Nyhetsmorgon och ultraljud

Godmorgon vänner, hoppas ni har sovit bra. Jag hade drömmar jag inte törs berätta men jag är glad att de inte var på riktigt och det var skönt att vakna. Jädrar vad man drömmer knäppt när man är gravid. Jag är nu påväg till Nyhetsmorgon för att prata Mansplaining och hur man hanterar det. 08.45 är jag med. Har verkligen inga kläder jag kommer i så här i v20 så det blev en öppen skjorta och byxorna jag har fyra par av. Orkar inte vara mer kreativ, det är ju snacket som ska vara snyggt ändå.

Sen har vi möte på Snacka Snyggt. Vi har två till retorikkonsulter som troligen är på väg in till oss och jag är så exhalterad över dem. 

Sen kommer det jobbiga. Jag har ultraljud i eftermiddag och jag har ju alltid sett fram emot det de andra graviditeterna men denna gång känns det jobbigt. Ni kan väl hålla tummarna för att allt är bra. Jag har ätit mina vitaminer och försökt så gott det går, men ibland är ju barnens välmående och öde utanför mammans kontroll. Jag har magont över det, men försöker vara lugn med föga framgång.

Efter ultraljudet är det tecken som stöd kurs och det ser jag verkligen fram emot. Ska bli så kul!

Evelyn är sjuk igen som att hon får influensa en gång i veckan. Jag undrar om WS-are är mer infektionskänsliga? Det är en annan sötnöt med WS som också är sjuk mycket. Nästan varje vecka sedan februari. Vet inte hur man kollar upp infektionskänslighet eller vad/om man kan göra åt det.

Jag har skrivit en kortfattad version av följdfrågor ni kan skicka förskolor som svarar luddigt. Ni får den idag.

Hoppas vi ses i rutan och hoppas ni får en fin dag.

 1. Hej. Min son har diagnos 22q11 som betyder att han saknar en liten del av en kromosom. Han är absolut infektionskänslig. Sjuk mest hela tiden. En immunolog kan kolla immunförsvaret men även om de 4 komponenter som de kollar skulle visa normalt – så kan de ändå vara infektionskänsliga. Tydligen är immunflrsvaret så komplext så de inte vet så mkt .

 2. Drömde mycket konstigt när jag var gravid, ofta att jag stekte pannkakor med Dregen haha. De otäcka drömmarna har kommit nu så här ett år efter, hoppas det går över.
  Lycka till på ultraljud

 3. M skriver:

  Hej!
  Är nyfiken på varför ni går teckenkurs? Har Evelyn, eller WS barn nedsatt hörsel / stum / döv? Är tecken språk som ett stöd?

 4. Ylva skriver:

  Hej!
  Jag förstår din oro till 100%! Jag fick min son för snart 7 månader sedan efter en graviditet fylld av oro och djup ångest över att något kanske är fel. Jag har en dotter i himlen som föddes med allvarliga kromosomavvikelser så det var svårt att slappna av under senaste graviditeten. Allt såg alltid bra ut, alla mina prover och alla ultraljud som gjordes , men ändå lurade oron ständigt. Gossen föddes frisk och kry! Jag sörjer en smula över att jag inte njöt av graviditeten men det är ju lätt att tänka tillbaka i efterhand. Det är svårt att vara glad när man är orolig!
  Skickar peppande tankar och energi till dig!

 5. Helena skriver:

  Vår son har inga medfödda sjukdomar eller så men hela förra våren var han sjuk varje vecka. Det började sista veckan i januari och slutade i mitten av augusti. Alltså jag sjukanmälde honom varje måndag på förskolan (mellan 1 år och 2 mån till 1 år och 9 månaders ålder ca).

  Han var inte lite sjuk heller utan feber som på 20 min skenade upp till drygt 41 grader där Alvedon inte hjälpte ett dugg. Kräkningar osv. Vi fick, efter oerhört mycket tjat, tid till barnläkare men man hittade aldrig något mer än att man kunde se en infektion i kroppen.

  Nu får han hosta och krupphosta så fort minsta lilla förkylning närmar sig vilket är nog så jobbigt för honom men där han ändå kan vara på förskolan om han får slemlösande och inhalationer.

  Enligt läkaren är det ovanligt men ibland hinner barn inte jobba upp sitt immunsystem mellan infektionerna. Jag tänker att det kanske inte behöver vara WS som ställer till just detta även om det är lätt att dra den slutsatsen.

  Stor kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..