Familjen, den bra sidan

Det är lite konstigt faktiskt. Att jag inte har kontakt med delar av min familj på Tors sida. Familjen Bergqvist. Men inte så konstigt heller. De som såg åt ett annat håll alla år under min barndom. De som bad mig att inte säga något när jag var 20 år och berättade vad Tor utsatte mig för. Det blir pinsamt för familjen. I 14 år skulle de ha mig i tystnaden för familjens heder. Det var inte förrän jag fick ut publikt förra året och fick sunt gensvar från allmänheten som de kovände och ”stöttade” mig i detta. Förmodligen för att det hade varit pinsamt för familjen att göra annat när det var publikt. 

Nånstans där så kände jag att bitterheten skulle äta upp mig om jag fortsatte att ha kontakt med dem. Så jag sa upp den, klippte bandet till den osunda släktgrenen i familjen Bergqvist. Men så skönt att jag har familjen Rådström Jones att hänga kvar i❤️. 

Dom kom och hälsade på häromdagen. Titia Maria som är barnmorska gav mig alla tips och råd som jag nästan glömt. Kände och klämde på Benny. Tommy spanade utsikten och flygplan med en flygplansapp han har. 

Det där planet kommer från Göteborg! Sa han och pekade. Underbart😄

Mamma och titia pratade Brasilien. Åh vad jag skulle vilja att det var runt hörnet istället. Min mormor Julia lever ju fortfarande. Hade velat att hon skulle träffa alla barnbarnen. Vi får se.

Det var en härlig eftermiddag i alla fall. ❤️

Har ni kapat band med osunda släktgrenar eller hänger ni kvar? 

 1. Anna skriver:

  Jag har både brutit med min Pappa under fem år och sakta börjat laga. Vi kommer aldrig bli perfekta för varann, men vi växer så sakteliga, tillsammans.

 2. Oja, iom att jag fick barn och därmed en egen familj att sätta i första hand har jag kapat band med både släktingar och kompisar. Jag har blivit extremt ”självisk” med mitt eget välmående och vad jag lägger min energi på. Har nog tom utvecklat en slags okänslighet mot allt och alla (förutom mina barn och min partner förstås).

 3. Anonym skriver:

  Jeg har begynt å kutte bånd, men det kommer antakelig til å bli mer av det den kommende tiden, det kommer noe an på hvordan de blir å reagere når jeg går ut ”offentlig” med overgrepene og hvem som har gjort det. Jeg innbiller meg ikke noe sted at det bare kommer til å bli positive reaksjoner… så det er nok noen som er nødt å gå, rett og slett fordi de velger det selv ut fra hvordan de kommer til å reagere.

  Jeg skulle inderlig gjerne hatt noen setninger/fraser jeg kunne møtt dem med, særlig de negative reaksjonene. Har du noen forslag, Elaine, eller dere enda? Det ville jeg blitt så takknemlig for!! Hva sa du da kuttet bånd med dine?

 4. Så många tragiska kommentarer vi fått läsa här.
  Har själv två jobbiga och hemska upplevelser men jag orkar inte skriva ner dom just nu.
  Hälsningar Skåne.

 5. Sanna skriver:

  Kapat. Det är som med vänner, om de bara skadar dig, fysiskt eller psykiskt, så kvittar det vilka band ni har, om ni är släkt eller vänner.
  Jag blev jätteensam på kuppen men jag är hellre ensam än sitter och fejkar på middag efter middag och går hem mer ledsen för varje gång.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..