Vissa saker är värda att träna lite extra på

För att ett barn ska lära sig saker så krävs övning och Trygghansa har lärt mig mycket. Min största rädsla är att Evelyn eller Matheo ska sätta i halsen. Att gå en kurs i första hjälpen för barn känns så viktigt.

Trygg-Hansa tycker att vissa saker är värda att öva lite extra på. Inte minst om det kan rädda liv. Nu ska föräldrarna få öva i att rädda barns liv genom första hjälpen utbildningar

Det finns saker ni kan göra. Barnet på mage längs med din arm (eller i ditt knä), armen under barnets mage ska stödja huvudet genom att hålla i hakan, se till att huvudet är lägre än övriga kroppen. Ge med din handflata 5 ordentliga slag mellan barnets skulderblad. Kommer föremålet fortfarande inte upp: vänd på barnet och ge bröstkompressioner. Det viktigaste är såklart att försöka få bort det som fastnat, hosta brukar vara ett sätt att rensa luftstrupen, något man absolut inte får göra är att leta med fingrarna i halsen, en vanlig reaktion hos många – detta kan orsaka att föremålet bara pressas ännu längre ner.

Detta inlägg är skrivet i samråd med Trygg-Hansa som jobbar aktivt för att minska och förebygga olyckor. Jag har bokat in en HLR-kurs för mig och kollegorna.  Vill ni också gå en kurs så har jag ett erbjudande från Trygg-Hansa som ger er 100 kr i rabatt på alla Life in Mind’s första hjälpen utbildningar (finns även webbkurser) ; ange kod: trygghansa1604 och boka innan 30:onde April!

I samarbete med Trygg Hansa/Life in Mind´s

  1. Väldigt bra kunskaper! Glöm inte att köra kurs igen om några år, alltid bra att friska upp minnet 🙂 i mitt blivande yrke är det förnyelse vart 5:e år annars förlorar man behörighet och det känns bra på något vis, då håller man hela tiden kunskaperna vid liv 🙂

    Tack för all inspiration du ger!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..