Så vacker, men inte vi

 Jag köpte hem en tavla som fungerar som rent ögongodis. Gustav höll med om att den var vacker, men ”vad ska den säga oss” frågade han. ”Att vi ska stretcha mellan träningspassen” försökte jag och båda log åt mitt försök. Den är vacker men säger inget om vilka som bor här. Balett må vara vackert men jag tänker på hur många som späker sig och de stränga balettlärarna, fördomat kanske men det är känslor som väcks i mig. Känslor som inte ska få bo i vårt hem.

 1. Åh, det var vacker! Tycker många bilder med balettmotiv är vackra förstås – höll på att köpa en A4-stor bild när jag var i Ryssland för 500:- God damned! Men som sagt, man får fundera på vad det skickar för bilder och signaler till en. Hur man känner och mår när man ser bilden.

 2. Jennie skriver:

  Jag ser frihet och glädje.

 3. Annica skriver:

  Spara den, vem vet vilket intresse dina barn får… Kan bli en alldeles underbar present… om några år… 🙂

 4. Olivia skriver:

  Jag tyckte den var vacker och harmonisk. Väckte andra känslor hos mig så som målmedvetenhet och lugnet och fokuset innan föreställning.

  Tyckte det blev väldigt negativt om balettdans. Allt med balett är inte negativt.. Men jag håller med om att man bör ha konst och tavlor som inger positiv inställning!

 5. Helena skriver:

  Jag älskar att gå på balettshower och filmer om det, men inte black swan filmen och inte den där bilden! Känns som ångest. Och självklart ska man inte ha något i sitt hem som man inte trivs med! Man får otrivas med precis vad som helst i sitt hem, det är ens borg.

  Att pajja sin kropp och ta den på lite för stort allvar gör väl de flesta som har den som enda redskap dock, idrottspersoner har det inte heller så lätt när de väl går i ”pension”. Jon Olsson tex har ju skrivit mycket på sin blogg om hur han känt sig lost efter att ha blivit för gammal för att vara galnast på skidor, även om han fortfarande kan leva på det till viss del (är väl mer livsstilsmärket Jon han lever på nu, men det är ju skidor också). Och han har dragit av korsbandet förra året (?) och skadat ryggen i år ändå. Lätt att döma just balett då det blivit så uppmärksammat…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..