Nyårsmålen är satta

Jag känner att håller jag dessa 2017 så kommer det bli ett riktigt bra år. Sugarfrog och jag träffades för 15 året i rad och satte våra mål. Läste igenom målen från 2004. Så fina och omöjliga då, men man har ju klarat av alla nu.

Det märks att man värdesätter nya saker. Förut ville jag väga 60 kilo, nu vill jag kunna lyfta min egen vikt 10 gånger ovett vad som står på vågen. Men jag har inte så många träningsmål nästa år mest för att jag redan lever efter de mål jag satt förut. Det känns bra. Men mer tid med vänner och familj, mindre tid med bekanta och ingen tid på röda mattan är några av mina stora mål. Sen mobilparkeringen kommer att göra susen. Kan inte fler av er haka på den? Jag tror alla i er närvaro skulle uppskatta er så mycket mer då. En mer närvarande du liksom! Vad kan vara bättre? Jag tror att alla mina relationer kommer må bättre av det. Gustav är med på det, jag måste bara bearbeta honom i frågan om hemtelefon och telefonsvarare. Back to the 90:ies, men saker förr i tiden var inte så dumt alla gånger.


Tjejmiddagar, en per kvartal är målet. Kag brukade driva med hur sällan Gustav träffade upp sina vänner då de alltid har kvartalsvis träff. Nu går han på middagar fyra gånger så ofta som jag 😳. Skrattar bäst…

Har ni satt några nyårsmål?

 1. Varför undvika bubblor? Beror helt på sammansättningen i vattnet. Loka är bra t ex då det har ganska mycket bikarbonat dvs vattnet blir basiskt. Om man bubblar hemma kan man tillsätta lite bikarbonat och mineralsalt så blir vattnet väldigt bra för dig. 🙂

 2. e skriver:

  2017 handlar om att vara snäll. främst mot mig själv. att sätta gränser, säga nej, inte ta på sig för mycket, värdera hälsan (den mentala främst). att försöka finna ett lugn, inte oroa sig för saker och liksom tänka före handling. det är så enkelt att kasta sig in i saker, men att istället backa, betrakta och låta det ta tid till ett beslut. tror det är lite vanskligt att ha mål som ”måste träna minst x ggr i veckan” för sen kommer livet emellan och det är så lätt att faila, och då blir man besviken o slår på sig själv istället.

  jag läste nyligen en bok med bra frågor som är bra att reflektera över, iofs alltid men blir väl symboliskt vid ett årsskifte. tänkte ta mig tid o besvara dem för mig själv också. de lyder:

  vem är jag? och då i banor som hur tror jag att jag uppfattas och är det så jag vill uppfattas.

  lever jag som jag lär? säg bara sådant du menar, eller börja mena det du säger

  vad är viktigt i mitt liv? i mån av vilka värderingar du har

  vad ska jag sluta göra i mitt liv?

  vad kommer krävas av mig?

  vad är jag tacksam över?

  hur kan jag hjälpa andra?

  hur kan jag tillföra värde?

  vad vill andra ha av mig?

  vad vill jag själv ha och vad håller mig tillbaka?

  1. Malin skriver:

   Hej! Vill bara flika in hur jag tänker om träningsmål fyra dagar i veckan… Jag har det målet, men inte löftet. Ett löfte till mig själv vill jag inte bryta men att sätta mål om träning är helt okej. Och för mig är att röra på sig fyra dagar i veckan att vara snäll mot sig själv. 🙂 Ville bara få dig att kanske tänka på mål och löften på ett annat sätt… 🙂

  1. Jenny skriver:

   hej!
   vilka bra frågor, får man fråga vilken bok det var?

 3. Luisa skriver:

  Tack för inspirationen ❤️ Jag har som mål att jag gör ”Good enough” i allt. Att prioritera min hälsa och mina barn. Vi har haft en svår tid, och jag vill ha som mål att jag får träffa mina barn mer. Att stå upp för det jag vet är rätt – oavsett vad andra tycker (som du Elaine). Och visa mina vänner hur mycket de betyder för mig.. Att prioritera det som är viktigast o stämma av med mig själv innan jag svarar ja eller nej. Att inte pressa mig själv. Att vara cool och inte låta någon/något pressa mig. Jag vill göra mer men jag väljer att vara försiktig med att pressa mig och tänker, det finns tid till de andra målen (stora mål) sen, jag vet att jag kommer att göra det – då det är rätt tidpunkt. Jag vill hjälpa andra, och jag gör det i det lilla nu. I år behöver jag bli stark själv för mina barn o mig. Hopp för framtiden 🙏🏼

 4. H skriver:

  Funderar i detta nu faktiskt 🙂 Brukar ha ett par mål och ett ledord för året. När jag tänker tillbaka på året som gått kan jag se vad jag ångrar och vilka saker/situationer som varit svåra ekler gett mig en klump i magen. Om jag lyckas hitta någon gemensam nämnare för dessa situationer så kan det inspirera till ledordet 🙂 Inser att det låter lite styltigt i text men det blir rätt mysigt att tänka ut vad för egenskap eller ord en vill anamma under året.

 5. Jag älskar Elsines målsekt! En tanke till Hmm: Jag sätter inte heller årsmål utan jag sätter mål i perioder efter hur mitt liv ändras då jag både pluggar och jobbar parallellt. Nu under jul och nyår (3 veckor) bodde jag hemma i Stockholm och jobbade vilket kräver helt andra mål än att bo i min Universitetsstad och plugga + jobba parallellt. Men jag tycker målsekten är världens bästa ide eftersom den peppar mig att fortsätta sätta nya mål och dessutom är det väldigt inspirerande att läsa er andra bloggläsares mål 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..