”Är du gravid”

Jag har haft tre drömmar på raken, jobbiga sådana. Jag vet inte vad det säger om en. Jag är ingen vidare drömtolkare. Men så här:

Drömmen jag hade för tre dagar sedan.

En gammal kompis – Anders – kommer fram till mig och kramar om mig och ler glatt åt Pascal. Han sträcker ut armarna och säger grattis och sen säger han ”Jag ser att du är gravid med en 4:a”. Jag blir så ställd av hur övertygad han är och väljer att ljuga och svarar ”Ja så är det! *Host* Pascal är ju bara två månader men vi tänkte att vi kör på!”. Han ler ännu större och svarar ”Vad kul, grattis!” oxh så klappar han mig på magen som är allt annat än gravid, bara större och mjukare än vanligt. Jag blir så generad i drömmen att jag springer därifrån och försöker övertyga mig själv om att det inte är helt ljug, jag kan ju vara gravid för jag har ju inte tagit något gravtest. Men innerst inne vet jag att det är ljug och skäms ihjäl.

Dröm för två dagar sedan (det var samma dag som jag skrev inlägget om att jag kan uppfattas som bråkig för folk).

Jag åker rulltrappan upp till Stureplan. Vänder mig om och där står en kvinna och ser sur ut. Jag ser mig själv knäppa henne på näsan. Hon undrar vad tusan jag håller på med (det undrar jag med när jag ser mig själv i drömmen) och jag skriker att det ska hon skita i och så knäpper jag henne på näsan igen. I drömmen betraktar jag mig själv utifrån så jag kan inte kontrollera det jag gör i drömmen. Jag vaknar upp och skäms ihjäl.

Min älskade vän Amanda tolkade den senare drömmen åt mig och sa att det var en mardröm som kapslat in en rädsla av hur jag är rädd för att folk uppfattar mig när jag tar offentliga konflikter. Som en som bara vill bråka. Hon skrattade och ugnade mig och sa att man inte alls uppfattar mig sån. Jag startar inte bråk, däremot tar jag fajten mot orättvisor om de  dyker upp.

Dröm från igår.

Jag tappar alla mina tänder. Avskyr de drömmarna för de är så verkliga att jag vaknar upp och känner efter. Galet hur bra minnet är när det gäller hur lösa tänder känns precis innan man kan dra loss dem som liten. Exakt så är det i tandtappardrömmarna. Vad var det de betydde nu igen? Sjukt obehagligt oavsett.

 1. Kan ju handla om kontrollförlust kanske? Nu när ni fått huset o mkt ska klaffa med renoveringen kanske? Drömmer oxå den om tänderna. Hur de bara krasas sönder o faller ur, fast jag håller handen för munnen. Fy faaaaaaan. Kram!!!!!

 2. Jag drömmer att jag dyker upp på platser där jag ej bör vara. Typ på.mitt gamla jobb
  Att jag går in där och börja jobba och folk kommer och tittar på mig och undrar vad jag gör där. Och jag skäms.

 3. Jag har också drömt att jag tappade alla tänderna en gång! Vet inte vad det betyder, men det var så sjukt obehagligt!
  Drömmen var så verklig, jag vaknade och var helt förstörd. Jag har inte tänkt på vad det kan betyda förut, måste nog googla.. 🙂

 4. Att drömma om att man tappar tänderna har jag gjort många gånger. Ofta förr när jag hade problem med spänning i nacke och huvud. Kopplar det till stress och ångest. Länge sedan sist nu. Ett gott tecken 🙂

 5. Jag vill minnas att skam är en vanlig ”täck-känsla”. Alltså: precis som att man kan bli ledsen när man egentligen är arg, kan man känna skam, men där under döljer sig den ”riktiga” känslan.

 6. Nu är jag sådär ”tråkig”, men när man drömmer om att tänderna trillar ut så beror det ofta på att man bitit ihop käkarna hårt/gnisslat tänderna på natten. Vilket ofta hänger ihop med stress eller spänningar. Så att det är ångestdröm är ju inte långsökt 🙂

 7. Jag drömmer också att jag tappar tänder men det är inget
  som bekymrar mig i drömmen. Tar ett tag om den lösa
  tanden, drar ut den och kastar iväg den och så är det bekymret
  över. Jag tror att tappatänderdrömmar betyder inneboende ilska.

  Värre drömmar är när jag behöver gå på en toa (bajsa) och jag
  hittar bara äckliga, smutsiga toaletter och oftast går de inte att
  låsa. Det är också långa köer till de toaletter som jag tycker ser
  bättre ut.
  Vad toadrömmarna betyder har jag inte lyckats luska ut.

  1. Haha, jag brukar också drömma toalettdrömmar. Precis som dina men ofta också att toaletterna är små så det knappt går att komma in. Undrar verkligen vad det tyder på.

  2. åh, samma här med toaletterna. Trånga, nedbajsade, kladdiga toaletter är de enda som är lediga. Då och då drömmer jag också att jag bajsar på en toalett som står mitt i ett rum med andra människor, och jag ska försöka ”göra klart” utan att dra till mig uppmärksamhet (vilket är rätt svårt i och med att jag just bajsar…) Tänderna har jag aldrig drömt om men däremot har jag otaliga ggr drömt att jag i slutskedet av att klippa bort allt mitt hår till en bedrövligt ful kort frisyr inser att jag inte alls vill ha kort hår och att det nu är tre år bort till att jag är nöjd med frissen igen. Vaknar och känner desperat efter, åh, håret är kvar. Drömmar alltså, de säger så mycket, om vi visste vad så skulle vi kanske kunna lägga om saker i livet och skapa mer harmoni också om natten. <3

 8. Appropå drömen om tänderna, kan det vara så att du gnisslar tänder och spänner käkarna i sömnen? Jag hade återkommande drömmar om att jag tappade tänderna och när jag var hos tandläkaren syntes det tydligt att jag låg och gnisslade. Bettskena på det och voilá så var problemet löst! Kanske inte bästa packningen om man ska till pippaloss, men jag brukar smyga in den precis när vi ska sova. Kan vara värt att testa om det återkommer!

 9. Hej!
  Jag har fått lära mig att drömma om att tappa tänder betyder att man känner maktlöshet och oförmåga att hantera situationer som har dykt upp i livet.
  Typ att man har en känsla av att livet går för fort och man hinner inte greppa verkligen. Jag drömde mycket om att tappa tänder när jag var påväg att gå in i väggen och igen sen när jag precis hade börjat på högskolan.

 10. Jag har förstått att drömmar om att tappa tänderna är väldigt vanliga. Själv har jag haft tandställning, gnisslat tänder och haft bettskena på natten (och dagen i början) större delen av livet och ändå aldrig drömt något om mina tänder.

  I skolan fick jag lära mig att drömmar var kroppens/hjärnas sätt att processa och sortera intryck. Tycker det låter logiskt. Eller ja. I mitt tycke den mest logiska förklaringen snarare än att det ska ”betyda” något. Känns som att det inte finns några belägg för klassisk drömtydning. Känns som att det bara är gissningar och att det går så mycket trender i det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..