Att tyst betrakta mobbing är att vara delaktig i mobbing

Jag minns det så väl när jag var barn och blev mobbad. Jag minns de som tyst betraktade när de pågick och hur ont det gjorde. Att det kan fortgå i vuxen ålder övergår mitt förstånd. Från skolgården till Bloggbevakning där hon - en vuxen kvinna - tillåts mobba yngre och jämnåriga kvinnor utan att arbetsgivaren Nöjesguiden säger ett pip. De slickar i sig hennes läsare och tänker inte på konsekvensen av alla de hon bedriver hat och hån mot. Hur Nöjesguiden tänker kring sitt varumärke här är skrämmande för de framstår som giriga och inte det minsta medmänskliga.

Jag har pratat med Lady Dahmer och Cissi Wallin en del om den systematiska mobbing som Bloggbevakning bedriver och på något sätt legitimiserar genom att emellanåt komma med snälla, nyanserade inlägg där hon uppmanar sina läsare att hålla en god ton. Vi sa det att i förhållande till henne så är hon nästan som den där misshandlande mannen som är kärleksfull emellanåt. Som att man förbiser örfilen bara för att hon varit snäll nån gång. Det är ett väldigt manipulativt beteende som hon har och mönstret är väldigt tydligt både mot mig och Natashja. Creepy är en underdrift och jag tror någonstans att vi har haft svårt att förhålla oss till hennes rövslickeri mot Natashja, ”team Elaine” varierat med hån. Det är så spännande att det som hennes läsare kritiserade henne för – att hon gav Blondinbella alla credd för mina framgångar. Det bad hon om ursäkt för.

img_9863-708x1105

Bara för att dagarna senare illustrera mig som en kränkt galenpanna i frågan hon tidigare bett om ursäkt för.

Skärmavbild 2017-05-06 kl. 14.11.11
Skärmavbild 2017-05-06 kl. 14.11.19

Förstår ni det dubbla i en sån person ”Förlåt” och sen ”Elaine är galen!!”. Men jag tycker som Cissi att CamCam kanske är den mest falska personen jag stött på på nätet. Jag skulle aldrig vilja träffa eller samarbeta med henne. Sådana ombytliga människor ska man ha på långt avstånd. Och den systematiska mobbingen som hon har mot Anna Book, Tyra och fler andra som bara får örfilar aldrig gull gull som oss andra, den är säger rätt mycket om vad det är för en person som sitter bakom det där tangentbordet. Ni som läser dessa mobbinginlägg utan att kommentera hur fel det är, ni är precis som de som tyst såg på när andra mobbades.

Cissi skriver om bloggbevakning här saxat ur hennes blogg.

Skärmavbild 2017-05-06 kl. 14.15.40

Jag håller med henne. En creddig kloak av mobbing som blandar upp skiten med lite strössel emellanåt och folk äter det. Med något dåligt samvete. Hon har ju många läsare och vill man räkna det så är hon ju framgångsrik, men på bekostnad av vad.

Trots att BB har skrivit snällt om oss emellanåt så kan vi inte svälja skiten. Att blunda hur jävla fel och osund besatthet hon har mot Tyra och Anna Book är fel av alla läsare av bloggen. Av oss som blev ”smekta” medan hon örfilade andra.

Och man kan vara oense i sak utan att skapa ett drev av mobbare till varandras bloggar. Både Natashja, Cissi, Bloggkommentatorerna och jag lyckas med det. Natashja brukar höra av sig och säga ”Nu har jag skrivit om det här, du håller säkert inte med så skriv du med så får vi en intressant diskussion!”. Inte känslan av ”DU ÄR DUM, VEM FAN TROR DU ATT DU ÄR SOM INTE HÅLLER MED MIG DIN JÄVLA WANNA-BE-EXPERT-PÅ-ONANI”. Utan intressant diskussion – no more, no less. 

Distansen till andras åsikter och resonemang finns inte hos BB, utan hon drar det till sin spets. Därav drevet mot de hon nämner.

Det ska bli intressant att se om BB kommer kommentera det Cissi skrev om henne. Och intressant att höra hur Nöjesguiden ser på allt.

 1. Anchi skriver:

  ”Det är väldigt lätt att säga till någon annan att ta det med en nypa salt. Jag tvivlar på att du skulle tycka lika ifall inläggen handlade om dig Anchi.”

  Det fungerade inte att svara på ditt inlägg direkt så jag svarar i ett inlägg till.

  -Jag är på inget sätt en offentlig person som har ett behov att sprida min visdom, mina ord och pekpinnar.
  Om jag vore det hade jag varit tacksam ifall någon talade om för att jag borde välja mina strider.
  Den striden väljer jag och den bekämpar jag SJÄLV utan hjälp med vänner som tycker likadant för att jag vill få andra att tycka likadant som jag själv.

  Ordet är fritt liksom.
  BB och Nöjesguiden har inget att skämmas för, i mina ögon gör de ett bra jobb.
  BB recenserar bloggar och jag kan inte på något sätt få till det till mobbing.

  Nu vill jag inte på något sätt att du ”anonym” ska tolka detta som att jag inte förespråkar att man ska ta hjälp som Elaine gör när hon kämpar för treskablinoll. Jag hoppas att du förstår detta.
  .

 2. karin skriver:

  Det hon håller på med på bloggbevakning är sjukt. Många tex my har inte fått någon ursäkt. Denna hemska mobbar blogg måste stoppas. Ta upp det i press och till politiker. Människor värker ut sig hat mot bloggare som dom inte känner. Även läsare blir brutalt nedslagna om man protesterar och är för trevlig i tonen. Den ska inte få finnas. Finns ju människor som begår självmord av sånt och dom tagit upp det. Då skrattar läsarna. Nej jag är glad jag insåg hur hemskt det är. Camcam skriver hon inte Berörs ett dugg av påhopp. Men en vanlig människa reagerar. Det är därför hon driver den. Känslokall och hon skriver det är ett roligt jobb!? Tycker ni bloggare ska gå ihop och sätta punkt för detta hemska. Kram.

 3. M skriver:

  Tycker nivån på bloggen varierar men att jämföra med mobbing tycker jag är att nedvärdera offren för riktig mobbing. Att hon gillar vissa saker du gör men inte andra, det är väl inte så konstigt? Att inte få kritisera kvinnor alls för att man är feminist tycker jag är en konstig åsikt som verkar ha blivit populär på sistone. Möjligtvis borde Camilla moderera kommentarerna för där kan det ju spåra ur ibland som t ex mot LD.

 4. L skriver:

  Tkr det är bra att ni lyfter men gör det försiktigt och med god ton nu för hur det än är så här ni hamnat i den nya sitsen, 3 mot 1. Tror inte ni vill det men är ju vanligt att försöka mobba mobbaren snäll eftersom en är så jäkla arg. istället för att visa hur man borde bete sig och liksom vara mot den andre såsom man vill att den ska va haha klyscha men sant

 5. Ewa skriver:

  Det hyllade systerskapet, nej tack. Jag har överlevt och lever i den mänskliga vänskapen i stället, rekommenderas starkt

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..