En helg av ljus i mörkret

Vilken underbar helg jag har fått och märkligt vad bra jag mådde av att ta ledigt, helt ledigt för första gången på riktigt. Jag hade inte varit på sociala medier såvida det inte var del av mitt jobb. I helgen har jag insett att det är det det är – ett jobb. Men jag lägger ned min själ i det så det är inte ett vanligt jobb. Jag insåg i alla fall att det här med sociala medier kan vara bra att detoxa ifrån. Jag har varit närvarande på ett helt annat sätt. Vi tog en promenad till våra gamla hoods bara 500 meter bort. Såg fint ut.

Jag såg filmen Amelie. Jag har inte sett den på tio år. Jag blev så lycklig av den att tårarna föll. 

Herr Collignon: [viskar till Amélie] De hette Bre-to-deau. Men om jag säger det, så räknas det inte. Jag är senil.

Fru Collignon: Bry dig inte om honom, han är senil. Ser du vad han har gjort med min lagerbuske? Han jobbade med att stämpla biljetter nere i tunnelbanan. Nu går han upp mitt i natten och stämplar hål i lagerbladen!

Herr Collignon: Vi behöver alla ett sätt att slappna av på.

Amélie: Jag brukar kasta macka

Denna kvinna ser allting som är i periferien och älskar det – de små sakernas mästerverk. Det är saker somde flesta av oss älskar. Ett barns skratt, se ett par bli förälskade, kinder som rodnar av en komplimang… 

 Efter filmen så såg jag de små sakerna. Jag bevittnade två personer som fick kemi, såg ögonblicket ochdet känslomässiga fyrverkeriet sominte ögat kan fånga men hjärtat kan se. Jag såg. Jag ska fortsätta se. Kan hända att helgerna blir bloggfria. Kanske kan vi detoxa från sociala medier varje helg ihop? Och få helger på riktigt. Uppleva på riktigt.

/Elaine, funderar.

  1. Vilken fin ide! Jag hade ocksa en helg helt utan sociala medier och det var jatteskont, harligt att kunna fokusera mer pa att vara i nuet och umgas helhjartat med dem man alskar. Jag gillar ocksa att jag far extra mycket att lasa pa andras bloggar under Mandagen eftersom jag tagit en paus under helgen, all extra lasning gor Mandagen mindre trakig. 🙂

  2. Bra tänkt Elaine. Bra film o detoxa så mkt du vill. Kram!

  3. rebecca skriver:

    Vilken bra idé att ta helgen ledigt! Det tycker jag att du gör helt rätt i. Blev av med mobilen i en vecka för ett tag sedan och det var en sååå skön vecka! 🙂

  4. E skriver:

    Ta gärna en vecka ledigt! Jag gillar att läsa bloggar, men önskar att inläggen kom mer sällan. Svårt att hålla mig borta.

  5. Det är en underbar film! Älskar när hon stoppar ner hela handen i en gigantiskt påse med nötter eller vad det nu är.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..