Tankar om huset vid frullen

Godmorgon vänner. Hoppas ni sov gott. Såg ni GOTH igår? Jädrar vilket avsnitt. Jag sitter och sippar på te och tänker på husets grovingång. Jag är ju inte haj på det där med villor men försöker tänka snyggt och praktiskt.

För det första, för att snacka snygga ting, blev jag helt kär i Sköna hems omslag denna månad. Grönt rosa och mässing är så snyggt. Ett av gästrummen måste jag få ha på detta sätt.

IMG_1579

Sen gillar jag mässinglisten på mitten av väggen. En sån vill jag ha på entrévåningen. Just eftersom vi ska ha gröna väggar upp till en viss del sen vitt med en list mellan färgerna. Helt klart en mässinglist får det bli. Gustav godkände den. Gillar även lampan på bilden men tror man måste ha riktigt högt i tak för en sån och det är det inte i villan.

FullSizeRender

Sen i grovingången så är det ju ritat på följande sätt. Nu tänker jag mest på det högra hörnet där skohylla och sittdel är.

img_8301-892x501

Skorna kommer bara hamna utanför tror jag. Vi har aldrig lyckats använda vår skohylla på nåt bra sätt. Dessutom får inte Gustav eller alla mina skor plats där. Kanske ska det vara för barnen? Jag tror att allas skor, om jag tänker realistiskt, kommer hamna utanför. Sen behöver vi mer än fyra knoppar där och en vit vägg är ingen bra idé. Vinter, slask, lera, fotbollskläder you name it. Så jag tänker att man helkaklar det hörnet med vitt kakel. Ingen fara att det blir skitigt då, tvärtom. Jag kanske bryter mot alla inredningsregler som finns, men inredning för mig är inte kul om det inte är praktiskt (och snyggt). Jag tror det kan bli riktigt coolt. Jag gillar detta vita kakel, med struktur. Funderar på att ha det till köket också.

IMG_1583

img_8290-892x501

Nej, nu ska jag hänga med Benny och dagdrömma om träning. Så fort jag slutat blöda så får jag träna. Längtar ihjäl mig. Har ni tips på hur man ska tänka kring groventré och skohyllor så fire away <3

 1. Xx skriver:

  Bra om du märker ut dina reklamsamarbeten lite bättre.. inte alla går på dem..

 2. Anneli skriver:

  Låga krokar för barnen så de kan hänga upp sitt själva är ett tips. Kanske stora ”dörrmattor” i hörnet för att ställa skor på?

 3. Teres skriver:

  Grattis till hela familjen och till kommande huset! Vi har byggt själva och eftersom man vill hänga tvätt kan det vara bra att planera in det med, vi köpte utfällbart/väggfast för att spara golvplats. Det funkar jättebra även om man aldrig tycks få det ”tomt” och ihopfällt med två kids under 2,5 år…!

 4. Göta skriver:

  Vi vuxna ställer våra skor i en skohylla. Till barnen (tre stycken) har jag köpt en stor korg på typ ikea eller jysk där de slänger ner sina skor. Mycket lättare!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..