 65. Tänk att när jag hade min son hemma när han fick syster, han var 15 mån, då frågade alla fram tills nu i augusti varför han inte fick gå på förskola, om jag klarade att stimulera honom bla bla bla, så folk är då aldrig nöjda.
  Du är grym!

 66. Det är självklart tråkigt att du ska få sådana kommentarer, men vad är meningen med ett sånt här hatinlägg? Varför inte bara tänkta ”jaja, någon som antagligen själv mår dåligt över son föräldrar roll” och sen gå vidare?

  Jag funderar också om vad du, och många som kommenterar, skriver om att det bara är kvinnor som snackar skit och försöker trycka ner andra kvinnor. Jag tycker det är väldigt trist och att det innebär att du helt plötsligt trycker ner varenda kvinna som löser det du skriver. Anledningen till att det endast är kvinnor som kommer med negativa kommentarer i din blogg? Ja, kanske är det är främst kvinnor som läser den? Hur ofta kommer män men stöttande kommentarer jämfört med kvinnor?

  Jag antar att du menar att det även sker ute i ”verkligheten”? Kan det då inte vara så att det beror på att det oftast är kvinnor som har varit i likande situationer (föräldraledig med liten bebis) och därför har mycket egna tankar om det?

  Jag tycker iaf att det är tråkigt att du har (och ger dina läsare) en bild av att kvinnor är taskiga mot varandra.

 67. Älskar dig! Riktigt bra inlägg och som en morsa till en annan så tokbra att du tar upp problematiken och inte rycker på axlarna. Bra!! Trevlig helg ??

 68. Så bra!! Är så otroligt bra. Säg ifrån. Det finns så många moraltanter som tror att allt dom gör och säger är riktigt. Dom lever ofta i någon fantasivärld.

 69. Om jag hade haft en stor blogg så skulle jag lämna på föris och sen gå på spa en hel dag bara för att jävlas med sånna där människor. Föris är till för att lära barn också inte bara barnpassning, att dom ska stimuleras av andra barn. Fan va tråkigt det hade varit att va hemma med en ammande morsa och bebis hade jag tyckt om jag va en 4 åring med massor av energi. Lämna storbarn på föris och stick till frisören!

 70. Klart du får ha syskon på dagis när du är mammaledig. Det får ALLA. Varför denna enorma avundsjuka hos en del??? Det är väl underbart om man kan få ägna tid åt sin nya bebis och syskonet får leka med sina kompisar ett par timmar. Står på dig bruden…. Vi mammor är bäst. <3

 71. Åh vad skön du är -hejar på och ler. Har precis lämnat en stolt, trygg och tuff tonåring på resa med vänner. En dotter som fått självkänsla och trygghet från en glad och hårt arbetande mamma,

 72. Frågan blir än mer känslig och intressant när det gäller kvinnor som inte är mammalediga (klart syskon ska få vara på förskolan då). Som alla ”kändisar” som inte jobbar vanliga tider och därmed kan luncha, träna, fika, gå till frissan, shoppa, rasta hunden, plocka svamp, rensa garderoben – eller vad det nu kan vara som man enligt reglerna INTE får göra när man har barn på förskolan. Endast studier och förvärvsarbete godkänns väl då. Jag har hört om folk som protesterar om man handlar på väg hem, innan man hämtar barnen. Jodå.

 73. Haha löv ju Elaine!
  Men va fasen, varför ska du ens känna att du behöver säga att du faktiskt jobbar? Om du nu inte hade jobbat och ”bara” varit föräldraledig (ledig? Ehh not!!) hade en fika eller va fasen du vill varit exakt lika OK när M är på förskola.
  Om bara folk lade energin på rätt saker, jädrans vad med saker som skulle kunna åstadkommas i det här landet.

 74. Tycker det framgår väldigt tydligt av de glimtar från ditt liv som du väljer att visa att du jobbar mycket samtidigt som du tar hand om en liten. Klart du har samma rätt att använda förskolan som andra arbetande föräldrar.

 75. Heia deg, Elaine! Et lite hurrarop her fra Norge. Håper trollene kan krype tilbake til den steinen de åpenbart lever under. Ha en fin helg! 🙂

 76. Du är inte bara underbar detta är väldigt viktigt också. Önskar jag kunde plocka fram dig ur bakfickan ibland när man inte hittar svar på tal.

