Anders Borg – vår nya måttstock för när vi ska kasta sten på kvinnor

Den dagen en kvinna kan stå och säga så här och få dessa reaktioner, då är Sverige jämställt dock i negativ bemärkelse. Jag tycker reaktioner som dessa är skrämmande och förkastliga oavsett vem som får dem. Men att reaktionerna är villkorade vita mäns misstag är en spegling av hur samhället ser ut idag. Det är det som är problemet. Villkoren i samhället.

Vita mäktiga män ska inte ha andra eller bättre villkor än oss andra. 
De ska heller inte slaktas just för att de är vita mäktiga män.

En människa ska dömas efter sina handlingar inte efter sin hudfärg, sitt kön eller sin makt. Så ser det inte ut idag och Anders Borg är ett bevis på det.

Jag vill att vi håller Borgs agerande som en ny måttstock för hur vi ska döma kvinnor framöver. Låt oss ha denna händelse med oss framöver. Särskilt när folk står med stenar och facklor mot kvinnor som gjort något så litet som inte kan mätas med Borg. 

Vi kan byta ut ”Den utan synd kasta första stenen” till, 

”Kastade du inte sten på Borg där så kan du hålla käften här”.

Deal? 

Deal!

Bild av fantastiska @lotta_sjoberg

 1. Maria skriver:

  Håller med Helen, vad som verkligen har skett är det väl bara dom som var på festen som vet. Tycker det är fel att uttala sig tvärsäkert.

 2. Elin skriver:

  Klockrent! 👍

 3. Helen skriver:

  Hej Elaine,
  Det jag kan tycka är problematiskt i sammanhanget är att anklagelserna är ryktesbaserade. Ingen som trätt fram och sagt att de sett vad som skett. Tänk om det är kraftigt överdrivet? Tvivlar inte på att något otrevligt skett, men ingen verkar säkert veta vad. Av en ren tillfällighet så var en kompis på samma fest (rör mig annars inte i några jetset kretsar) och hon märkte ingenting (hon var nykter). Funderar därför om vad som är sant eller inte, och det är väl något vi alltid ska göra oavsett vem som är anklagad för vad i tidningarna.
  Däremot håller jag helt med om den märkliga attityden på facebook där många resonerar ”been there done that”

  1. Nilla skriver:

   Ingen på den festen kommer att säga någon utan bara viska om kring för om någon skulle ha ryggrad och göra det så vet hen att hen inte är välkommen i sällskapet något mer. Finns nog ingen av dom personerna där som vill hamna i kylskåpet. Och om det nu var lite eller mycket fel spelar det någon roll ?? Jag mobbade bara lite det var inte meningen, jag tog bara en gång på fel sätt i hen, jag trodde hen var över 15, hen klädde sig fel, var onykter, fast hen verkade ju gilla vad jag gjorde/sa så det kan inte vara fel. Är inte det hela att vi alla ska föregå med gott exempel och faktiskt inte skylla på sprit eller stress eller vad f.. som helst?

   1. Helen skriver:

    Nja, för mig gör det nog stor skilnad på att vara allmänt otrevlig eller att visa upp en förskräcklig kvinnosyn och även begå handlingar som är brottsliga. Men min point är egentligen att det skrivs vitt och brett om en situation som omgärdas av mycket rykten. Sådant skrämmer mig, inte bara i detta fall utan även andra fall. Källkritik är något som verkligen är viktigt tycker jag. Därmed inte sagt att ryktena inte stämmer, jag vet bara inte.

 4. U skriver:

  Hej!
  Jättebra inlägg.

 5. Hmm skriver:

  Inga problem för mig. Jag var tidigt ute och kritiserade hur det gick till när han blev tillsammans med Dommica och den app hon driver, bara för att nämna något.

  Mitt problem blir när man i sin iver på att visa på missförhållanden om hur män kommer lindrigt undan, lyfter fram kvinnor som man tyckt fått skit när de i själva verket har begått, även de, kriminella handlingar och vissa som ligger större på brottsbalkens mått. Det eller att man tycker Schyman fick mycket skit med sin alkoholism när det i själva verket mörkades otroligt mycket allt som hon hittade på på fyllan.

  Jag tycker dubbelmoralen är frappant i ”bägge lägren” och ropar glatt kålsupare till ”er allihop”.

  1. Cissi skriver:

   Men please, är du sann? Dra in hans partner? Vad har hon med hans omdöme att göra? Vem han lever ihop med och vad HON gör är helt, fullständigt irrelevant för historien.

   1. Hmm skriver:

    Eeeeh, vet du hur de två träffades och under vilka förhållanden samt vilken app det är hon tjänar storkovan på?

    1. Otrohetsappen. Men träffades de via den då?

     1. Hmm skriver:

      De var bägge två i stadiga rellationer, han gift, när de träffades….

      Exakt hur de fick sin första kontakt vet bara de. För mig spelar det ingen roll, utan om man driver en sådan app och är en som tycker att den är ok att driva och en som då inte har några problem att vara tillsammans med den, säger mig oerhört mycket om bägge deras karaktärer.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..