Jag förstår verkligen inte Cam Cam

"Jaja, det går bra för dig för att du är snygg, söt, snäll, känner den här personen". Många kvinnor blir utsatta av den sortens förklaring på sin framgång. Har du hört den? Jag tror att jag nyss har slutat läsa en blogg. Hur jag än vänder och vrider på detta inlägg så får jag det till elakt. Frågan "Hur blev Elaine Sveriges retorikdrottning" och där ger hon ett alternativ som svar: att jag blev kompis med "Blondinbella". Min kompetens ges inte alls som alternativ.

skarmavbild-2016-12-28-kl-23-25-36

Hon har skrivit en massa fina inlägg om mig tidigare. Hon var en av de stora bloggarna som skrev och hyllade Medan han lever. Det är jag alltid tacksam för. Jag uppskattar hennes humor och garvar ofta. Tänker till väldigt ofta. Men ibland så blir hon så jädra giftig inte bara mot mig. Jag scrollar förbi många av hennes riktade inlägg mot andra eftersom jag inte läser så många bloggar och inte är intresserad av skvallret alls. Jag gillar de inlägg som  är de allmänna reflektionerna utan andra personer inblandade. Där är hon vass och rolig. Hon kan vara rolig mot en del personer också när hon tjuvnyps. Jag har garvat åt inlägg där hon drivit med mig fler gånger. Det var det som gjorde att jag föll för bloggen från början. De är de roliga inläggen och värt mycket scroll för att hitta dom. Har dock varit en del scrollande på sistone. Och den som en gång var tjuvnyp har blivit något annat.

Giftig? För att hon ställer till synes oskyldiga frågor som skapar en ganska kass kultur i kommentarsfältet och dessutom diskvalificerar hon hela min kompetens genom att ge hintar om att jag får vara expert på tv4 för att jag blev kompis med Isabella och för jag är snygg. Vad bäddar det för för stämning på bloggen? Och så ber hon om att folk ska ha god ton i kommentarsfältet.🤔

”Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!”

Kanske vore läge att bädda för det i sånna fall? Folk börjar spekulera om att Nyhetsmorgon tog in mig som retorikexpert när de insåg att jag var kusin till Lucette Rådström. Wow, snacka om att underskatta Nyhetsmorgon. Ser kritikerna seriöst att de kommer på det vid planeringsmötena:

”Hallå, en av hallåorna har en kusin som kan retorik OCH hon är lite snygg. Vi tar in HENNE! Hon är snygg OCH kusin. Det blir perfekt till det amerikanska valet! Två flugor liksom!”

Och att jag skulle vara kompis med Tilde, att det ger mig jobbet? Tilde och jag blev kompisar år efter jag varit med i Nyhetsmorgon, vi kände inte varandra första gångerna jag var där. Men att alla experter i tv4 skulle kommit in på premissen ”kompis till programledaren”, det låter inte särskilt hållbart.

Men jag ska svara på dina frågor Camcam bara innan jag slutar läsa din blogg, för jag förstår faktiskt inte poängen med att läsa en blogg vars senaste inlägg helt klart skjuter en giftpil rakt i nyllet på mig. Vill bara meddela att den träffade, grattis! 🎯 Är nyfiken på om du får tillfredställelse av det? Om popcorna åker fram när de elaka kommentarerna frodas hos dig? Får du ut något av det?

Varför anlitar Nyhetsmorgon mig som retorikexpert?Många har frågat om min väg dit jag är idag, jag har svarat förut men här kommer det igen.

Svar till Cam Cam som tack för den tid jag läst din blogg: 

Det hela började 2002 då började jag plugga retorik. Var klar med min fil kand 2005. 2005 fick jag jobb på Gringo som gick i konken 2006, då fick jag jobb på en PR-byrå som hette Ronge kommunikation (numera Deportivo), sen fick jag erbjudande om att skriva en bok 2007 efter att min nuvarande förläggare Anders sett mig föreläsa om härskartekniker. Jag föreläste kanske fyra gånger i veckan redan då, och det var konstigt nog inte för att jag kände Isabella eller någon annan kändis. Det var  min första bok som heter Härskarteknik, den kom ut 2008. Den har idag sålt i 150.000 exemplar (100.000  januari 2015 då vi satte nya framsidan) och det var innan jag kände hon som du påstår är min språngbräda till min framgång – Isabella. 2008 frågade Svt mig om jag ville vara retorikexpert inför det amerikanska valet (jag har ingen kusin på Svt😳). Tv4 ringde mig efter att de sett mig på Svt och frågade om jag ville experta för dem med. Jag var skitnervös men tackade ja för det är inte alla gånger man får de möjligheterna. Tre år senare och tre böcker senare så träffade jag Isabella när jag skulle intervjua henne till min tredje bok Snacka Snyggt. Det var 2011. Trots att jag blev vän med Sveriges bloggdrottning så sålde den boken inte lika bra som den jag skrev när jag inte kände henne. Gud så konstigt eller hur? En sak är säker och det är att du är inte den första som blivit provocerad av att jag är retorikexpert i medierna. Redan 2008 skedde det och då var spekulationerna att Svt bara ville plocka PK-poäng genom att ta in en överviktig färgad tjej. Jag var tydligen inte lika snygg då. Kompetensen tog kritikerna inte upp, precis som du.