  Tack tack tack!!!!!! <3

 77. Tack Elaine!!! Tack för att du står upp för oss ”lata” morsor! Jag tampas ofta med skuldkänslor för att stora är på förskolan fast jag ”bara” är hemma med bebis. Men jag har prövar att ha båda hemma men just nu får det inte. Och varje insinuation om att man är en lat, oduglig parasit till mamma som sätter sitt barn på institution för att själv glassar runt, de kör in som en giftig pigg i mitt hjärta. Jag grät faktiskt när jag läste ditt inlägg – av tacksamhet, av peppet och av stödet. Det är okej att göra som vi gör. Jag behövde höra det idag.

 78. Elaine! Elaine! Elaine! Jag sitter här och fnissar åt dessa människor som bara måste kläcka ur sig spydiga kommentarer om saker som de faktiskt inte har EN JÄVLA ANING OM!!! Och om sanningen ska fram, hittar de alltid fel.
  Låt säga att du hade haft Mateo med dig på jobb, luncher och dylikt, hur hade kommentarerna lydit? Jo, det ska jag säga dig. Folk som Anna hade DIREKT påpekat att du försummar din son, att du låter jobbet gå före, att du ”släpar med” honom på vuxengrejer, bla bla bla…
  Oavsett om vi är mammor, medsystrar eller bara en läsare av en blogg kan vi väl ändå komma överens om att STÖTTA VARANDRA. Är det verkligen för mycket begärt? Livet kan stundtals vara övermäktigt, jobbigt och rent ut sagt förjävligt som det är. Vi behöver inga Anna-ister för att vi ska vilja trycka ner oss i våra stinkande skor.

  Jag ber om ursäkt för versaler. Men ibland är det befogat.

  Önskar er alla fina och peppande kvinnor (och män!) där ute en riktigt trevlig helg! Och ni andra, nä, ni är inte ens värda en hälsning.

 79. Håller med. Du gör det som är (fungerar) bäst för dig och din familj. Jag kunde aldrig jobba när tvåan var liten och jag var föräldraledig, så jag valde bort det. Men det var mitt val för det fungerade inte så bra för mig att göra något mer än att möjligtvis vara med på enstaka telefonmöten.

  Det är samma att jag inte kan jobba när jag är hemma med sjuka barn, av någon anledning så ska de alltid sitta på mig (bokstavligt) när de är sjuka och då är det svårt att jobba. När maken är hemma så kan barnen sitta /ligga framför tv:n så att han i alla fall får jobba halva dagen och inte känner sig så stressad.
  Men bara för att jag inte tycker att det fungerar / inte vill (det kanske är där skon klämmer) så betyder det inte att det är lika för alla.

  Även i det här fallet är jag ”pro choice”. Det är upp till dig att välja hur du vill göra för att det ska fungera för att du och din familj ska må bra.

 80. Jag är så sjukt trött på såna som Anna. Inte bara vad gäller barn utan såna där som hittar fel i allt. Jag vill bara sätta mig i ett hörn och gråta när jag tänker på alla elakheter. Superbra att det finns såna som du Elaine som ryter ifrån, det behövs att du tar i så det blir över lite till oss som inte vågar också. Tack!

 81. blir så trött på människor som skriver sådana kommentarer. Jag pluggar till förskollärare och har jobbat ganska många år inom förskolans värld innan jag började plugga. Jag kan sätta pengar på att Matheo har det toppen på förskolan och att det inte går någon nöd på honom 🙂 Lägger ingen värdering eller bryr mig särskilt mycket vad föräldrar som är föräldralediga gör när de stora barnen är på föris så länge det hämtas och lämnas efter schema. Herregud vad är det för jävla straffande av kvinnor! blir så arg. Tvivlar på någon skulle lägga en sådan kommentar som Anna gav till dig , till en man.

 82. Helt rätt .!!! Hoppas ni kan läsa
  Detta som hon skrev era jävla rövhål.!!!! Och ta åt er som fan .!!! Jävla anus .!!!

