It’s a mans world

Vad säger vi till våra döttrar? Pekar vi på Trump och visar så kan man bete sig och tala om man bli världens mäktigaste... man. Ja tyvärr du har ingen chans som kvinna. Jag förstår att Clintons retorik inte går hem hos alla. Den kalla framtoningen och antal år bland maktens korridorer istället för tid hos folket. Men att en galen miljardär med sexistisk nedlåtande retorik mot kvinnor skulle vinna över en kylig kvinna?

Är det amerikanska valet verkligen en chocker? Det är inte första gången en medioker eller rent av dålig man få jobbet framför en kompetent kvinna. Tycka vad man vill om Hillary men hade hon betett sig som Trump hade hon aldrig fått hälften av rösterna. Att vara man, har sin fördelar, det har vi förstått. Skillnaden nu är att det sker inför öppen ridå. Vi har hört att det sker, hela tiden. Men vi vill inte tro på det sker, det vore så överjävligt för kvinnan. Men så är det. Det amerikanska valet är en reflektion av dagens samhälle och hur mycket bättre en kvinna måste vara för att vinna jobbet som president eller vilket annat jobb som helst egentligen.  Men inte bara kvinna, om du är svart, har funktionsnedsättningar eller annan etniskt bakgrund så kan du inte bara bättre. Du kan inte heller vara bäst. Du måste vara mer, mycket mer. Att en sexförbrytare får jobbet och folkets röst säger något om folket. Det är alltså män och kvinnor som röstar fram Trump. Män är ensamma inte boven i jämställdhet, kvinnor motverkar detta också.

Orättvisorna frodas i världen och vältaliga politiker har inte hjälpt så nu tar man chansen och röstar på galenpannorna. Femtio procent USA:s befolkning röstar inte. Det är inte så konstigt när du har ett politiskt system som bara tillåter dig två val. Och när de två valen känns usla, vad gör du då? Det politiska snobberiet och avståndet mellan politiker och folket är farligt. Samma fenomen har vi i Sverige där majoriteten faktiskt inte vet vad våra ministrar heter eller varför de fått sina poster. Politiker går till PR-byråer och får medieträning när de borde åka ut till folk och lära sig prata med dem. Politiker flirtar med journalister och etablissemanget, men de som flirtar och ser folket kommer vinna val oavsett om de bär järnrör eller ”grab the pussy”. Det tar emot att säga men vi har något att lära av detta, av Trump.

I generationer har kvinnor bevittnar orättvisor. Vi har kommit en bit men inte långt. En kvinna kanske blir president invänder folk. Men om hon förlorar mot en sexistisk dåre som tycker klimathotet är larvigt, då har vi jävligt långt kvar. Lady Dahmer skriver så sorgligt, komiskt och allvarligt om hela saken här. Jag skrattar och gråter när jag läser det.

Jag lider med det amerikanska folket. De är på väg att få en president som tycker det är ok att ”grab the pussy”. Det är så mycket Trump har sagt och gjort som viftas bort som normalt för majoriteten av de som röstar. Bara när han gjorde narr av en reporter med funktionsnedsättning.

USA:s president…

Jag är på väg till Nyhetsmorgon för att kommentera vinnartalet från USA:s näste president. Det ser ut att bli Trump.

 1. Therese skriver:

  Hade Clinton varit man istället för kvinna så hade hon vunnit. Hon hade ansetts som seriös, pålitlig, erfaren, stabil och en ”landsfader” som kan ta tuffa beslut och styra landet korrekt och med pondus.

 2. Tess skriver:

  Så sjukt deppigt… Hur kan folk ha överseende med det han sagt och gjort. Intervjuer med trump-supporters visar ju att vissa verkligen har noll koll (typ han som tyckte att ”the bible says the man should be the head” eller han som var emot obama för att han inte var tillräckligt mycket i The oval office under 9/11 (när han alltså inte var president ännu) och att hillary eventuellt fått aids via magic johnsson), det i sig är ju ett problem att dessa grupper av människor finns, men de relativt vettiga människorna som kan tycka att hans fördelar överväger skiten som kommit ur hans mun? Tror absolut som du skriver här och i nästa inlägg att vissa skulle aldrig rösta på en svart eller kvinna oavsett. Nä deppen är total. Eftersom han skulle kunna dra in på klimathjälp så skulle han ju på riktigt kunna bidra till att jorden går under. En snubbe i Nymo sa ju att vi har några få år på oss att vända klimatutvecklingen. De kommande 4 åren kan vara avgörande. Kul.

 3. Tina skriver:

  Känns som om USA och Europa håller på att reversera tillbaka till mitten av förra seklet.
  Verkligen härligt för alla som inte är medelålders vita män med bra inkomst! NOT!! 😠😭

 4. Emma skriver:

  Min dotter, 10 år gammal, har följt nyheterna rätt länge och därför hängt med i valkampanjerna. Hon drog en morgon själv slutsatsen: ”Om Clinton hade varit en man hade det väl inte ens varit nån tveksamhet om att hon vunnit mot Trump va?”. När en tioåring själv genomskådat allt… Låt oss uppfostra vidsynta, kärleksfulla och starka barn. En generation med lite sunt förnuft och hopp.

  1. Maria skriver:

   Tror tyvärr din dotter har rätt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..