Tack för ditt civilkurage Ponnymamman

Godmorgon folket! Jag kom hem sent från Göteborg igår och idag kliver jag upp tidigt för en föreläsning i Visby. Jag skulle titta på inslaget om pedofiltränaren i idrotten men får se om terrordådet i Manchester. Vilken mardröm. Jag förstår inte denna värld, tar det aldrig slut? Så ska man välkomna ett till barn hit när barn dödas i terrordåd på en konsert.

Sen kikade jag på Gomorron Sverige och Patrik Sjöberg. Ridsportsförbundet har tydligen en policy där tränare får vara kvar tills de är dömda. Trots att det – äldre män – lurat tonårstjejer i säng och antastat barn får de vara kvar. Trots att alla vet, bevis som sms till barnen finns, och tränaren erkänt att han dras till barn.

Idrottsbrevet borde ha en till punkt. Den om att inte bara en dömd tränare ska uteslutas utan också en olämplig tränare. Som tränare ska du inte ha sex med de du tränar trots att barnen är byxmyndig. De är barn och de befinner sig i beroendeställning till dig. Granskningen Dolt som släpps idag avslöjar vad ridsportsförbundets tränare sa om saken. Jag fick se dokumentären igår och om han får vara kvar som ordförare eller alls blir jag riktigt arg. Han försökte normalisera att äldre män har sex med sextonåringar ”De (tonåringarna) kan vara jävligt utmanande”. Vad är det för kommentar?

 

Jag är så glad att Axel Gård Humlesjö gjorde denna granskning av pedofilerna inom ridsporten. Jag hoppas att alla som har barn där och även barnen i samma ålder som offrena får vetskapen så att de vet vilka vindar som blåser i lokalerna och att det är fel.

Så många flickor och nu kvinnor som trädde fram under Svt:s granskning. Pedofilen har varit aktiv i 30 år. 

All heder till Ponnymamman som hade civilkuraget att tro på barnen och skita i gubbarna som ville tysta allt. Ni läser hennes inlägg här

Det var en man som förgrep sig på barn under trettio års tid och flera andra vuxna som blundade för det. Ni ser hela programmet här. 20 minuter välinvesterad tid, särskilt om ni är aktiva inom ridsporten. Ni som är med i klubben Ridklubben Skåne borde se till att få ordföraren avsatt. Han ska inte vara i närheten av barn eller idrott över huvudtaget.
 1. Men GUD!!!!! Hur kan man säga så!
  Jag har alltid (naivt tydligen) trott att ridsporten varit förskonad från den här sortens brott. Man är ju väldigt påklädd, befinner sig långt ifrån tränaren och ingen kroppskontakt whatsoever behöver finnas. Måste verkligen se det här känner jag.

 2. Det är så lätt att vi män får skulden??? Ja men vem f-n ska annars få skulden? Den vuxna människan i sammanhanget eller barnet? Och hur kan inte detta ha kommit fram tidigare? Tänk alla föräldrar som har sina barn där. Skulle plocka bort mitt barn från ridskolan direkt och hellre leta upp en annan ridskola. Detta är ju helt sjukt! Eller ja, dessa män är helt sjuka. En annan sak som jag undrar starkt över, hur kan det bara snackas om detta på ett morgonprogram. Ut med denna info i våra större nyhetstidningar. Kan inte våra nyhetssajter lägga upp detta klipp istället för något annat helt meningslöst som om någon kändisdiet.
  Nej nu blev jag upprörd, och direkt på morgonen! Tack för jobbet ni gör Elaine.

 3. Så SJUKT! Blir så ledsen och arg av det här! Är det så svårt för gamla gubbar att hålla kuken i styr och dessutom lägga över skulden på tjejerna?! Fyfan!!

 4. Detta har du fått om bakfoten

  ”Granskningen Dolt som släpps idag avslöjar vad ridsportsförbundets tränare sa om saken. Jag fick se dokumentären igår och om han får vara kvar som ordförare eller alls blir jag riktigt arg. Han försökte normalisera att äldre män har sex med sextonåringar ”De (tonåringarna) kan vara jävligt utmanande”. Vad är det för kommentar?”

  Det är inte ridsportförbundets tränare, det är ordförande i en förening som han arbetat vid!

  1. Utöver det så finns det ingen ridklubben Skåne utan det är en ridklubb i Skåne.

   Med det sagt så är det något som är väldigt viktigt att ta upp, och många tjejer är i en väldigt utsatt sitution i stallet

 5. Bästa ponnymamman <3
  Ridsporten är ju en extremt resurskrävande sport, så jag är inte alls förvånad. Inget barn/tonåring kan hålla på med ridning utan att vara beroende av en vuxen med pengar eller som tränare/arbetsgivare.
  Här är två till fall där hästtjejer i beroendeställning har blivit utnyttjade, riktiga mardrömmar.
  http://christinehenriksson.blogspot.se/2015/10/den-nakna-sanningen.html
  https://www.hd.se/2017-02-28/riksaklagaren-vill-andra-sexdom-mot-styvpappa-men-straffet-ska-besta

 6. Det är ordföranden i en ridklubb någonstans i Skåne som har gjort uttalandena ovan, ej en tränare för ridsportförbundet (finns inte heller någon klubb som heter Ridklubben Skåne). Kan i alla fall meddela att hela styrelsen för denna klubb där ordföranden uttalade sig på detta vis har ställt sina platser till förfogande (annars är jag helt säker på att många hade bojkottat klubben). mvh en skånsk ryttare

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..