Tack❤

Tack för alla era tröstande kommentarer igår. Det var skönt att få förståelse i min sits, tydligen är vi många som delar den sitsen. Jag gick till ultraljudet själv och kom på att det nog var en dålig idé där. Gustav borde ha följt med.

Vi tänkte båda att herregud det är tredje barnet vi har ju gjort det där. Men det är inte tredje barnet. Det är första barnet efter ett barn som kom med en kromosonavvikelse. Jag älskar såklart Evelyn precis som hon är, men oron över att nästa barn också ska få ett gäng utmaningar finns ju där. Ännu fler sjukhusbesök, ingen möjlighet att gå till jobbet vissa dagar och så vidare.

Jag höll andan när jag la mig ner. Barnmorskan var så fin och tog mig som en av alla andra pirriga föräldrar som de möter där.

– Vill du veta kön, frågade hon.

– Nej det vill jag inte, svarade jag och log medan jag tänkte att jag bara ville veta att Benny mådde bra.

Så fort hon var tyst för länge medan hon tittade på Benny så slutade jag att andas. Hon plockade upp det och sa ”Allt är bra jag bara koncentrerar mig”. Då kunde jag andas ut lite och titta på hans söta knän, fina smalben och stora huvud. Haha, lika stort som Matheo såg ut att ha på ultraljudet under samma tid. Det där pirret infann sig i bröstet tillslut. Jag vet inte hur mycket man kan se i vecka 20 men läpparna såg stora ut. Barnmorskan sa ”Mammas mun och ingen läppspalt”. Jag log och frågade om hjärnan vad delad. Haha, som att det var en rutinfråga och jag visste vad det innebar. Har ingen aning om vad det innebär. Men hon log och sa att hjärnan såg fin ut. Allt såg fint ut. Tack gode gud för det. Benny var vid ett tillfälle lika bredbent som män på tunnelbanan, men då hade hen ryggen emot kameran. ”Nu ska jag titta fram” sa barnmorskan varnande. Jag tittade bort och log. På Matheos ultraljud såg vi ”nåt” på Evelyns var det omöjligt att se så jag insåg att jag enkelt hade listat ut nu när jag har en av varje. Jag såg knän men inget kön. 

Benny blir en överraskning som kommer den 21/8. Hen kommer med sin mammas mun och en kropp som såg ut att må bra. Hurra❤🎈.

 1. Sandra skriver:

  Vad skönt att allt såg bra ut!
  Dum fråga kanske men jag frågar av nyfikenhet och inget annat – såg dom något avvikande på Evelyns UL? Du har skrivit att ni inte visste om hennes funktionsvariant när hon föddes. Eller var du orolig att Benny skulle ha någon annan form av funktionsvariant?

  Jag köpte Mama igår och min son frågade varför Evelyn såg annorlunda ut. Jag förklarade efter bästa förmåga, jämförde lite med deras vän som har DS och honom själv som har adhd. Att alla barn är olika och en del barn föds med fler utmaningar än andra. Så roligt ändå att höra en sexårings tankar. Min andra son tyckte Evelyns ögon var vackra, ”hon har himmelsblå som jag!” konstaterande han.

 2. Liv skriver:

  Fina du o fina ni ❤

 3. Frida skriver:

  Skönt att allt såg fint ut med Benny! Finns ju inget läskigare än när barnmorskan är tyst en längre stund under ultraljudet. Man hinner tänka en miljon saker.
  Han är beräknad samma dag som min son som kom 2016 🙂 bästa datumet hehe. Ej partisk… kramar till dig!

 4. Nilla skriver:

  Åh vad skönt att allt såg bra ut! 🙂 roligt att Benny är beräknad samma dag som min systerdotter fyller år. Stor kram till dig och din härliga familj.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..