Fröken molusk…

 Godmorgon mina flygplansbolag! Jag sitter på flygplatsen i sällskap av en massa främlingar som väntar på sina flyg, precis som jag. Idag föreläser jag i Malmö vid lunchtid så jag hinner komma hem 15.00 för att hämta Mateho på föris. Evelyn och Gustav får stanna hemma. Gud vad jag kommer sakna henne. Lillskruttan är snart sex månader, en tid då många slutar amma. Jag måste säga att Evelyn verkar väldigt intresserad av mat och hon har börjat bita på mina bröst så att det gör ont. Det gjorde inte Matheo. Planen är att amma i alla fall sex månader till om Evelyn vill och det känns bra.
Tack för alla tips om bot på molusker. Det kliar hemskt mycket på Matheo, han fick väl en tio nya på sin arm häromnatten. Det började på benet och har nu spridit sig till armar, mage och ansikte. Han har säkert 50 stycken. Det är hemskt. Jag läste också att det sprider sig i vattnet och att man inte ska bada med de små bakteriehärdarna. Gissa vem som tog ett bad med Matheo häromdagen?

 Fifan.

 1. Stina skriver:

  Har du kollat upp att det verkligen är mollusker?? De brukar inte komma så snabbt och så mycket! Och det vanligaste är blöjregionen och buken. Det finns ju massor av andra virusprickar som är vanliga under hösten. Mina barn har dock haft mollusker och det smittar INTE, enligt vår läkare, i vatten men däremot hud mot hud. De sa till oss att det bästa är att vänta ut det…att frysa/skrapa innebär ändå ett ingrepp för barnet och det kan bli ärr.
  Tack för en härlig blogg förresten!

 2. Min son fick mollusker på ryggen. Till en början hade han bara några enstaka men sedan spred dem sig och blev fler och fler. Jag fick tips om att prova zinkplåster och det funkar? Tog några veckor innan alla var borta.
  Kram

 3. Annika skriver:

  Har man haft mollusker så kan man inte få det igen!

 4. Elin skriver:

  Undrar jag med!?! Så snygg!

 5. Terese skriver:

  Har ett liknande tips som några nämnt ovan. Min son hade mollusker som bara förökade sig på mage/armar i 2-årsåldern. BVC sa bara att det inte är nåt att göra åt, att det läker av sig självt… Men vi körde på en huskur där vi började badda varje mollusk med alsolsprit på tops/rondell och sen duttade vi zinkpasta på varje mollusk.
  Körde denna procedur varje morgon och kväll i 2-3 veckor. Sen såg vi tydligt att de flesta började torka ut och när de väl börjat förvinna försvann de allihop på ett par veckor. Så det där med att det inte finns nåt att göra åt dem tycker jag verkar vara bullshit….. Lycka till! 🙂 Ingen av oss andra i familjen eller dagis blev smittade heller.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..