Vänner i vått och torrt

Eftersom jag kommit från en rätt dysfunktionell barndom så har vänner alltid varit viktigt för mig och är det fortfarande. Det är inte förrän Gustav och barnen som jag skapat en ny inre cirkel som har blodsband. Det är rätt coolt måste jag säga.

Men när Karlavagnen frågade vad jag ville prata om i mina två program så var det självklart vänskap och att vara mamma till Evelyn. Här har ni vänskapsavsnittet utan musik, så ni hinner lyssna på en promenad.

På tal om vänner så ska vi träffa ett gäng ikväll jag och Gustav. SÅ kul! Skickade sms till ett gäng och frågade om de ville mötas upp för drinkar och nästan alla var på! Stefan Crille med flera, så kul!

IMG_6810

Ska fråga alla tärnorna om de kan också. Mitt älskade lilla gäng.

IMG_0283

  1. Linn skriver:

    Hej! Har inte haft tid att lyssna på programmet innan idag. Toppen program! Hörde om hon som hade haft sina vänner i 50 år (minns inte hennes namn) och började reflektera över min vänskap med mina två bästa vänner. I augusti har vi känt varandra i 20 år! Vi blev vänner på lekis, gick i samma klass tills vi skulle börja högstadiet, även med en tredje kompis, A. På fritiden gick vi på gymnastik och fotboll tillsammans. Vi har alltid varit vänner sedan vi började lekis men under låg och mellanstadiet, framför allt mellanstadiet varierade det mycket hur vi umgicks. Helt naturligt tycker jag. Vi utvecklades olika och hade olika vänner vid sidan av. Men i 8an hittade vi tillbaka ordentligt och har sedan dess varit bästa vänner på riktigt. Vår kompis A träffade sin pojkvän på skolavslutningsfesten i 9an – de är fortfarande tillsammans och det är 10 år sedan – och började umgås med hans vänner och vi gled ifrån varandra. Jag och A gick på gymnasiet tillsammans och reste en del ihop när vi hade praktik. Bla till funäsdalen och geilo i Norge. En fantastisk tid! Men vi umgicks inte så mycket utöver det. Höll ihop med mina två bästa vänner och efter gymnasiet flyttade jag till Västerås där jag bor kvar, en av mina vänner flyttade utomlands där hon bor kvar och den andra blev kvar. Vi ser alltid till att ses när tillfälle ges och även om det ibland är långt mellan kontakten är det precis som vanligt när vi ses 🙂
    Anledningen till att jag nämnde den tredje vännen, A, är för att även om vi gled ifrån varandra efter grundskolan och kontakten i stort sett varit obefintlig sedan vi slutade gymnasiet så dök hon på min pappas begravning för snart ett år sedan. Det värmde så i hjärtat att hon dök upp och visade att hon finns där ❤️

  2. L skriver:

    Jeg synes det med venner er veldig vanskelig. Siden jeg kommer fra en dysfunksjonell familie, har jeg blitt veldig redd for relasjoner og har fortsatt vanskelig med å skape en god relasjon, stå i en relasjon og å holde på en over tid. Etter å ha vært syk i flere år, forsvant ”vennene” og nå holder jeg på å bygge opp en ny omgangskrets. Det er ganske krevende, må jeg si!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..