Men gooood måndag

Snacka om att ha energi och glädje efter en helg helg av mobilparkering och häng med barnen. Det kommer med största sannolikhet komma en tid då de inte vill hänga med en, så man får passa på. Nu är bloggen och Instagram öppen igen och jag har en massa energi för veckan som kommer. Men jag måste erkänna att viss abstinens kom. Man fattar nog inte själv hur mycket man tittar i telefonen. Nu får man hitta på ngt annat den tiden som att titta på utsikten eller ett träd kanske. Måste erkänna att det blev kanske 30 minuters scrollande på insta när alla sov och jag insåg att det inte var så zen att kolla upp i taket. Men det är ok. Det tar tre månader att bli med en ny vana. Jag håller på att lära mig att mobilparkera och äta grönsaker varje dag. Har ni några nya vanor ni försöker ta till er?

Det känns bättre att blogga så här. När jag jobbar och har tid istället för att krysta ut inlägg jag egentligen inte har på grund av tidsbrist. Lyckades ni parkera mobilerna över helgen? Jag ska göra det varje helg och se hur det förändrar mitt välmående. Jag vill inte socialamedie bort mitt liv fifan.

 1. j skriver:

  Vill inte och skulle aldrig välja att vara utan sociala medier. Älskar vilka möjligheter det ger. Har bland annat i helgen FaceTimeat med en kompis som flyttat hem till New York, och fått små hälsningar via video av andra som finns långt borta. Ja, vi skriver brev (handskrivna!) också, men tycker det är ett så härligt komplement att kunna ”ses” live, saknaden blir inte lika stor. Finns så mycket som underlättar idag via telefonen/datorn/smartTV:n som inte gick tidigare, så jag fattar inte riktigt varför man vill sträva ”bakåt”…

  1. j skriver:

   Just det, var med på en demonstration för att flyktingbarn ska få stanna i Sverige, fick en inbjudan via Facebook och skulle aldrig ha vetat om det annars!

 2. Sofia skriver:

  Jag borde göra detsamma, läskigt vad mycket tid man kan lägga på att titta på onödiga saker. En fråga bara, tar du inte samtal eller sms heller? Telefonen är ju också den man använder för kontakt med vänner och familj tänker jag.

  1. Tar varken telefon eller sms. De sms:ar via Gustav, haha. Men jag ska skaffa hemtelefon i nästa boende. Ett hus som bor i 90-talet, det kommer bli helt underbart.

   1. Fia skriver:

    Försökte ha hemtelefon men fick ta bort den – blev nedringd av telefonförsäljare.

    1. Du kan spärra för det funkar jättebra har inga försäljare som ringer oss

   1. Sofia skriver:

    Ha ha
    Man kanske ska skaffa en gammaldags mobil som bara grejar samtal och sms som helgtelefom 😊

    1. Maria skriver:

     Antingen det, eller (om man har tillräcklig självdisciplin) så slår man av datatrafiken på den smarta telefonen.

 3. Bra gjort! Det är inte lätt men vilken frihetskänsla som kommer 🙂
  (Ja, vet att det är sjukt att ens skriva så, men man får ta det från var man är helt enkelt)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..