Så skapas en mördare

Jag minns när Aftonbladet publicerade en film av en man slog till och spottade på en kvinna som avslöjade honom när han försökte sno en äldre dams plånbok. Hon hade sina två små barn med sig. Jag blev vansinnig när jag såg filmen och tyckte så synd om barnen och kvinnan. Jag minns att en som sett samma film på min Facebook sida ställde frågan "undrar vad mannen varit med om egentligen". Frågan förbryllade mig. Hur kan det ens vara intressant, tänkte jag då.

Sen såg jag denna dokumentär och tänkte om. Jag har sett den tre gånger för att jag tycker den är så intressant och får mig att tänka på Tor. Vad hände honom egentligen som gjorde att han blev psykopat och pedofil som förgrep sig på sin dotter.

Skärmavbild 2017-08-29 kl. 00.19.04

Jag skulle vilja hjärnscanna både honom och hans bröder. Något gick fel. Det är några skruvar lösa hos alla på olika sätt. Blev de slagna som små? Min farmor begick självmord och var alkoholist. Varför? Vad hände. Jag har ju skrivit om det här i Medan han lever därför kan jag blogga om det. Men jag undrar om Tor faktiskt har en hjärnskada. Något har gjort honom gränslös och empatistörd med starka psykopatiska drag. När jag såg blicken hos mördarna och pedofilerna i dokumentären så såg jag blicken hos Tor. Nästan som att det inte bor någon själ där bakom ögonen.

Att se denna dokumentär gjorde mig mindre hatiskt mot de som gör ont. Vi föds oskyldiga och snälla. Världen gör något med dessa personer som gör dem onda. Oftast mellan de är noll till tre år gamla. Se dokumentären. Ni hittar den här. 

När vi ändå är igång kan jag även rekommendera ”Made in America” som handlar om OJ Simpson. Också en psykopat som saknar det där boendet bakom ögonen. Det är vad jag ser när jag ser honom. Rakt igenom egoistisk och självbevarande som skiter i andra. SVTplay det med.

Kan ni rekommendera några dokumentärer? Känner mig sugen på fler tankespinn.

 1. Agneta skriver:

  Hej, jag har också börjat tänka så om min sjuka far. Vad kan ha hänt? Nån måste ha kränkt han . Hans mor, min farmor var normal. Men min farfar var död när jag föddes.Så kanske han gjort nåt illa mot min pappa? Så här går mina tankar. Vad har Tors pappa sagt till dig? Grattis till bebis. Kram

 2. Alva skriver:

  Jag såg en dokumentär på youtube minns tyvärr inte vad den heter, där de hävdar att psykopati är en hjärnskada- att man har förkrympt empaticenter. Jag såg dokumentären om OJ Simpson och tänkte precis samma sak: döda ögon antingen narcissist eller psykopat och bryr sig bara om sig själv. Jag har blivit psykiskt och fysiskt misshandlad av en narcissist i många år och har skyddad identitet idag pga det, så ja man lär sig känna igen dem, hur de beter sig: charmiga massa utstrålning personligheter orkar inte skriva mer om det där men ja jag tror definitivt på hjärnskada- en oförmåga och känna empati pga förkrympt empaticenter- alltså en osynlig funktionsnedsättning de borde få hjälp för men sålänge ”allt ser bra ut på ytan” så bryr sig inte samhället så mycket. Och det ser ”bra ut på ytan” generellt sätt med en psykopat/ narcissist så därför får de oftast bara vara som de är- de får ingen nämnvärd hjälp då de själva aldrig anser de behöver det för det är ju alla andra det är fel på aldrig dem.

 3. Hanna skriver:

  Catfish och The Imposter och The wolfpack (fanns förut på svt play, vet ej om den finns kvar).

 4. ”A plastic ocean”
  Ett annat typ av tankespinn, men ändå.

  1. … på Netflix, glömde jag skriva.

 5. e skriver:

  The True Cost, som handlar om västvärldens extremt höga konsumtion av slit- och slängkläder och dess konsekvenser för människor i fattigare länder…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..