 83. Älskar din blogg och ärlighet! Håller fullt med dig, det är ett pussel att få ihop vardagslivet och hur man än gör får vi som mammor/pappor ofta dåligt samvete för tex för långa dagar på föris mm. Vi är starka vi mammor? Och du vet bäst vad dina barn behöver tänk på det! Kramar till dig och önskar er en trevlig helg!!

 84. He he! Alltså. Den där personen är nog ändå en mamma som kanske inte har det så himla lätt. Stockholm är väl typ den enda kommunen där barnen får vara på förskolan varje dag när mamman/pappan är föräldraledig? När min yngsta son kom fick jag bara ha den stora på dagis 15h/vecka och de första 8 veckorna vägrade han gå dit och fick då vara hemma med mig, lillebror och hunden. Jag slet som ett djur med att få allting att gå ihop och aktivera den stora. Jag hade nog kunnat lägga ut en bitter och avensjuk kommentar en riktigt dålig dag. Försvarar absolut inte den person som tydligen trampade på en rejält öm tå här men man ska inte vara så snabb till att döma någon och det gäller åt båda hållen….

 85. Helt rätt! Vi borde vara mycket mer stöttande och förstående! Speciellt vi mammor som ändå vet hur mammalivet ser ut hur gränslös kärleken är till barnen. Vi jobbar också för att barnen ska ha det de behöver. Om jag alltid vara hemma med mitt barn och gjorde aldrig något för min egen skull så skulle jag förmodligen bli en sämre mamma. Vi behöver också fylla på vår energi, träffa våra vänner och umgås med vuxna 🙂

  Vi är de nya supermorsorna som jobbar, tar hand om barn, hus och hem och lyckas ha ett socialt liv! 😉 min man säger alltid till mig att jag är en underbar mamma. Men jag själv kan även säga det! Vi är grymma! Självklart är även min man en underbar pappa!

 86. Jaaa!!!!! Blev nästan hes där… Kram! Shit så bra sagt! Helt rätt!! Kram o pepp o fistbump o lite till 😀

 87. Men varför bry dig så otroligt mycket om vad alla andra säger om dig?
  Ärligt förstår jag mig inte på folk som hela tiden fokuserar och lägger så stor energi på vad alla andra tycker och tänker om ens egna liv.
  Det är ditt och din familjs liv som det handlar om och ingen sitter i den sitsen som du gör. INGEN! Ingen som vet vad du tänker eller var dina funderingar går, ingen som går i dina skor och kan veta varför du gör och gjort saker i ditt liv.
  Och det är inte meningen heller.
  När jag var liten så sa vi ju alltid…..sköt dig själv å skit i andra.o och det stämmer sååååå bra.

  SKÖT DIG SJÄLV Å SKIT I ANDRA!! Och det menar jag inte bara till dem som snackar utan till dig oxå…

  Om nu folk pratar är för att de troligen är avundsjuka eller tycker ditt liv e bättre eller mer intressant än de har själva. Därför sitter de å skriver å snackar en massa skit till och om dig.

  Lev livet och lägg all den energin, som blir till negativitet…..till något positivt istället och lägg den energin på dig själv och njut av livet!! Finns ingen manual i hur du ska sköta ditt liv. Du gör det genom din bäst förmåga och det bästa som du kan!
  Kram å ta hand om dig å barnen!!

 88. Så jävla bäst! Jag jobbar hemifrån & blir ofta ifrågasatt
  Vad gäller dagis, men hallå! Hur ska jag kunna sitta och jobba
  Med en 2,5 åring springandes runt benen? Jag hade ju
  Aldrig fått ta med honom till kontoret och jag gör samma saker
  Hemma som där. Alltså sköter mitt jobb! Men Anna kanske FÅR ta med sitt/sina barn till jobbet?

 89. Tack! Jag har två underbara döttrar och har under båda mina ”föräldraledigheter” jobbat, pusslat, brottats med dåligt samvete, njutit av mina barn och uppskattat mitt jobb. Jag har även lagt en stor del av egen energi på att bortse från kommentarer och elakheter från, ja andra mammor… Tack för det hör inlägget! Nöjet av att arbeta, eller tvånget för den delen, tar ingen del av kärleken från barnen!

