Modigt🌸

Godmorgon mina vänner. Att erkänna att en annans renoverande skaver i ögonen när man själv känpar tycker jag är modigt. Och frågan om jag reflekterar över det, att vi har möjlighet att göra detta för mamma. Det är en bra fråga.

Jag tycker du är modig som skriver det här Emelie och det är säkert fler med dig som tänker likadant. Jag tänkte samma sak när vi hade dåligt med pengar och så har det varit tills för tio år sedan då jag slog igenom som retoriker. Jag minns när jag stod i mataffären i Bredäng nån gång tidigt 90-tal och jag fick ha samma vinterjacka som året innan trots att den nu var för liten och trots att det var en jacka jag blev retad för. När medelklassungar en station bort i Mälarhöjden, handlade på UFF för att det var coolt så var det många barn i Bredäng vars föräldrar inte hade nåt val. Vi var en sån familj. Förutom att vända varenda krona så kämpade mamma för att jag inte skulle träffa min pappa som hon misstänkte utnyttjade mig sexuellt. Jag har sett mammas stress hela min uppväxt och jag har alltid drömt om att få trolla bort den när jag blir stor. Att få ge henne ett drömboende är faktiskt inget jag skäms för alls. Jag tar det heller inte för givet. Jag ser att äntligen får hon tillbaka av allt hon har kämpat för. Det har bara varit uppförsbacke hela livet. Men jag kan precis som du och säkert många andra reta mig på folk som shoppar loss och renoverar bara sådär utan att reflektera. Jag och mamma är tacksamma varje dag. ”Är det inte fantastiskt” säger vi när vi sitter vi hennes nya fina frukostbord och dricker te med utsikt över hennes nya kök. Fantastiskt för att vi tar det inte förgivet. Det har inte varit en rak väg hit alls. Det har inte varit att bara göra det. Den här lilla kvinnan förtjänar detta och mycket mer.❤️

Och hon tar det inte förgivet, jag lovar. Jag för det jag kan för att hjälpa andra vid sidan om allt detta. Jag skriver inte alltid om det för att det känns som att jag skryter om något som borde vara självklart, hjälpa folk som behöver. Men det kanske skulle vara något att ta upp framöver. Eller jag vet inte. Det blir ju att blotta den jag hjälper genom att säga ”Hon har så dåligt med pengar, kolla vilken stjärna jag är som ger pengar.” Svår balansgång det där. Men jag hoppas att detta inlägg får många att förstå att jag inte tar det för givet, alls.

Kram på er och tack Emelie för ditt mod. Du förtjänar allt detta jag gör för mamma du med. Jag hoppas att ekonomin vänder och att du får råd med det du kämpar för. ❤️

 1. Alltså HUR SÖT MAMMA HAR DU?!! Å, man vill bara krama henne där hon sitter <3<3<3<3<3

 2. Sara B skriver:

  Du gör så rätt! Då jag kan så brukar jag göra det jag kan för att ge tillbaka till min mamma. Hon uppfostrade mig och mina tre syskon själv, och kan jag så kommer jag alltid att skämma bort henne med det jag kan, för det är det minsta jag kan göra!
  Så fortsätt skämma bort din mamma det förtjänar hon! Och skäm bort dig själv med, för det förtjänar du!

 3. Maria skriver:

  Åh jag kan också bli så avundsjuk när det gäller just pengar / framgång i karriär. Det är där skon skaver för just mig just nu.

  Brukar försöka tänka på alla de andra sakerna i personens tillvaro som jag kanske inte är lika avundsjuk på, och se det som ett helt paket med fördelar och nackdelar.
  Och oftast kommer jag fram till att jag inte hade velat byta plats med dom alls, avundsjukan avtar och jag kan vara nöjdare med min egen situation (med för och nackdelar) 😀

  Vi kan ta ett exempel med en fiktiv person!
  Harry Potter kan trolla men bor också i England vilka har spöregn 90% av tiden och äter typ pommes frites på rostbröd 😉

 4. Anna skriver:

  Hej
  Härligt att kunna ge sin mamma det du gör o det som nu köps av inarbetade pengar är ju inte världens dyraste lyxlyx grejer. Erat hus är ju också en investering. Ser tusen gånger värre blogg(ar) där det spenderas stora summor o exklusiva shopping”påsar” visas upp, typ svindyra solglasögon mm. Har också fått vända på kronorna o nu när jag har det bättre snålar jag inte, men försöker spara. Nästa år/månad/vecka kan man vara död o i graven får man inget med sig. Köp o ge medans du kan, Elaine!

 5. Lotta skriver:

  Jag kan hålla med Emilie, men jag måste nog säga att jag tycker hon ”går på” fel person. Mindre skrytig person än du får man leta efter, kolla bara alla dessa bloggare i 25-30 års åldern som reser varje vecka, har dyra märkeskläder varje dag & lyxiga bostäder. De har säkert jobbat hårt men inget de går ut med, är mest skryt ärligt talat!
  Dina mamma är så värd detta! Och du också. Önskar jag kunnat ge min mamma detta som kämpade så, men hon dog för 15 år sedan & hade aldrig råd med något extra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..