Så himla skönt att ha er

 Tack för att ni är här med positiv energi, tankar och tips. Ni ger mig så mycket! Bara att ni lugnar mig angående Evelyns skelning, ger tips om bot på Matheos molusker till att ni ger tröstande ord i denna nu till synes mörka värld. Jag ska hitta sätt att sprida ljus och bra handling tillsammans med er. Tänkte samla lite bloggpower och kolla om man inte skulle kunna hjälpa de överbelastade kommunerna med hjälp att sprida information om hur vi kan vara till hjälp. Vi börjar redan nu. Ni som kan erbjuda barn och ungdomar ett jourhem kan kontakta Jessica. Jag skrev till henne angående att vara kontaktfamilj och fick detta svar:

Hej Elaine!

Mitt namn är Jessica Lindblad och jag arbetar i kontaktverksamheten i Hägersten-Liljeholmen. Jag har fått information om att du och din familj är intresserade av att bli kontaktfamilj för ensamkommande flyktingbarn. Det är en jätte bra insats och jag är glad att ni är intresserade av detta. Just nu är det många barn som kommer till Sverige och även till vår stadsdel. Det de behöver i första hand är ett boende. Det kommer förmodligen bli så att dessa barn framöver skulle må bra av att få komma till en kontaktfamilj men inte i det akuta läget. Vi efterlyser familjer som är intresserade av att bli jourfamilj dvs ta emot ett barn på heltid i väntan på att socialtjänsten kan ordna med ett fast boende för dem. Om detta är något som ni är intresserade av så kontakta gärna mig. Det jag kan göra är att spara er intresseanmälan om att bli kontaktfamilj inför framtiden. Jag sänder med vår BAS intervju som ni gärna får fylla i och skicka åter till mig. Om du har några frågor kring detta så är det bara att ringa mig.

Med vänlig hälsning

Jessica Lindblad

Kontaktsekreterare

Hägersten-Liljeholmens sdf

08/50823349

 Jag vill hjälpa kommunerna och tänker att det inte kan skada att lägga ut brevet på en stor blogg med tusentals snälla läsare som vill hjälpa till. Just nu får kommunerna mer rop på hjälp än rop från folk som vill hjälpa. Jag tänker att vi ska ändra på det. Ni kan kontakta Jessica vart ni än bor i Sverige. Har du boende och engagemang för att hjälpa en medmänniska så ring. 

Feedback till kommunerna – jobba som en PR-byrå eller anlita en som kan göra en enkel guide för hur vi medborgare ska gå till väga för att hjälpa till.

Kommun: Vi behöver 60.000 vinterjackor till våra flyktingar.

Här lämnar du vinterjackorna som barnen har växt ur och den du själv har över.

Enkel guide.

—-

Kan inte bara nån frivillig PR-byrå hjälpa kommunerna? Den typ av välgörenhet behöver dem. 

 1. Så viktigt, att på alla sätt man kan, bidra till integrationen.
  Här i Uddevalla kan man bli s k ”samhällsguide” till en nyanländ. En vän som kan guida in i samhället, helt enkelt. Den 9/12 ska jag få träffa min vän i ett första möte ??
  Sen volontärjobbar jag på språkkurs för nyanlända som ännu inte fått uppehållstillstånd. Detta görs i en församling i stan. Utan uppehållstillstånd, ingen SFI-undervisning nämligen.
  Många bäckar små….

 2. Hej!

  Jag och mina kompisar ska bli språkvänner/kontaktpersoner (det kallas officiellt för flyktingguide tror jag) via Röda Korset i Västerås. Då är man liksom mest som en kompis som hjälper till med svenskan, svarar på frågor om saker som är krångliga i samhället (fylla i blanketter, handla på apoteket etc.), tar promenader, kanske tar en fika etc. Elaine och alla andra som vill hjälpa till på detta sätt – ta kontakt med Röda Korset eller googla ”flyktingguide”. Tipsitips!

 3. S.M. skriver:

  Elaine, jag bollar vidare frågan till kompisar som har kontakter inom PR. Få se om man kan få ihop något.

 4. S.M. skriver:

  Så mycket kärlek till dig Elaine som använder din blogg-power till detta!!!!
  Puss och kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..