Super-Charlie kan ha en superhjälte

Jag och Matheo läste Super-Charlie häromdagen och då kom jag och tänka på vilken enorm succé det är. Camilla Läckberg har ju myntat ordet Stjärnfamilj och har visat att man kan ha en avslappnad relation med ex-fruar till numera ex-maken. Hon är så fantastisk förebild i våga välja familjekonstellation efter det som gör alla lyckliga - inte klämma in sig i dammiga traditioner.

Så tänker jag att hon som har sånt inflytande och en barnbok som är så populär. Varför inte ha inte karaktärer med funktionsvariationer i boken? Ett barn som skelar och har superkrafter eller kanske en rullstolsburen som kan flyga, en synnedsatt med superhörsel. Jag vet vet inte med det finns säkert en massa karaktärer som kan göra att barn med funktionsvariationer sträcker på sig och är stolta. Kan du tänka dig det Camilla? Skulle vara så kul med en populär barnbok som inteärsåkonstigt-märkt.

IMG_0768

 

  1. Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! 😀 <3
    http://nouw.com/heddasöderberg

  2. julia skriver:

    Precis som någon annan skrev så tänkte jag också på Bamses yngsta dotter, Brumma! Men ja, det behövs lite fler superbarn i barnboksvärlden!

  3. Andrea skriver:

    Starkt arbete du driver och förstår det desto mer för de fina barn du har! 🙂 Lade märke till din header här på bloggen och att det är den ”gamla” och korrigerade bilden på dig och barnen, kommer du ändra den nu när ni berättat om Evelyns diagnos? Kram från en nyfiken bloggläsare

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..