Dagens attack mot Patrik Sjöberg

Läste ni Alex Schulmans krönika mot Patrik Sjöberg idag? Patrik kommenterade igår att ”Det är konstigt att Alex går till attack mot Elaine men inte mig som syns i morgonsoffarna betydligt mer i denna fråga. Är det för att jag är man som han låter bli?” Och då kom attacken idag som på beställning. Ni läser den här.

Är det inte märkligt att Alex inte ser att det är stor skada för barnen om ingenting händer med preskriptionstiden som handbollstränaren flydde? 

Så här svarar Patrik på Krönikan:

Alex Schulman är aktiv denna helg. Fredagsmyset? Han ljuger om att @elaineeksvard sagt att det är tre barn i varje förskoleklass som blir sexuellt utnyttjade. En lögn han drog för närmare en miljon i sin podd. Hon säger tre barn i varje KLASS, lågt räknat, det är 6 barn i varje klass enligt färska undersökningar. ”Barn upp till 17 år” raljerar Alex som om det inte skulle vara lika illa. Men av dagens krönika (hans myssöndag) inser jag han inte tycker det är så illa att 40-åriga män har sex med 15-åriga flickor i beroendeställning. Det erkänner handbollstränaren att han haft i förundersökningen vi alla läst. Två dagar efter ”Sara” fyllt 15 år. Ett brott då hon var i beroendeställning till honom – han var hennes lärare och betygsättare. För oinsatta kan @alexschulman s resonemang verka vettigt, det är så han jobbar. Jag tycker inte heller att man ska gå på oskyldiga personer. Men jag och tusentals andra har läst förundersökningen, och sett hur Handbollstränaren hållit sig borta rättegången. @alexschulman tycker att jag ska straffas, inte Handbollstränaren. Alex, du som leker så bildad och resonerande. Läs förundersökningen, tänk dig att det vore din dotter som handbollstränaren hade sex med två dagar efter hon fyllt femton trots att hon säger att det började när hon var tretton. Du skulle tacka mig för det jag gjort de senaste veckorna. Inte sitta med näsan i vädret och prata om att han minsann inte är dömd. Det hade varit ett svek mot din dotter och så dum du spelar nu är ett svek mot alla barn, ett av fem barn som bli sexuellt utnyttjade. Till och med justitieminister vill slopa preskriptionstiden för brott mot barn till följd av detta. Men det vill inte du. Du vill straffa en som står upp för barnen. Ännu en merit i Schulmans CV av skit han livnär sig på. Så genomskinligt och ”Shulmaniskt”! Shulmani, det får bli ett nytt ord vi kan använda framöver! Falsk resonerande med inbakade låga attacker.” – Patrik Sjöberg

Alex Schulman tycker att handbollstränaren ska anmäla Patrik Sjöberg för förtal. Bloggbevakning tycker att jag ska anmäla Alex och Sigge för förtal

Lady Dahmer reagerar på att Alex och Sigge påstår att jag är kåt på uppmärksamhet. Ni läser det här. 


Förresten, jag är inte ledsen längre. Så skönt. Jag har bara sänkt mina förväntningar på Alex Schulman rejält och då är det svårt att bli besviken. Bra va! 😀 Sigge kände jag knappt till innan så där hade jag inga förväntningar alls. Men att han förtalar utan minsta ansträngning eller grund säger sitt. 

 1. Fred skriver:

  Ena dagen fasar vi över att Kaj Linna och Thomas Quick kunde dömas även fast de var oskyldiga. Andra dagen pekas handbollstränaren ut som skyldig även fast han inte är dömd. Är det bara jag som ser den bristande logiken?

  Gott folk. Jag har förvisso inte läst förundersökningen, men man kan aldrig komma ifrån att personen i fråga inte är dömd för brott. detta innebär att det inte är något oberoende organ (domstolen) som har prövat om bevisningen mot handbollstränaren håller.

  En förundersökning är inte samma sak som en fällande dom. Domstolen finns för objektivt pröva den bevisning som polisen tagit fram och kom ihåg att polisen ibland kan göra mindre bra utredningar. Håll Kevinfallet, Thomas Quick och Kaj Linna i minnet.

  Man får givetvis tycka vad man vill om systemet med preskriptionstid men faktum kvarstår handbollstränaren är inte dömd för brott. Stå upp för rättssäkerheten, och låt inte känslorna segra över förnuftet.

