Skelar barn vid sex månader?

Vilken rolig dag det var idag. Visste ni att man är som tröttast efter lunch och i synnerhet efter fikat påeftermiddagen. Det är därför jag ser till att ha roliga aktiviteter som inte kräver någon större tankeverksamhet vid de tidpunkterna. 

  Utsikten från kurslokalen var inte fy skam. Vi hade kurs på Sheraton och hörnlokalen mot stadshuset.
 På tal om något helt annat så skelar Evy fortfarande. Jag minns att Matheo gjorde det en tid men inte så länge som sex månader. Borde jag vara orolig och vad gör man åt det om man gör något?

/Elaine, drar till gymmet.

 1. Maria skriver:

  Hej
  Min som Olle skelade lite med ena ögat och på 3 månaderskontrollen sa vi till på BVC kontrollen och fick genast en remiss till ögonkliniken. Där fick han utlåtandet att han inte skelade så då tänkte vi inte mer på det. Nu inför hans 6 månaderskontroll så upptäckte jag att han skelade igen, ena ögat pekade mer in mot näsroten än det andra när han tittar rakt fram. Vi sa till igen och fick genast en ny remiss. Det är viktigt att kolla för det är nu när de är små som man har chansen att rätta till det. Annars så tycker jag att det blivit lite bättre när han har fått ligga på mage, för då måste han verkligen använda musklerna i ögonen när han tittar uppåt. Det kan vara så att muskeln i just det ögat är lite ”lat” vi får se vad de säger på ögonkliniken men det känns jättebra att vi har sagt till och inte bara tänker att det växer bort, för även om det kan vara så är det inte värt att chansa. Lycka till med allt kram

 2. Susanna skriver:

  Vi var hos ögonläkare med vår äldsta son av annan anledning men då påpekade hon att han skelade ”men det får man gör upp till man är ettår utan att vi bekymrar oss för det” sa hon. Antar att det försvann för vi har aldrig tänkt på det och han är 3,5 år idag… Men det kan ju kännas skönt att kolla upp el få lugnande svar av nån som vet och kan. Kan rekommendera st Eriks ögonsjukhus på Kungsholmen. Lycka till!

 3. Louise skriver:

  Vår dotter skelade länge, upp mot ett år. Vi fick remiss till ögonläkare men hon hade bara bred näsrygg. Nu är hon tre och ett halvt med en syn som som en hök ?

 4. Louise skriver:

  Så mange kloke kommentarer! Jeg er i samme situasjon, men litt lenger frem i forløpet. Da min sønn var ca 7 mnd så vi at han skjelte litt, og tok det opp med norsk bvc. Vi var hos lege som sendte oss til ortoptist som konstaterte litt skjeling og mulig översyn. Han henviste oss til øyelege, men sa også som noen påpeker over her at det kan være at synet er helt normalt og at skjelingen er noe som viser seg når han er trøtt og sliten.

  Han er nå 16 mnd og skjeler fortsatt av og til. Vi skal til øyelege i februar, det er visst ikke mulig å måle synet helt korrekt før de er 1,5 år ifølge ortoptisten. Kanskje er synet helt fint, kanskje er han översynt. Det tar vi når den tid kommer. Hvis skjelingen skyldes översynthet kan det korrigeres med lapp og briller. Hvis det ikke går, og det er slik at skjelingen blir verre, kan det opereres. Nei, det er ikke noe man vil at sine barn skal gjennom, men han hadde en veldig tøff start på livet så jeg tenker at dette er så lite sammenlignet med det han allerede har vært gjennom. Jeg er ikke bekymret. Det går bra! 🙂 stor klem

 5. Jenny skriver:

  Vi var inne på ögonsjukhus med vår son vid ca 8 månader, de undersökte och tittade noga men kom fram till att han endast har väldigt brett mellan ögonen samt lite smala innerkanter (heter det så?) och därför ser det ut som om han skelar när han egentligen bara tittar åt sidan..
  Vi ska tillbaka om några månader (nu är han snart 1,5) på uppföljning men de tror inte att det ska vara något.
  Mitt tips, kolla upp med bvc så skickar de en remiss. Man mår alltid så mycket bättre när man iaf har kontrollerat.
  KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..