Hos mamma

Godmorgon folket. Jag sov hos mamma idag för att reka så allt blir klart med tv:n och sänggavlar innan barnen kommer i eftermiddag. Gustav och jag ska ju få vår efterlängtade weekend denna helg. Bara han och jag. Som vi behöver det.

Mamma sa först att hon ville ha tv:n nära taket och jag förklarade för henne att det skulle ge henne fruktansvärd nackspärr i längden. Haha, lilla mamma. Sen sa hon ”Elaine, hjälp mig” och det gör jag så gärna. 

Idag är det inte jättemycket på agendan. Gravid vecka för vecka kommer hit 09.30. Sen ska Gustav och jag till Covet 13.00 och göra de sista justeringarna på huset. Jag har kommit på att jag vill ha ett fönster över toaletten i vårt sovrum. 

Jag tänker att det är mysigt att ligga i badkaret och kunna titta ut, inte bara på toaletten.

Sen träffade vi trädgårdsarkitekten igår och  kom fram till att vi ska utnyttja solsidan av huset till mer vuxenhäng och baksidan till  lek och träning eftersom både gym och lekrum finns där. Men det innebär att vi kommer bygga ut terassen från sidan till framsidan. En L-formad terass.

Det gör ju att vi kommer vilja kunna gå ut från matsalsdelen.


Det ska vi prata med Covet om idag. Så spännande.

 1. En sak som är värd att tänka på, i några år framåt så kommer barnen att vilja vara när er så fixa utrymme för vuxenhäng även där barnens leksaker finns.
  Även om det inte är det mysigaste så är jag jätteglad för att vi la sandlådan precis bredvid vår uteplats med soffhäng. Då kunde vi sitta i soffan och samtidigt vara nära barnen utan att behöva sitta på den oerhört obekväma sandlådan. De var nämligen inte alltid intresserade av att vi var med och lekte, men vi skulle vara där så att de kunde visa allt de höll på med.
  Nu har vi tagit bort den, men barnen vill ändå att vi ska vara där de är.
  Vi satte tex lekstugan alldeles för långt ifrån de ytor där vi är och barnen har i princip aldrig utnyttjat den.
  Våra grannar tröttnade på att vara på baksidan när barnen ville att de vuxna skulle titta på när barnen hoppade studsmatta. Nu står studsmattan strax bredvid matplatsen, kanske inte dem mest praktiska lösningen men vi vuxna behöver inte gå från bordet så fort vi har tagit sista tuggan utan vi kan sitta kvar och prata så gott det går medans barnen hoppar.
  Jag trodde att de skulle kunna vara utan oss vid det här laget, barnen är mellan 5 och 9 år, men inte. Alla vill att vi ska vara där…

 2. Jane skriver:

  Måste bara säga hur mycket jag älskar alla inrednings- och planlösningsinlägg! <3 Jag älskar mitt hus men kommer aldrig kunna göra om så mycket på planlösningen så det är härligt att följa era tankar kring renoveringen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..