Nazister frodas i allmänhetens tystnad

Vänner är inte tysta när vi blir utsatta. De står upp för oss. Jag hoppas att vi har många vänner i Göteborg.

Jag vet inte hur jag ska börja. Jag har inte velat ta in det faktum att polisen godkänner nazister att demonstrera i Göteborg nästa vecka utanför bokmässan. Bokmässan, dit  jag ska vara. Utanför? Nazister.

Jag kan inte vara tyst om detta för då bidrar jag till deras tillväxt. Det här här är min protest.

Det finns de som säger att att tysta dem är att vara emot yttrandefrihet. Janne Josefsson och jag hade högljudda diskussioner om detta där han menade på att jag var farlig som ville tysta nazister och jag menade på att han var farlig som ville låta dem få vädra sina åsikter. Att förringa nazisters budskap till ”åsikter” är farligt. Det är inte åsikter, det är att vädra död, mord och motmänsklighet.

Nazister är inte bara emot en mörkare hudfärg. Du får inte vara annat än heterosexuell. Har du en funktionsvariation så får du inte leva.

Både Evelyn och jag ska förpassas till gaskammaren. Evelyn för att hon saknar 27 gener, jag för att jag har ett mörkare pigment – som är en hudfärg inte ett personlighetsdrag eller egenskap. Matheo är vit, blond och blåögd. Han får vara kvar tillsammans med sin ”ariske” pappa.


Personer med dessa åsikter ska patrullera nästa vecka, för allt annat är farligt enligt polisen i Göteborg. Att tysta nazister är att vara emot yttrandefrihet enligt Janne Josefsson och fler andra som inte tänker steget längre. Att tysta nazisterna är inte att säga att yttrandefrihet är fel, det är att säga att du inte får yttra uppmaning till mord av personer för att det fötts i ”fel” kropp.

Ni får inte säga att Evelyn inte ska få finnas.

Ni får inte säga att hennes mamma inte ska få finnas för att hon har ett mörkare pigment.

Inte heller min mamma, som gjorde allt i sin makt för att skydda mig från min pedofilpappa. Ni får inte säga att hon inte ska få finnas för att hon är svart. Och min pedofilpappas vita hud gör inte honom bättre eller mer förtjänt av livet för att han är vit.

Det är så otroligt korkat, farligt och omänskligt att tänka som dessa personer. De har otur när de tänker och deras ord är direkt farliga. Därför får de inte spridas.

Precis alla i Göteborg borde stå i vägen för dessa nazister. Oavsett politisk bakgrund. Hej älskade Göteborgare. Har du en familjemedlem med en funktionsvariation? Stå synlig för nazisttåget för att du tycker att hen ska leva. Varje steg nazisterna tar är för att hen ska dö. Känner du en judisk, homosexuell, svart, icke-arisk person som du tycker får vara här lika mycket som du. Stå i vägen för nazisternas steg för dem.

Vita arga nazistiska män kommer marchera i tåget på bokmässan. Från 30-3000 stycken.

Jag tänker på Pridetåget och alla de familjemedlemmar till homosexuella som går med skyltar som ”stolt mamma”. En motsvarighet till en demonstration mot nazisterna  och för medmänsklighet borde finnas.

Det finns 570.000 invånare i Göteborgs tätort. Cirka 250.000 tusen av dessa är män. Ett stort antal är vuxna män. Tänk om precis alla vita män kunde stå upp för alla de barn som föds till denna värld utan möjlighet att välja etnicitet, en fungerande kropp eller hudfärg. Att dessa vita män kan stå upp och med sin ståndpunkt säga ”du har rätt att vara här att leva”. Det skulle vara mäktigt. Tänk om vita män stod med  bilder på alla de personer som de står upp för, som har rätt att leva lika mycket som alla andra. En tyst men väl synligt ställningstagande runt hela bokmässan. ”Lycklig make till Anna” (som kanske har asiatiskt utseende), ”Stolt pappa till Albin” (som kanske är mörkhyad) ”kär vän till Ebba”(som kanske är rullstolsbunden).

Polisen kanske låter nazisterna demonstrera. Men Göteborg kan visa att dessa gator är för alla framtidens barn. Det är svårt för oss som är föremål för nazisters hat att ställa oss upp mot dem. Men vita män, ni kan. Ni är fler, ni är många. Ni känner och älskar folk som nazisterna vill se i gaskammare. Att låta nazisterna marchera är ett tyst medhåll. Gå ut och visa att du inte håller med. Gå till Bokmässan och stå upp för rätten att få leva oavsett vilken kropp du föds in i. Nazisterna kanske inte lyckas ta ett steg för att så många står upp för livet, i vägen för önskan om död.

