Tecken som stöd för Benny

Jag lärde mig så många ord igår, det var så kul! Jag har hört att i Japan så är det många föräldrar som kommunicerar med tecken med sina barn innan de kan prata. Hur coolt!! Så då kan de kommunicera innan de kan prata. Jag tänker att jag ska göra det med Benny och se hur det går. Det är ju bra om alla i familjen kan tecken som stöd för Evelyns skull.

Evelyn gjorde sitt första tecken igår. Det att hon ville sova. Jag höll på att bryta ihop av lycka. Hennes första ord var ett tecken och det bästq tecken av dem alla – sova! Hahah, tecknet är såklart bäst för att Evelyn valde det som sitt första. Gustav och jag är så stolta att vi spricker. 

 1. Sara skriver:

  Min sons första tecken var -godis! Oavsett ord var första tecknet heeeeelt obeskrivligt fantastiskt. Vi sprang ur huset, rusade till kiosken och köpte allt godis han ville ha! Lycka!!!

 2. Åsa skriver:

  Jag lärde mig några stödtecken av en kompis vars dotter har Downs syndrom. Min kompis sa att alla barn har nytta av stödtecken (såklart!). Vi började ”träna” med våra söner när de var ca 4 mån (kändes naturligt i och med smakportioner mm). Så häftigt när polletten trillar ner i en ”bebis”!! Jag tror att det har sparat mkt frustration hos barnen (dvs mindre skrik). Jag minns en gång mitt i natten när äldste sonen, tio månader, hade vaknat och stod i sin spjälsäng och tecknade ”vatten”.

  Det allra häftigaste var att ffa äldste sonen började hitta på egna tecken (som vi fick lära oss) samt använde ”etablerade” tecken för nya syften. Han utökade alltså sitt ordförråd själv. Jag anser att barnen började prata vid nio mån ålder eftersom teckenspråk är ett språk så gott som något! Dessutom har de varit väldigt tidiga med talspråket och jag tror att stödtecknen har bidragit till det.

 3. Känner igen mig. Lycka när första tecknet kom. Vi använder oss av TAKK då vår dotter har DS. Första hon tecknade var lampa. Sen kom nya tecken allt eftersom. Nu tecknar hon massor och fyller snart 3 år. Hon säger nu också många ord och ibland tecknar hon samtidigt som hon säger ordet. Vi använder oss även av tecken till lillebror, just för att de ska kunna kommunicera med varandra samt att tecken är bra för alla barn. Han snappar upp väldigt snabbt och det är så kul att han kan kommunicera så tidigt med oss. Ett tips om ni nu inte redan gör det är att jobba med babblarna. Vi, tillsammans med förskolan har jobbat mkt med figurerna och övat stavelser. Då gör man en rolig grej av det för barnen. De har också på fsk målat de olika babblarna och då även övat färger. Toppen med tecken!

 4. S skriver:

  Vi har använt stöd tecken till vår tvååring. Helt enkelt för att det har varit lättare för honom att börja kommunicera med. Choklad och ost ( en finsmakare minsann!) har varit hans favorit ord. Nu babblar han verbalt också men om vi inte förstår så tar han till tecken. Jättebra!

 5. Är så tacksam för teckenspråket!!
  Hade aldrig klarar oss utan det!
  Lillebror är i behov av det pga sin hörselnedsättning men alla i familjen använder det trots vi inte måste. Men hur skulle lillebror annars förstå vad vi pratar om 😃
  #intesåkonstigt

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..