”Jag vågade inte först, men sen sträckläste jag den!”

 

 Det är nog den finaste komplimangen en författare kan få! Men också en kärlekshandling för den här lilla tjejen, era barn och alla sexuellt utnyttjade barn. Ni har öppnat upp ögonen för oss, men har också ögonen öppna för att skydda barnens enda barndom. Tack!
Ni som kisar mot boken och är rädda för att läsa den – jag klandrar er inte. Jag förstår er. Men jag kan också lugna er med att den inte är grafisk i de jobbiga detaljerna. Jag skrev den så för att skydda flickan på omslaget. Jag skrev så att man förstår utan att jag någonsin skriver ut det. Det är både lättare att läsa och skriva samtidigt som det tunga allvaret kvarstår. Boken är för att ni ska få svart bälte i hur man skyddar sina barn i integritet, vara påläst och ha argument för att andra vuxna ska skydda era/sina barn och dessutom göra en skillnad i världen, en stor skillnad. Jag är så less på alla tragiska berättelser, denna fick inte bli en till högen av tragiska berättelser. 
Du som blivit sexuellt utnyttjad kommer bli stärkt av boken och inse att du inte är ensam. Jag skrev om alla de skamfulla sakerna jag haft inom mig men inte sagt förut. Jag skrev det för att jag vet att vi är många som bär på den. Men när jag skrev ner skammen på papper, när orden lämnade min mun så tog de med sig skammen. Sanningen gjorde mig fri och den kommer göra dig fri. 

Och vet ni vad det fina är med boken som jag kan berätta redan nu? Den slutar bra! Fifan ❤️ 

Medan han lever 

 1. E skriver:

  Hej Elaine,
  Jag var ett av dessa ”tre barn i varje klass”. känner igen mig i mycket av det du skriver. Tack för att du vågar lyfta detta ämne! Själv har jag fyllt 30år och kan räkna de personer jag berättat detta för på en hand. jag tror faktiskt inte att jag känner någon skam längre. Jag var 5 år när det började och visste inget annat. Men jag är fortfarande rädd för hur människor runt omkring kommer att reagera om jag berättar. Hur kommer vi förbi detta? Och hur gör man för att släppa sargen och lita på människor fullt ut igen? Dessa ständiga frågor……
  Tack för att du är helt enastående!

 2. DU ÄR SÅ JÄVLA BRAAAAAAA! Var bara tvungen att säga det ❤️

 3. Jag skulle vilja köpa din bok men bor utomlands, och det långt borta. Hur gör jag???

 4. Jag har nu också läst ut din bok och börjat praktisera några av de handfasta råd jag som läsare fick i det bifogade häftet ”stopp min kropp” på mina döttrar.

  Du gör skillnad!

 5. tess skriver:

  Ett tips är också filmen Spotlight som kom ut 2015. Såg den häromdagen. Väldigt intressant. Känns som att det borde gå att dra vissa paralleller till hur det funkar i sverige i skolor och idrottsföreninger, där ledarna ofta ses upp till och är omtyckta, där jag kan tänka mig att man både som barn och förälder skäms över att anklaga någon. så hemskt att tänka att det säkert existerar nom alla möjliga typer av sammanhang i alla länder…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..