Morsning mina fina

Jag är på väg till en inspelning som Cissi Wallin anordnar för utsatta kvinnor och organisationer som motverkar sexuella övergrepp. Så jag går dit i egenskap av treskablinoll. Himla fint känns det.

Jag var ju på Stora tidsskriftsgalan igår. Intressant tillställning.  Det är magasinens motsvarighet till Oscarsgalan, så spännande. Jag satt med Mamaredaktionen och höll tummarna för vårt omslag.

Jag vet inte om jag ska säga att konkurrensen var hård. Den var, annorlunda. Vi vann inte. Det gjorde det här omslaget med följande motivering.

ÅRETS OMSLAG 2017

Vinnare: Golf Digest nr 7 2016

Juryns motivering: Som ett oemotståndligt kinderägg med tre överraskningar i en. En helt oväntad bild. En rejäl upplagehöjare. En färgstark godisbit i tidningshyllan som plötsligt får en konservativ värld att kännas som en lycklig utflykt till Gröna Lund.”
Jahapp. Golf och antals sålda upplagor vinner över barn med funktionsvariation som synliggörs på ett omslag.


Jag brukar inte vara en dålig förlorare, men i det här fallet är jag det. Jag är dock hedrad över att vi blev nominerade. Så kul. 

 1. Norska NRK har gjort en serie som heter Ikke din skyld som handlar om övergrepp mot barn vilket jag tycker är ett helt fantastiskt initiativ. Läste det precis så har inte sett serien än, men tror det finns tre avsnitt ute. Vet inte om det kommer fler. Tänkte i alla fall på dig och att att det är ett typiskt initiativ som treskablinoll kanske vill ge uppmärksamhet till. Norska är ju inte så svårt att förstå så den kan ju göra nytta här också!
  Här finns den:
  http://tv.nrksuper.no/serie/overgrep/MSUB05100117/sesong-1/episode-1

 2. Men ursäkta va är de där för omslag ?kanske jag är hård men de va otroligt fult . I mina ögon var ni solklart vinnarna ! Så fint omslag på er <3

 3. Men herregud vad pinsamt,det är ju klart att ert omslag borde ha vunnit över detta urtråkiga golfomslag!Vem satt i juryn?

 4. Håller med om att syftet med Mamas omslag gör det till en solklar vinnare. Dock tilltalar golfomslaget mig rent illustrativt, som att krypa in i en sagovärld, så förstår var de kommer ifrån med sin motivering.

 5. Alltså, dina ungar är skitsöta och syftet är beundransvärt. Men, designmässigt är omslaget verkligen ingen hit. Det är väldigt rörigt, och placeringen av rubrikerna gör intryck av en hög med massa stympade kroppsdelar när det liksom dyker upp en hand här, och en del av en fot där etc.
  Känns som om rubrikerna har placerats helt utan att man ens hade sett bilden först?

  1. Håller med! Hade det varit syftet som tävlades om så borde ju såklart Elaines omslag vunnit, men grafiskt sett så är golfomslaget bättre gjort. Har dock inte sett övriga nominerade omslag så kan inte uttala mig om det var den som borde vunnit eller ej, men förstår varför Mamas inte gjorde det.

  2. Jag håller verkligen med. Hade budskapet tävlat hade mamas omslag vunnit lätt (beroende på vad de övriga tävlande var), men det är golf-omslaget som hade fångat min uppmärksamhet i ett tidningsställ för det är annorlunda, väldesignat och känns genomtänkt och nytänkande, medan mama-omslaget är ganska standard designmässigt.

 6. Alltså… Jag hittade först inte bilden på det vinnande omslaget… Jag tog den bilden som en reklambanner för bingolotto eller något liknande. Tre gånger fick jag scrolla inlägget upp och ned innan jag insåg att DET faktiskt var ett tidningsomslag!
  I mina ögon skulle ni vunnit en jordskredsseger både för att vara ”en färgstark godisbit” och för tyngden, ögonöppnandet och det älskvärda som era alla tre ögon glittrar av!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..