 2. Nella skriver:

  Jag och min man läste förundersökningen gällande pedofilen som Patrik Sjöberg hänger ut. Vi läste den igår kväll (lätt att hitta om man googlar) och det var en vidrig läsning. Ett solkart fall tyvärr. Inte konstigt att han gömmer sig. Jag är själv jurist och när rättsväsendet sviker offer på det här sättet så kallas det som Patrik Sjöberg gör civilkurage.

  Läste även Alex Schulmans krönika – Fy vad vidrigt! Hur kan han titta folk i ögonen efter det han skrev? Han kan ju omöjligen inte ens läst förundersökningen. Lat och helt hjärndöd.

  1. Annika skriver:

   Nej, mycket kan en säga om Alex Schulman, men hjärndöd är han inte. Min mamma fick en hjärtinfarkt vid 57 års ålder. Den klarade kroppen, men tyvärr så klarade inte hennes hjärna av syrebristen som uppstod i samband med hjärtinfarkten. 4 dagar senare så satt jag bredvid min mamma, som då var hjärndöd och såg på när en sköterska stängde av alla livsuppehållande maskiner.

 3. wigwag skriver:

  En pedofil är en människa med en sexualpsykologisk störning. En människa Elaine! Du hatar din pappa och det kan du ju fortsätta göra i all evighet på ditt privata plan men nu bedriver du en verksamhet som syftar till samhällsförändring och då måste du släppa hatet och lära dig objektivitet och bli kunskapsökande om de strukturer du vill förändra. Tex en sån enkel sak som att sexualbrottsförövare mot små barn sällan är pedofiler. Eller att det inte är sexulbrottshandlingen i sig som definierar en pedofil. Men du är ju rabiat och vägrar ta in fakta. Nina Runge har förövrigt förklarat dom här sakerna för dig men det skiter du i. Du vet bättre en experten tror du. Så vad fan förväntar du dig nu när din verksamhet kritiseras. Förstår du inte att ditt personliga hat mot pedofiler glider över och förstör ditt projekt 3 ska bli 0. 3 kommer aldrig bli 0. Snarare 4 och 5 med tiden allt eftersom häxjakten mot pedofiler tilltar. Men det är du för dum för att fatta.

  1. Du puckade lilla gubbe, skaffa dig en annan sysselsättning än att trolla. Så jävla trött på dig. Blockar dig snart och vad har du för liv kvar då?

   1. wigwag skriver:

    Ja gör det du. Du vet förövrigt inte ett skit om mig. Min ålder eller mitt kön. För dig är jag wigwag.

 4. Maria skriver:

  Ngn undrade vad Schulmans gjort förutom att mobba osv. Faktiskt har Alex Schulman skrivit ett par väldigt bra böcker. F övr har jag inte så mkt till övers för de övriga Schulmans. Vad jag vet har de inte gjort något speciellt, kända för att de är kända liksom.

 5. Tissel skriver:

  Jag har följt er alla jättelänge. Men tycker Alex krönika är superrimlig och tar upp jätteviktiga aspekter? Det handlar om rättsäkerhet som är det viktigaste i en rättstat som i sin tur är bland det absolut viktigaste i det demokratiska samhälle vi lever i. Det demokratiska samhället är allt. Allt. Sånt ska fan inte tummas på. Förändring absolut, men saker måste få ha sin gång.

  1. På ett hypotetiskt plan har han rätt men i det specifika fall som omnämns har han fel och det är så fult att blanda ihop de två

  1. Nella skriver:

   Jag och min man läste förundersökningen gällande pedofilen som Patrik Sjöberg hänger ut. Vi läste den igår kväll (lätt att hitta om man googlar) och det var en vidrig läsning. Ett solkart fall tyvärr. Inte konstigt att han gömde sig. Jag är själv jurist och när rättsväsendet sviker offer på det här sättet så kallas det som Patrik Sjöberg gör civilkurage.

   Läste även Alex Schulmans krönika – Fy vad vidrigt! Hur kan han titta folk i ögonen efter det han skrev? Han kan ju omöjligen inte ens läst förundersökningen. Lat och helt hjärndöd.

   Så alla som vill försvara pedofilen av olika anledningar, LÄS FÖRUNDERSÖKNINGEN!!!!!

   1. Martin skriver:

    Är det någon här som ens antytt försvar av pedofilen? Herregud människa…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..