Så här stark vill jag vara

Mejlen har svämmat över av förslag på PT:s som vill träna mig och Gustav. Jag är så tacksam att ni hör av er. Men för att avgränsa lite så tänker jag att det är bra att jag berättar hur stark och rörlig jag vill bli. Jag har nämligen hittat min träningsförebild. Norskan Jorgine Massa Vasstrand.

En tvåbarnsmamma som utstrålar styrka och glädje hela vägen in till själen. Jag blir så glad när jag följer henne.

Skärmavbild 2017-08-11 kl. 09.17.54

Hon känns som en sån sund person. Och det hon kan göra är exakt de saker jag vill kunna göra.

Skärmavbild 2017-08-11 kl. 09.17.02

Hon är stark, riktigt stark.

Skärmavbild 2017-08-11 kl. 09.18.30

Kolla bara hur bra hennes kropp mår. Det här är inte lätt att göra men hon får det att se så lätt ut.

Så jag vill ha den PT:n som kan programmera mig att göra exakt dessa saker inom ett år. Jag vill ha kost, program för att kunna fixa det 2018. Strong 2018. Det är inga låga mål, men jag vet att med mitt pannben just nu så ska jag kunna göra det. Säger PT:n ”tonade muskler” så är det inget för mig. Däremot prestation och styrka är helt i linje med det jag vill ha. Är du den jag söker? Mejla mig på elaine@snackasnyggt.se och markera mejlet PT. Kan du PT:a på annan plats än gymmet, det vill säga hemma i vårt framtida gym så är det ett stort plus. Trebarnsmamman tänker långsiktigt.

 

 1. Karin skriver:

  Jag tycker Jorgine är superinspirerande, hennes styrka, hur hon tränar. Hon är rolig, väldigt transparent, rakt på sak, genomtänkt när det gäller vad hon publicerer med tanke på kropps- och hälsohets. Hon är även väldigt vacker och ser superfit ut. Hon är proffs på träning precis som du är proffs på retorik. Utbildad lärare och lång erfarenhet som PT.

  Efter att ha följt henne länge så tycker jag att sättet du uttrycker dig här inte är vad jag uppfattar vad hon står för. Hon jobbar med träning och har gjort det i många år. Hon är proffs. Träning är hennes största intresse och hennes levebröd. Hon tränar nästan varje dag för att det är kul, lägger upp sin träning själv ingen PT.

  När du skriver att: ”Så jag vill ha den PT:n som kan programmera mig att göra exakt dessa saker inom ett år. Jag vill ha kost, program för att kunna fixa det 2018. Strong 2018.” – ja då blir det faktiskt lite samma sak som att ”Stong is the new skinny”. Att vara stark ses som mer hälsosamt (och är mer hälsosamt) än att vilja tappa fett men liknande tänk kan ju ligga bakom, hets om att även se vältränad ut. Men det kan maskeras bakom att muskler är mer häsosamt.

  Skulle du verkligen ha Jorgine som målbild om hon inte även var så vacker, stark och extremfit? Du skriver om hälsa, att hon ser hälsosam ut. Och ja efter att ha följ hennes blogg så håller jag med, hon verkar väldigt sund och hälsosam, men inte pga av denna träningsvideo utan hennes tänk som kommer fram i bloggen. Att nå hennes styrka och vältränande kropp på ett år känns inte hälsosamt (tycker jag). Om du tränar för livet är ju 2018 bara ett år av många. Om du inte klarat lika många push ups som Jorgine innan så kanske bäst att under amningstiden först ha som mål att nå den kropp man hade innan graviditeten efter all påverkan på kroppen en graviditet har.

  Du ser ut att vara väldigt stark och vältränad, supersnygga arm- och axelmuskler (om man får ge en komplimang 🙂 ) men varför jaga en i praktiken elittränande person, på ett år. Är det hälsa? För henne är det hälsa, hon har en viss genetik men samtidigt sund kost och mycket träning under många år. Efter hennes graviditeter så var detta hennes ”vardagskropp” att komma tillbaks till, en person som kan göra många, många push ups och knäböj med mycket vikt. Du har haft som mål att göra 10 pushups under flera år men inte haft tid att träna så mycket så att du nått det. Varför välja att nå Jorgines förmåga till push ups det året efter man blivit mamma för tredje ggn? Är det hälsa för livet?

