Nyblivna husägare

Tiden och drömmen om en etagévåning är över och infriad. Nu börjar en ny tid, den med hus.

Det känns nu himlans kul nu. Men renoveringssvetten har ju inte börjat rinna än. Vi har ett möte med arkitekt och snickare 12.30 idag. De ska få nycklarna så bygget kan sätta igång. Maj gadd!

Sen ska jag klämma in träning och deadline på söndagens nyhetskrönika för Göteborgsposten. Detta innan fredagsmyset.😀

 1. Cherie skriver:

  Grattis 🙂 Ska bli kul att följa huslivet och renoveringen 😀

 2. H skriver:

  Kan annars varmt rekommendera VW Sharan eller Seat Alhambra (ser exakt likadana ut) som är sjukt praktiska (7-sitsiga med stort bagageutrymme och bra med plats för barnstolar), men bara några centimeter större än en V70.

 3. Sandra skriver:

  Hej Elaine!

  Grattis till huset! Jag har en fråga rörande nåt helt annat. Har ni kvar er Audi eller vad kör ni för bil idag med 3 barn?
  Vi väntar vårt tredje barn och det kommer blir 3 barn där äldsta är 4 år, villet betyder 3 stolar=trångt. Hur gör ni?
  Trevlig fredag!

  1. Nu är jag inte Elaine, men vi har tre barn under tre år… just nu innebär det 2 bakåtvända barnstolar och ett babyskydd. Vi har en Hyundai Santa Fe som faktiskt har det rymligaste baksätet jag sett. Vi valde mellan många bilar (Volvo, Mercedes, jeep, Kia). Vi har en bakåtvänd stol i framsätet, en i baksätet bakom passageraren och babyskyddet i mitten. Det blir dock lite trångt för den vuxna som ska sitta bak eftersom man inte kan trycka ut den bakåtvända stolen mot dörren. Vet inte om det beror på att vi har Isofix eller om det alltid är så. Jag tror det är samma på alla bilar. Det är ca 2-3 dm luft mellan stolen och dörren (stolen sitter alltså centrerat i sätet bakom passageraren). Och då sitter även babyskyddet lite förskjutet vilket gör att det blir trångt för den vuxna. Det funkar bra i vardagen, men långresor skulle nog va mindre kul. Ändå kan jag rekommendera bilen eftersom den som sagt är den rymligaste jag sett i baksätet (Volvo är ju ett skämt när det kommer till utrymme i baksätet). Vill ni ha en 7-sitsig bil så var Kia Sorrento väldigt bra. Vi skulle ha valt den, men ville köpa begagnat och det var endast den nya modellen av sorreto som är bra och när vi skulle köpa för ett år den fanns nästan inga begagnade än.

  1. Vi har kvar vår Audi, funkar fint. Men jag sitter mellan Matheo och Pascal där bak så jag kan hiva fram tutten vid tillfälle. 🙂

  1. Hej. Vi har 3 barn där äldsta är 4år. Vi kör en Skoda superb och jag sitter bak mellan två bakåtvända stolar. Lite krångligt att ta sig in och ur men funkar för oss. Snart har bebis vuxit ur skyddet så stora 4.5år kommer få åka framåt bak så det blir enklare att ta sig in och ut.

 4. Magda skriver:

  Grattis! 😃

 5. Fia skriver:

  Gud va härligt att ni har hittar hem! Jag förstår precis känslan. Vi har dock gjort tvärtom; sålt vårt hus och ska snart få hämta nycklarna till vår fina lägenhet. Kände mig först som ett ufo när vi gick ut med att vi ska flytta tillbaka in i stan och tillbaka in i lägenhet. Men sen är det ju bara att inse att lycka betyder så olika saker för olika familjer.

  Så när jag har lämnat mitt hus och flyttat in i en nyrenoverad lägenhet ska jag slaviskt följa omvandlingen av ert hus. För det är ju så roligt att se det växa fram. Å har man inte själv lusten att ha hus så är det ju så bra att man kan följa andra som har det. Och i ert fall så verkar det ju bli en enorm förvandling. Stort lycka till på resan.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..