Älskade Hans Rosling

Älskade Hans. Världen har förlorat en stor talare och ett stort hjärta. Sverige har förlorat sin stora retoriker – vår alldeles egen Martin Luther King. Du är och förblir min stora retoriska förebild. På det sätt du ville göra världen bättre genom att presentera fakta. 

Jag fick prata både retorik och portugisiska med dig. Du berättade att du velat bli eldslukare och skådespelare, men att dina lärare sa att ”Hans your hopeless, you can’t be anybody but yourself”. 

Och det är just det som är nyckeln, det som gjort att du kom in i så många människors hjärtan. Du var autentisk när så många andra var något annat. Du var dig själv med en röst som bara kunde vara din.

En stor retoriker har lämnat oss! Vila i frid älskade Hans Rosling!

 1. Ja, jag blev så ledsen när jag hörde om det. Världen behöver verkligen någon som kan nå ut med information på ett sånt enkelt och underhållande sätt. ❤️ Kram

 2. Agneta skriver:

  Håller tummarna för att du vinner, din röst är viktigast i hela landet. XXX

 3. M&M skriver:

  Jag blev så förvånad när jag läste om det tidigare i dag. Rosling föreläste på min kurs bara för ett par månader sedan. Är så glad nu att jag fick chansen att se honom. Mycket pedagogisk och framför allt rolig var han!

 4. En sån hjärtskärande nyhet. Världen och vi behöver verkligen människor som Hans. Och ja, så fint du beskriver det.

  Vila i frid!

 5. Mollan skriver:

  Detta gjorde mej så himla ledsen ända in i hjärtat – en sån fantastisk människa är borta. Kände honom inte men han berörde mej starkt och har gjort så mycket för världen. Väldigt fin text du skrivit åt honom elaine.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..