Min älskade Matheo

Jag försöker dämpa de estetiska komplimangerna till mig själv och andra. Men jag vill inte att Matheo ska förknippa en större gosig mage med något negativt. Därför slänger jag in fin tillsammans med funktionell – som ju är det viktigaste. Men det är väl mer för att agera motpol till samhället i övrigt. Tjockföraktet. 

 1. Så bra svarat! Försöker också tänka på att säga saker mer om kroppens funktion än utseende till barnen.

  Sen undrar jag vad heltäckningsmattan är köpt och vad den heter?

 2. Karin skriver:

  Varför lära barnen värdera utseende? Varför är det viktigt att den är fin?

 3. Sofia skriver:

  Fint! Önskar att jag hade haft vett att svara detsamma när barnen frågade om det var någon bebis kvar när jag nyligen kom hem med 4:an.

 4. Linda skriver:

  Så bra Elaine! Jag försöker att aldrig visa missnöje utan självkärlek när mjuka/putiga magen kommer på tal eller barnen lägger handen på mitt stickiga ben. De vet inte att det är nåt ”dåligt” förrän vi visar dem det. Jag vill inte normalisera självhat. Utan visa självkärlek.

 5. Anna skriver:

  Coolt att du ändå går omkring så där med linne och korta schorts, bra förebild tycker jag. Jag har inte självkänslan för det ens hemma, bär mammakläderna (inte gravid) så jag inte ska störas av min tjocka mage, annars tänker jag bara att jag är otränad och ful…

  1. Elin skriver:

   Vad sorgligt! Du är säkert jättefin tror jag ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..