Mål från förr

Ni som har hängt med i bloggen ett tag vet att jag har som tradition att sätta nyårsmål varje år. Jag började med det 2001 och jag hittade min mållista från 2002. Så himla gullig och fin att titta på. Det var så här målen började.

img_5652

Bibeln. Jag var ju frireligiös på den tiden och hade sagt upp kontakten med min pappa. Hittade en pappa i Gud istället. Målen ändrades successivt och blev större och större. Jag kunde tycka att jag led av hybris ibland när jag satte målen åt mig själv samtidigt som jag kände att det var min skyldighet att försöka nå stjärnorna för att eventuellt nå trädtopparna. Det är bra nog. När jag skrev ”Skriva bok” på ett av målen så började jag skratta och tänkte att jag har blivit en galenpanna. Men så här långt har det blivit sex böcker och jag tackar mig själv för att jag vågade men framförallt tackar jag de som vågade tro på mig. Utan dom hade det inte gått.

Nu har jag helt andra mål men de är lika svindlande för mig som det var då. Att integritet ska undervisas från förskolan och upp till högstadiet. Straffskalan ska ändras. Man ska inte bara leta fysiska bevis på barn utan också psykologiska som man gör skickligt i utlandet. Barns säkerhet ska stå före vuxnas rätt till barnen. Sen, det största målet av dom alla – tre ska bli noll.

Förutom det vill jag ha en hund, två barn till en villa, bli stödhem för utsatta barn. Klona mig själv skulle jag vilja också så jag kan vara mamma till riktigt många barn.

Vad har ni för mål? Känn inte att det behöver vara ”pretto” eller Miss-universum-svar som ”fred på jorden”. Jag vill ju till exempel ta körkort 2002. Det dröjde till 2012. Tur att jag inte visste det då. Haha.

/Elaine, blir varm av att se att det är farfar på kortet som sitter i soffan bakom målen. Älskade farfar.

 1. Fanny S skriver:

  1) Jobba för att vara en mindre stressad och tålmodigare, snällare mamma. Visa mina barn ännu mer kärlek.
  2) Inte bli utbränd.
  3) Få ut podcasten jag gör med min man.
  4) Skriva en bok om hur det är att bo i Vivalla.
  5) Starta en blogg.
  6) Ha snygga kläder som passar mig och som jag känner mig fin, sexig och bekväm i. Trots att jag är mullig och gullig.
  7) Försöka följa mitt hjärta när det kommer till vad jag vill jobba med och strunta i att jag kämpat mig till en universitetsexamen som jag när allt kommer omkring inte alls vill jobba med…
  8) Hitta en större lägenhet.
  9) Sluta jämföra mig med våra vänner som har hus och bra bil och god inkomst och kan åka på semester och tycka om vårt knasiga hippie-liv med två bångstyriga vuxna som brinner för en massa olika saker och tre små knasiga barn.
  10) Börja tjäna pengar på allt det där vi brinner för och kunna lämna tråkjobben, slippa jobba med det vi utbildat oss till och få jobba med våra passioner.

 2. Jess skriver:

  – Hitta ett trevligt tillsvidarejobb
  – Hitta ett långsiktigt boende
  – Sälja min bil
  – Börja spara + göra en plan för sparandet
  – Börja dejta

 3. Susanna skriver:

  * Bli duktig på att investera och spara mina pengar.

  * Sluta snusa.

  * Vardagsmotion. Cykla till jobb, trappor ist för hiss osv.

  *Bli fadderpäron (tillsammans med mina barn) Tips på bäst organisation någon?

  *Besöka mormor och morfars grav oftare.

  The year of Sue! 😊

 4. Pialena skriver:

  Tillsätta vd på ett av mina företag
  Skriva klart på min franchise och öppna en
  Byta plattform på två webshopar
  Få ordning på strukturen i företagen

  Träna och må bra njuta av stunden som ges

 5. Johanna skriver:

  Mitt mål är att vara en närvarande mamma som njuter av vår tid ihop. Att sätta snälla, realistiska krav på mig själv utifrån mina förutsättningar (jag är en introvert Prestationsprinsessa som dömer mig hårt). Att hitta glädjen i mitt jobb eller en annan väg inom samma yrke, eftersom arbetet idag är ångestfyllt också. Att vara snäll mot min sambo.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..