Jag är Lucia

Jag vill ge Åhléns möjlighet att återuppta kampanjen med en hel drös mörkhyade Lucior. Inte bara mörkhyade utan HBTQ, mörkhåriga, män, allt som är avvikande den "tradition" och det utseende rasisterna vill ha. Hjälp mig att samla material för det

Med anledning av den rasistmobb som tvingade bort ett mörkhyat barn som Lucia i kampanjen. På grund av familjens rädsla för pojkens säkerhet så drog Åhléns in kampanjen. Jag förstår familjen❤️. 

Rasisterna vann. Jag vill ge Åhléns möjlighet att återuppta kampanjen med en hel drös mörkhyade och/eller avvikande Lucior. Hjälp mig att samla material för det. Är du mörkhyad och/eller avvikande man eller kvinna, skaffa dig en Luciakrona och ta en selfie med hashtaggen #jagärlucia Jag vill sluta upp bakom pojken, bakom familjen och visa att OLIKA visst kan vara Lucior i Sverige. Jag vill att barnen ska veta det. Tagga alla du vill❤️

 1. Jag ett djupt andetag och tänk efter.

  Lägg sedan ned projektet.

  Njut av att det finns eviga värden som inte förändras, som t.ex. Islam o profeten

 2. annie skriver:

  Helt rätt!

 3. Anette skriver:

  Jag håller med. Man ska få välja att få vara vad man vill. Men hade det inte varit mer kraft om Eliene hade haft på sig stjärngosse kläder. För många tjejer har inte fått välja i generationer. Det är också diskreminering. Man har alltid valt en tjej med ljust långt hår. Jag hade brunt hår och fick inte vara lucia. Bara på lekis som det hette. Jätte bra kamp för hur illa vuxna människor behandlade pojken som ville vara Lucia. Även barn utan Lucia kläder ska få vara med i ett Lucia tåg då det finns många fattiga föräldrar. Jag läser inte kommentarerna.

 4. Barnens skola, där årskurs 3 går lucia för de andra barnen och föräldrarna, har i år röstat fram en kille som lucia. Är allt lite stolt över att barnen inte ser något konstigt med det.

 5. Linn skriver:

  Tack Elaine! Ditt engagemang för en bättre värld är så inspirerande. Jag har en annan fråga, jag tar min examen som lågstadielärare nu i sommar och har funderat lite på det här med treskablinoll. Hur kan jag som blivande lärare få och sprida kunskap? Jag känner mig rätt vilsen i hur man ska arbeta med integritet och kunna snappa upp tecken på om ett barn blir utsatt. Gör du föreläsningar om detta? Jag pluggar på Mälardalens Högskola och jag skulle jättegärna vilja vara med ordna en föreläsning för lärarstudenter om detta. Om du ser det här så kontakta mig gärna på min mejl! Kramar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..