 90. BOOM?? Så bra skrivet!!! Är så trött på åsikter om mammor och uppfostran och allt där emellan…och jag har inte ens barn. Vill man ens ha barn för hur klarar man av det när det ständigt är en kamp och en tävling om vem som är bäst och gör bäst!?! Hoppas trenden vänder till den dagen jag blir gravid. Hurra Elaine, sån bra förebild för oss kvinnor med eller utan barn! ?????

 91. Shit vad du är bra!!!! Du gjorde just min dag ??? folk är så elaka och missunnsamma så det är sjukt. Från och med nu ska jag ryta ifrån oftare.
  You go mom!!! Som vanligt glömmer folk att bebisar mår bra av att föräldrarna inte mår skit. En liten fika med en vän kan rädda en hel vecka ju! Puss

 92. Det finns pappor som kritiserar mammor, men de gör det oftast i små sällskap. Eller som i mitt fall, direkt. Han, en dead beat dad som helst glider runt och slipper ta hand om barnen medan frun göt allt, tyckte det var på sin plats att kritisera mig för att jag och min man delar på allt. Jag är alltså ingen bra mamma för att mina barn har en närvarande pappa…

 93. Detta inlägg fick mig att gråta. Du har så rätt i allt du skriver. Jag önskar att jag kände mig lika stark som du verkar vara. Det är mycket som känns tungt just nu och jag känner mig ständigt otillräcklig som mamma men särskilt denna veckan då jag blivit tvungen att kombinera vab och jobb trots att min lilla kille hade behövt att vi bara var hemma. Varma hälsningar / Mamma till en underbar tvååring

 94. Det är kommentarer som Annas som gör mig lycklig att jag inte bor i Sverige. Hör aldrig sådant här gnäll där jag bor. Suck på avundsjuka skitstövlar!

 95. En till fundering. Är det inte intressant att det är så viktigt att vi kallar förskolan för just förskola, eftersom det inte ör dagis i den meningen det var när vi var barn. Så i effekt lämnar vi ju barnen på förskolan i förväntan att de ska utvecklas och lära sig saker, eller? Jo men så måste det ju vara. Annars kan vi ju återgå till ”dagis” och ”fröken”. Ja jag är sarkastisk för er som inte förstår sarkasm. Om vi alltså förväntar oss att barnen lär sig saker på förSKOLAN, varför är det så fel att lämna barnen där medan vi jobbar eller tar hand om en liten bebis som tar upp mycket tid och energi?

 96. Tack snälla för att du sätter ner foten! Den enda blogg jag följer dagligen och som jah också sitter och nickar igenkännande på. Bor i Spanien och är ensamstående och får kommentarer konstant för att jag lämnar min son och äter i skolan medans jag själv som endast e ledig en dag och denna dg råkar vara en vardag gör mina ärenden under tiden. Men har lärt mig att det mesta handlar om avensjuka. I grund och botten. Tråkigt men sant.
  Hejja dig Elaine! Och nästa gång ni kommer ner till Spanien tycker jag ni ska ta er till en by som heter los alcazares 🙂 underbart!
  Kram på dig

 97. Hej!
  Tycker du gör helt rätt som ryter ifrån – klart inte ok att klanka ner på varandra. Och som många påpekat här innan – varje förälder vet vad som är bäst för sitt barn.
  Dock en reflektion: det här gäller ju dig också. Jag minns ett inlägg från dig ang pappor som du menar ”övergav” sina barn på grund av avundsjuka styvmammor. Din upplevelse kring din erfaenhet med din pappa och din styvmamma har naturligtvis ingen rätt att ifrågasätta. Men din text delades och kunde uppfattas som att generellt kunde din erfarenhet appliceras på andra. Lika sårad som du blev över Annas kommentar som du upplever inte är baserad på förståelse för hela din situation. Lika sårad blev andra av t ex den texten som kunde uppfattas som ett generellt inlägg men som inte var nyanserat efter allas unika och säkert svåra situationer.
  Visst kan en säga att ”låt bli och läs då”, men om en väljer att ha en offentlig blogg – är det verkligen så att du önskar att endast bli läst av de som tycker precis som du?
  Tack annars för din blogg och dina böcker.

 98. Jag har varit inne på din blogg i 5sek Och älskar dig redan! Och en sak till! Så jävla tråkigt med den svenska avisen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..