0366df596e7b5b3e91d3c1257409004f48b8-jpg-600x0_q98

Jag 2008

Jag är nominerad till årets kvinnliga talare 2016 av Talarforum. Kanske bäst jag ringer och frågar att det inte är för att jag känner några kändisar, är lite snygg eller är kusin med Lucette Rådström. Herregud, det är SÄKERT kusinskapet med Lucette. 😱Gud så pinsamt, berätta inte det för någon!

Vad tråkigt att din kille inte får vara retorikexpert trots att han är snygg Camcam. Men går man på dina premisser så behöver han väl bara pola lite med Hugo Rosas – Sveriges största manliga bloggare för att nå toppen. Skit i kompetensen! Ring Hugo nu! 

Tack för din blogg så här långt Cam Cam. Kul att den blivit så stor på så kort tid. Jag är övertygad om att du kan lyckas hålla den lika stor utan provocerande eller elaka inlägg. Testa ❤️

 1. H skriver:

  Ramlade över ditt inlägg då jag sökte info om bloggbevakning då jag inte förstår att man tillåter den hets som pågår i kommentarsfälten och inläggen.

  Tråkigt att du blivit utsatt – men förvånas inte längre av vad som kommer från den bloggen…

 2. Julia skriver:

  Elaine, du är ett skämt, så bichig och elak du bette dig mot Blondinbella att många kräks i munnen. Du är inte en bra vän, att tala om offentligt om isabella något privat säger mycket om vad slags av människa och totalkt brist av edmjukhet du har. Jag tyckte om dig förrut, men detta blev för mycket och jag är inte ensam om det. Blondinbella har pratat om sin blogg hyr oärlig och taskig/usel vän du VAR. Du dömer ALLA som tycker annorlunda än du, alla e inte dåliga föräldrar/pedofiler för att man är naken med sitt barn. Du är sjuk och verkar behöva en psykolog. Skärp dig fy fan! Camcam och många andra är äcklad av dig!

  1. Mikaela skriver:

   Men uppför dig människa!

  1. Du är redan blockad på bloggbevakning och du är nog inte långt från det här också Kurt-Maria.

    1. Anonym skriver:

     Kurt-Maria lider av psykisk ohälsa och far runt på diverse bloggar och söker bråk under olika nick med sina egna hjärnspöken. Jag tror hen är paranoid. Snart kallar hen på polisen.

     1. Men ser ingen som heter Kurt-Maria här 😕 vem syftar du på?

      1. Anonym skriver:

       Julia= namnet Kurt och Maria

       Säker på att det är samma som skriver hos camcam dessie mfl under olika namn. Alla känner igen hen. Det är synd om hen även om hen är aggressiv.

       1. Aha… tack för info, håller koll på ip, ser att hen har fler olika namn härinne också

 3. Sandra skriver:

  Jag tycker att det är bra att du skrev det här inlägget. Jag har väntat och hoppats på att någon annan bloggare ska säga ifrån. Jag har själv haft hennes blogg som min favorit men något började förändras under hösten. Kanske vare det då som Camilla började testa gränserna för hur bitsk och giftig hon kan vara i sina inlägg. Eller så var det kanske bara jag som började läsa med nya ögon, jag vet faktiskt inte riktigt.

  Ivf så tycker jag att det viner giftpilar till både höger och vänster där inne. Och kommentarsfälten liknar inget annat en mobbning många gånger. Allra värst tycker jag det är när giftpilar och elaka kommentarer riktas mot personer som man förstår inte mår så bra och förmodligen inte kan skaka av sig dem så lätt.

 4. Bra respons på ett jäkligt taskigt inlägg!

 5. Frida skriver:

  Jag har från början tolkat det som att hon tröttnade på att aldrig ”slå igenom” med den där musikbloggen hon hade förr, och därför startade Bloggbevakning. Varför? För att hon redan från start skrev om sig själv i mer eller mindre ALLA inlägg, berättade om hur hon hade gjort coola saker i LA, la upp modellbilder på sig själv, skrev om sina katter (gäsp) och har en bild på sig själv (!) i headern. Nu har hon äntligen slagit igenom! Och då kan man ju börja ta sig friheter att skriva vad man vill… eller? Snortråkig blogg i alla fall och en ganska sorglig människa som står bakom den. Heja dig Elaine!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..