Sätt din förening på Idrottskartan

Så har Treskablinolls nya lansering äntligen gått live - idrottsbrevet. Det är för alla er som har barn som utövar en idrott. Barnet tillbringar mycket tid med tränare och det är viktigt att dessa känner till integritet och motverkar sexuella övergrepp inom idrotten. Tröskeln för förövare är alldeles för låg inom idrotten idag och det här behöver vi ändra på. Idrottsbrevet är ett viktigt steg på vägen dit.

Skärmavbild 2017-05-10 kl. 08.29.48

Tänk om fotbollsklubben jag var med i en dag hade följt Omklädningspolicyn som är en av tretton riktlinjer som Idrottsbrevet har.

Då hade tränarna inte kunnat sitta och stirra på oss tonårstjejer medan vi duschade och bytte om. Vi snackar två medelålders män som satt och fnissade och tittade. Se till att detta aldrig kan hända dina barn och att din idrottsförening följer riktlinjerna i idrottsbrevet genom att skicka det till ordförare eller idrottschef på klubben. Även tränaren. Skicka Idrottsbrevet nu. 

 1. maja skriver:

  fyfan va bra !!! vi hade en sjukt otäck man som gympalärare när vi gick på lågstadiet..minns det med äckelkänsla än..han var oftast alltid in till oss när vi skulle byta om innan lr efter , satt o prata ( titta) jag som varit utsatt som barn , hade väldig koll på sånt.. de andra verkade obekymrad och sprang nakna runt honom.. alltid uppmanade han oss att klä av er o byt om lr duscha nu.. jävla äckel!! hade alltid en klump i magen inför gympan lr bad ! och väntade alltid till han gick , har än idag svårt med nakenhet bland andra på gym och badhus.. hatar de !

 2. Sara skriver:

  Hej Elaine! Så inspirerande med allt du gör för att skapa ett bättre samhälle. Du är så bra och så viktig för en bättre värld. Vad bra att det nu också finns ett idrottsbrev.
  Jag är med i en scoutkår och är scoutledare för ungdomar och barn, vi jobbar mycket med ledarskap och går igenom olika typer av utbildningar som på på ett sätt liknar detta. Men min fråga är, kommer det komma ett brev som detta för andra organisationer? Som inte är en skola eller en idrottsförening? Tror det skulle vara bra för fler organisationer att också ha detta.
  Du är grym! Kram

 3. Hej!
  Älskar det du gör, det här är verkligen en supebra kampanj!
  Ett litet tips är bara att lägga till texter i era videor då det underlättar för hörselskadade samt faktiskt ökar antalet views då många sitter och scrollar i en miljö där det inte finns ljud, vi vill ju att så många som möjligt får budskapet!

  Du är helt jävla fantastisk och jag beundrar dig så!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..