När axlarna sjunker ned och man vågar tro

Igår hade jag ett gråtkalas som hette duga hos terapeuten. Det var så himla skönt att inse att jag kommit dit jag inte visste att man kunde komma med en annan man. Platsen där man väljer att lita på personen fullt ut och inte är öppen för att man någon gång blir sviken. Gustav är den första mannen jag älskar men det tog mig tills i höstas att lita fullt ut på honom. Åtta år på grund av mina trauman. Jag stod länge själv, igår kväll efter sändningen i Karlavagnen, och tittade ut i sommarnatten. Tackade Gud och sa ”det ordnade sig till slut”. 

Jag har haft den ambivalenta anknytningsstörningen länge. Alltid varit beredd på en exit och nästan väntat på den med Gustav. Det är inte helt ovanligt att överlevare av sexuella övergrepp får sånna komplexa förhållandesätt i sina relationer till kärleken. Men på senare tid har jag märkt hur jag verkligen sjunker ned i Gustavs famn på ett annat själsligt plan. Jag vågar det. Jag har inga flykttankar eller katastroftankar om att snart skiter det sig ändå. Jag bara andas in hans nacke och vet att jag kan ta tusen andetag till. Han är min, jag är hans. Vi har valt varandra och det finns inga faror att lurpassa på. Jag kan slappna av i detta. Sen kan ju allt så klart hända, men skillnaden är att jag inte tänker på det stup i kvarten. Jag bygger inte försvarsmurar för kommande faror. Vi får ta det då om det skulle komma. 

En gång när vi hade det tufft i relationen och mina tillitsproblem till Gustav var stora så skickade han den här bilden och skrev ”Jag har hittat dig, dig släpper jag inte. Jag älskar dig”.

Nu tror jag äntligen på det fullt ut. ❤️

 1. Skull vilja tipsa/uppmärksamma dig på ett fenomen så att du kan ropa lite så att vuxna med barn i yngre tonåren hör! I en Facebook-grupp för nacka-Värmdö skrev en kvinna om en Lennart Bladh som har en youtube kanal, filmar sig själv när han gör olika sexuella saker, uppmanar barn att ta kontakt och skicka in bilder. Åker runt och har fan-meetings i landet. Igår hade han fått 30 barn att komma och träffa honom i Gustavsberg. Tydligen gammal gympalärare. jag kände själv inte till detta men har googlat och det verkar stämma! Helt vidrigt och galet!

 2. Emma skriver:

  Måste tipsa om detta! Har för mig att du uppmärksammat Love Nepal tidigare, och jag har själv skänkt pengar dit, men detta är helt sjukt?? De har vilselett alla sina följare i sitt arbete och hur de jobbat, och än värre: felaktigt pekat ut barn som prostituerade som aldrig varit (läs: tvingats) till det.

  http://www.aftonbladet.se/a/aVvvA

  Blev så ledsen när jag läste detta!

 3. Gustav, så vackert som du beskriver honom. Finns sådana män? Han måste vara one in a million eller t o m billion!

 4. C skriver:

  <3 ! 😀

 5. Har också anknytningsproblem, det är nog farsans missbruksproblem som är orsaken (bland annat). Men jag är så jävla rädd att bli lämnad att jag inte ens ger mig in i ett förhållande, skyddar mig själv genom att putta bort eventuella intressenter. Borde väl gå i terapi antagligen men oftast trivs jag ensam (har alltid gjort). Ibland saknar jag det, tvåsamheten, men oftast tycker jag det är skönt att inte behöva ta hänsyn till nån annan haha! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..