Badhus

Badhusen är en plats där många barn mött gränslösa vuxna. Jag tror aldrig att jag kommer låta Matheo eller Evelyn vara där själva. Vad skulle man kunna göra för att skydda barnen där? Någon som jobbar på badhus och kan säga hur och vad man ska tänka för att stoppa gränslösa människor. Det är ju inte bara pedofiler som är gränslösa där utan läser man i tidningarna så är det svårt för tjejer/kvinnor där. Skyltar kanske behövd? Att tafsning anmäls till polisen direkt. Vad tror ni?

 1. Linnea skriver:

  Åldersgräns på badhus kanske? Olika avdelningar där en avdelning är för barn mellan exempelvis 0-15 och då i förälder/vuxens sällskap, en avdelning för exempelvis 16-30 år, 31-55 år och 55+ och så vidare. Så olika bassänger/avdelningar för olika åldersgrupper. Just dessa siffror var bara ett exempel.

 2. Ulrika skriver:

  Dubbla eller trippla priset för män. Anställ kvinnliga trygghetsteam, som rör sig, informerar och håller koll. Olika badtider för män och kvinnor, givetvis får männen de sämre. Män får leva med kollektiv bestraffning tills de tar kollektivt ansvar för manligheten och dess avarter.
  PS. Statistiskt flest sexuella övergrepp på barn, begås av pojkar i övergången till vuxenheten, tror runt 16-18.

 3. N skriver:

  Jag och mina vänner åkte ofta och simmade själva (utan vuxen) när vi var i 10-13 årsåldern (vi kunde simma givetvis). Likaså gör mitt bonusbarn och hans kompisar och har gjort sedan de var 11-12-års åldern. Jag oroar mig för simolyckor, och att saker kan bli stulna ur skåp. Men pedofiler., måste jag erkänna, har jag inte tänkt på så mycket. Jag tänker så här: att jag lär gärna mina barn självförsvar, att hålla ihop, integritet och vart gränsen går, och att sparka på pungen/ropa på hjälp. Men jag vill inte låta pedofilerna ”vinna” så att barnen inte kan åka och bada själva längre. Jag ser för stort värde i dels den mognadsprocess det innebär att barnen gör aktiviteter själva, dels hur viktigt det är att barn blir duktiga simmare och vana i vattnet. Varför ska pedofiler få ta detta ifrån oss? Hellre att vi vuxna blir bättre på att se andras barn, och att personal blir bättre på att se störda signaler.

 4. Malin skriver:

  Jag jobbar på badhus och har gjort sen tonåren. Vet inte om vi egentligen sköter det korrekt, med pedofiler och tafsningar… När jag tänker efter.
  Vuxna människor som kollar med blickar på barn avvisas. Även de som tafsar eller försöker tafsa.
  Att bada ska vara kul för alla och alla ska känna sig trygga.

  1. wigwag skriver:

   Låter väl rimligt och bra tycker jag. Eftersom uppenbart en hel del kränkningar sker på badhusen så är det ett rimligt krav från allmänheten fokus riktas mot just trygghet och säkerhet menar jag.

 5. Verkar som att folk tror att sexövergrepp/trakasserier på badhus är ett nytt fenomen som kom med den ökade flyktingvågen. Så är det ju verkligen inte!

  Växte upp i Borås och på badhuset där kryllade det av masturberande äckliga pedofiler och blottare! Skulle aldrig i mitt liv, efter vad jag vet, släppa mina barn själva på ett badhus. Det värsta var ju dom vuxna som blundade för skiten

  1. Ann skriver:

   Maria. Ensamkommande barn till badhuset är just det, barn som kommer ensamma, dvs utan en vuxen, till badhuset. Ingen nämnde något om flyktingar, den kopplingen gjorde du själv.

   1. Annica skriver:

    Det där var inte schysst Ann. Tänk efter hur du ”tilltalar” folk. Bemöt andra som du själv skulle vilja bemötas. Uppenbarligen kopplade Maria till det pga att folk påstår det i kommentarsfält precis överallt.

   1. N skriver:

    Fast ensamkommande (barn) är just ett begrepp som används i sammanhang som rör barn som söker asyl. Så menar hen ngt annat är det helt fel begrepp att använda om man inte vill bli missförstådd.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..