Det skulle vara en historisk manifestation då allmänheten inte såg på utan stod upp för livet och mot nazism och död.

En svart kvinna stod ensam och såg hatet i vitögat här.


Nästa gång tycker jag en hel stad ska göra detsamma. Göteborg❤️

Jag vill våga stå där med en bild av Evelyn. ”Stolt mamma till Evelyn.” Jag skulle stå där med skylten och gråta hejdlöst över tanken att det finns de som vill se henne död för att hon föddes och saknade 27 gener. Men det hade varit mycket bättre om Gustav, som vit man, hade bilden. Och säkrare.

Evelyn❤️

En motprotest i kärlek för dessa personer. För i tystnad frodas hatet. Därför ska vi prata om dem vi älskar.

”In the end we wont remember the words of our enemies, but the silence of our friends.”

Är du min vän? Stå då upp för medmänsklighet och kärlek nästa vecka i Göteborg då nazisterna står upp för hat och död. Låt oss visa att vi är fler, många fler.

 1. För det första, det är inte polisen som tillåtit demonstrationen, vi har ju faktiskt lagar i Sverige som polisen måste följa. Extremt dåligt av dig att skylla på polisen.
  För det andra, märkligt att du skriver RULLSTOLSBUNDEN när det heter RULLSTOLSBUREN sedan mååååånga år tillbaka. Du som är så noga med att Evelyn är funktionsvarierad och inte funktionshindrad. Just sayin…

 2. Sofia skriver:

  Jag känner likadant! Jag blir så förtvivlad, ledsen och arg. Att folk inte förstår att det håller på att hända igen?! Har man inte lärt sig något av det som skett?!

  Om man ser mig och min familj, ser vi ”perfekt ut” enligt dom, med våra blonda hår och blåa ögon. Men skulle de börja prata med oss – då skulle de se något är fel, enligt dom. Jag talar endast teckenspråk då jag är helt döv. Då ska jag inte finnas. Inte min sambo heller – som är gravt hörselskadad, inte min yngsta son heller – också gravt hörselskadad. Bara min äldsta son som kan klara sig. Men han skulle bli ensam, utan sin familj.
  Nej, jag kommer aldrig acceptera att det är ”OK” att hata ett (eller flera folkgrupp)!
  Aldrig någonsin!

 3. Amanda skriver:

  Håller helt med Janne Josefsson. Alla har rätt att demonstrera och det skulle vara farligt att börja bestämma vilka som får och inte får göra sin röst jörd, oavsett vad de har för åsikter.

  1. Sofia skriver:

   Jo, det är viktigt att ha eget åsikt. Men är det verkligen OK att visa sin avsky mot andra som inte är som en själv? Nej, det är INTE ok nånstans! Vi kämpar ju hela tiden att lära våra barn att inte mobba eller reta andra. Vad gör vi själva?!

 4. Ida skriver:

  Hoppas det inte kommer någon vänsterpartist till bokmässan, kommunismen har dödat långt många fler än nazismen!
  Obehagliga människor verkligen som inte borde få uttrycka sin snedvridna åsikt. Man borde istället dra en gräns för vad som är vettigt och inte och människor som de borde tvingas till tystnad.

  1. Helena skriver:

   Kan. Vi. Någon. Gång. Få. Prata. Om. Nazismen. Utan. Att. Någon. Ska. Tjata. Om. Kommunismen.

   1. Nej. Kommunisterna. Kommer. Alltid. Så. Lätt. Undan. Folk. Vet. Inte. Hur. Lika. Nazisterna. De. Är.

    1. Helena skriver:

     Och varför är kommunismen intressant när det gäller NMR:s demonstration på lördag? Hur ska ”men titta på kommunismen!” kunna bidra till något alls vad gäller det nazistiska hotet som många upplever? Starta en egen debatt om kommunismen om det är så viktigt. Men försök inte förringa nazismens vidrigheter genom att ropa ”men alla andra då!”, det är bara att gå nazisternas ärenden.

 5. Tina R skriver:

  Jag vet inte om någon ser att det står Jehovas Vittnen där? Tänk gärna på vilket hat och förakt det finns mot religion i dagens Sverige. Upplever att okunskap gör människor rädda och fördomsfulla mot alla troende. Jag som troende känner människors förakt mot mig när de får veta att jag tror på en gud. Varför måste jag känna mig rädd för att tala om det i dagens Sverige?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..