”Oj, kolla han har pyjamas på sig”

En sak jag aldrig har förstått, men heller inte kritiserar, är de som klär på sina bebis "vardagskläder" när de går ut. Ni vet byxor, tröja och allt möjligt som vuxna har när vi går ut på stan. Inget fel i det, men jag tänker alltid att jag ska dra på bebisen det som är mest praktiskt och mysigt för hen. Vem bryr sig vad bebisar har på sig, inte bebisarna själva. Men jag hade glömt bort att jag brukar få kommentarer på det.

Jag mötte några som hade en bebis som var fyra veckor. Båda våra bebisar sov sött i sina vagnar. Vi snicksnackade lite och kvinnan tittar på sin man säger plötsligt ”Oj, vad gulligt. Han har fortfarande pyjamasen på sig” när hon ser Benny. Jag log tillbaka och visste inte vad jag skulle säga. Jag tror inte jag förstod att det var konstigt för vissa förrän de hade gått.

Så jag kom på en massa svar i efterhand, ni vet så som man gör ibland och önskar att man hade sagt:

Hon: Oj, han har pyjamas på sig.

Mina olika svar:

Ja, han har inga jobbmöten bokade idag så det kändes ok.

Jag vet, såååå pinsamt med en bebis som sover i pyjamas. Ska genast köpa en minifrack på Lindex.

Ja, för han sover ju.

Ja, för han sover. Men jag har en outfit till han vaknar. Pinsamt annars.

Oj, din sover med jeans på sig. Vad sött.

Pyjamasen fick han från Vovó. Världens finaste.

Vill bara säga att jag inte ser ner på folk som klär sina barn efter klockslag eller sammanhang. Jag lägger mig inte i det. Jag tänker att är barnen glada och nöjda så borde vi andra vara det med, i jeans eller pyjamas. fifan.

  1. Jag respnerade likadant med mina ungar. Om de skulle ha pyjamas när de sov och andra när de var vaknade hade jag inte haft tid till annat än att byta kläder. Mjukt skulle det vara. Inga huvor som låg som en kulle i nacken. Tycker du gör helt rätt som bestämt dig för att det är du själv som väljer och bestämmer över dina barn. 🌺

  2. Lila skriver:

    Men herregu, vilken pyjamasmorsemaffia! Låt dom som orkar och vill klä upp sina bebisar. Finns gott om bebiskläder som ser dressade ut men är supermjuka. Tycker att pyjamas är lite onödigt på nyfödda, går väl lika bra att sova i body. Men jag bytte ändå till pyjamas på min bebis varje kväll enbart för att jag tyckte det var gulligt.

  3. Marja skriver:

    Det kan ha att göra med att i vissa familjer är det väldigt viktigt att stiga upp, klä på sig, borsta tänder och INTE gå och lägga sig i sängen igen innan det är sovdags. Min sambos familj är sådan – och så kanske det var för de du mötte också. Att det är så självklart att man måste klä om liksom, stor som liten. Det kanske blev en liten aha-upplevelse 🙂 Jag kommer mer från en familj där man kunde såsa runt i morgonrocken långt in på dagen om tillfälle gavs, och tycker att det är rätt skönt att ta en tupplur om man känner sig trött. Eller att få krypa tillbaka i sängen och läsa bok om man inte behöver åka nånstans. Då känns det inte lika konstigt att en bebis kan ha på sig pyjamas hela dagen. De flesta vill väl att en bebis ska ha sköna, mjuka kläder och de sover ju titt som tätt (om man har tur) så en pyjamas är väl perfekt.

  4. Diana skriver:

    HAHHA underbara svar du lägger fram. Ja du, idag får man inte göra hur man vill eller säga hur man vill, allt tas fel. Dock håller jag med i detta fall, jag hade alltid mina barn i praktiska kläder, mjukisar och bodys, det var för mig en självklarhet. Jag vill inte ha en ”vuxen” i en barnvagn, jag vill ha en bebis. 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..