  1. Näe, kanske inte. Visste inte att hon var PT eller elitidrottare. Halkade in på hennes insta igår, hade ingen aning om vem hon var visste bara att jag vill kunna göra det hon kan. Då kan jag förstå att det upplevs som hets från min sida. Lite som att säga att jag vill bli Usain Bolt på ett år.

   1. Karin skriver:

    Ja! Liiiite så blev det. Hon är jätteinspirerande, allt verkar så lätt med träning, opretensiöst, kul med det hon delar med sig. Hon bara kör. Det är mycket kroppsträning ute och endel parträning (tips om du och Gustav vill träna ihop). Hon är en av norges mest kända PT:s, tror hon blev känd i början pga av hennes videos där hon kroppstränar med sina barn som ”vikter” efter graviditeten. Hon har massa videos ute på sin blogg och youtube. Men att hon fortfarande är känd och populär nu är nog för att hon är så skön! Tuff tjej, ofiltrerad, ”italiensk” temperamentsfull. Jätteduktig.

    PS jag vill oxå kunna det hon kan !!

    1. GUUUUD och jag som frågade henne vilken PT hon kör med. Dör skämsdöden. Tack för upplysningen!!

     1. Karin skriver:

      Haha! Nej skäms inte, tror det kan bli så för att hon verkar så genuin. Vissa träningskonton kan ju verka lite plastiga och spänniga.

      Kolla in hennes träningpartner Lasse Tufte
      https://www.instagram.com/lassetufte/

      Om du blir som Jorgine så kan Gustav bli som Lasse 🙂

 2. E skriver:

  Kolla in världens bästa PT; Sandra ptsandii på Instagram! Hon är stark, hon är grym och när hon säger kör, vågar man inte något annat än att ge allt!!!

 3. ELin skriver:

  Det här inlägget skaver hos mig med, är inte helt klar över varför. Men just att peka på en viss person och säga så där vill jag bli, är ju som gjort för att man ska tolka in utseende i det. Annars kan man ju bara spalta upp antal chins och vad det nu är för mål utan att lägga in bildmaterial. Jag har brottats med det här själv i många år, balans i träning, utseende och mål med träningen. Därför vill jag veta mer hur du tänker när du sätter upp träningsmål. Jag har tex vissa tider jag vill kunna springa på samt antal armhävningar och tid på plankan, men utåt sett säger jag bara att jag tränar för att orka med vardagen och barnen, vilket såklart är prio ett. Sen finns också mål om vikt och utseende där i bakgrunden, i hopp om att det ska komma av sig själv typ. Men jag orkar ju inte med barnen mer för att jag springer milen några minuter snabbare… kanske handlar målen om motivation och för att det ska vara kul. Jag vet inte, blir galen på mig själv och tycker att jag har dubbelmoral. Plus att jag tycker det är både peppande och jobbigt att läsa träningsinlägg på nätet, slutar nästan alltid i att jag känner mig dålig, trots att jag tränar 4-5 pass i veckan, det känns inte sunt att jag ändå inte kan känna mig nöjd 🙁

 4. E skriver:

  Jag känner som flera andra här i kommentarsfältet att detta inlägg skaver. Kan inte riktigt sätta finger på det, men det skaver faktiskt rätt mycket. Jag är relativt ung, jag känner att det påverkar mig på ett negativt sätt, jag börjar fundera hur jag själv ser ut, och att jag kanske inte är stark nog (som tydligen ska vara = att min kropp mår bra/är frisk?).

  Jag har länge kämpat med min egna kroppsuppfattning, jag tror att träning är bra för många, men jag känner att det skaver när tanken är att stark=sund=frisk. Det innebär ju att alla andra som inte kan/vill/har förutsättningar att träna sig starka i samma veva får stämpeln osund/ej frisk. Det rimmar dåligt för mig.

  Jag önskar att fokus kunde få vara att alla får röra på sig i den mån en själv vill och mår bra av, att fokus ska vara på att vara en god medmänniska och att kroppar bara kan få vara just kroppar. Att alla lyssnar inåt på vad en själv behöver. Lär känna sin kropp. Och inte hetsas över inlägg som dessa. För jag blir hetsad, trots att jag aktivt försöker att inte bli det. Jag påverkas. Och det blir jag ledsen över.

 5. Jag vill också bli stark men ser att det är många som skriver så på sina bloggar och sen ser de ut som bara skinn och ben (obs inget fel om man ser ut så ”normalt”) vilket bara är falskt.

  Men stark och tex bra kondition har inget med utseendet att göra även om man ofta får det på köpet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..