”Vad är ditt engagemang i Musikhjälpen”

Jag hoppas inte att ni som frågar om mitt bidrag till Musikhjälpen menar att mitt engagemang för sexuellt utnyttjade barn skulle hänga på huruvida jag lyfter Musikhjälpen eller inte.

Kanske värt en påminnelse om det jag gör varje dag? Jag har skrivit en självbiografi där fem kronor av varje såld bok går till Rädda Barnen, jag har startat Treskablinoll som jobbar för att tre sexuellt utnyttjade i varje klass ska bli noll, jag har bokat tid med samtliga partiledare i januari för att få dem att tänka på och ha strategier för sexuellt utnyttjade barn inför valåret. Utöver det så stöttar jag folk som berättar att de blivit sexuellt utnyttjade som barn. Jag uppmärksammar fall där barn råkat ut för sexuella övergrepp var och varannan dag på Instagram och jag har lagt hundratusentals kronor på att utforma idrotts- och förskolebrevet. För att nämna några saker.

MEN. Jag tycker det är helt fantastiskt att Musikhjälpen slagit rekord just detta år. Alla kändisar som lyfter detta är BÄST. 74 miljoner kronor.

Kanske har det faktum att Metoo och att vi är så många som lyfter dessa frågor dagligen ett yttepytteskäl att folk är villiga att ge detta år. Jag hoppas det. <3

 1. Du jobbar varje dag med att göra förändring och hjälpa utsatta barn. Lätt att hen glömde det när denne ställde frågan….
  Elaine gör skillnad varje dag, bokstavligen varje dag med det HON har/kan…. tänk om alla gjorde ngt ist för att förvänta sig utav andra…… kram

 2. Helt fantastiskt av dig!

  Jag har sett kommentarerna om musikhjälpen i tidigare inlägg och reagerat på frågan samtidigt som jag undrar vad de har bidragit med…

 3. Den kommentaren provocerade mej något enormt. Jag är helt säker på att ALLA här som läser din blogg eller följer dej på minsta vis vet att du gör allt och lite till för dessa barn. Tack för allt du är fantastisk!!! 💟 Så jävla tacksam mina ungar får växa upp nu, nu är det ny tid!

 4. Dumheter! Du gör något VARJE dag för barnen! Så tacksam att min dotter växer upp med Stopp min kropp och att hennes förskola jobbar med integritet. Hon kom hem med en ”loppa” häromdagen och det stod saker som: massera någon, men fråga först och ge någon en kram, men fråga först. Jag frågade om det var tråkigt om någon sa nej. Nä sa hon, alla får säga nej, jag vill inte krama någon som inte vill kramas! Du gör så mycket för så många! Musikhjälpen är också underbart!

 5. Jag ifrågasätter inte ditt engagemang i barn som blir sexuellt untyjjade eller ditt engagemang personligen i musikhjälpen. Jag ifrågasättter mer faktumet av alla stora kändisar/influensers som når mycket folk att ni inte lyft det? Jag tycker inte att alla frågor kring sexuellt utnyttjade barn ska falla på dina axlar, för du drar redan ett så stort tåg fram. Men däremot hade jag tyckt att en påminnelse till dina följare om att engagera sig skulle vara på sin plats eftersom att du når ut till många!

 6. Jag ifrågasätter inte, tänker mest att det kanske ”förväntades” att du skulle engagera dig eftersom att det är din hjärtefråga som var temat.

  Alla vet ju vad du gör för barnen och det är fantastiskt! Tror som sagt bara att man ”förväntade” att du skulle vart engagerad.

  Kram

 7. Jag undrar hur du får betalt för ljudböcker, jag betalar för min tjänst per månad och den summan är på lika mycket som en bok kostar. Hur fungerar det? Och hur får man betalt för böcker som lånas på biblioteket?

  Vill även tacka dig för ditt engagemang och en mycket läsvärd blogg.

 8. Blir så himla irriterad på att ca samtliga kvinnor (alltid kvinnor, ser aldrig en man bli påhoppad) med stort inflytande avkrävs lyfta ALLT som alla tycker är viktigt?! Som att man som kvinna med stor plattform har oändligt med tid och resurser att ta upp allt som händer i världen.

  Du gör så himla mycket bra & lyfter jättemånga viktiga frågor 💙💙💙 tycker folk som kritiserar ditt sk ”brist på engagemang” i musikhjälpen kan granska sig själva en extra gång innan de kritiserar.

 9. Blir lite matt när du som redan gör mer än de flesta någonsin kommer göra för den här världen ändå ska få ”frågan” om att göra lite mer. Så tacksam för allt du gör för barns rättigheter och att treskablinoll tagit fram så bra material att vi föräldrar sedan kan ta det vidare till våra barns förskolor. Tack Elaine!

 10. Tycker det är märkligt att varken du eller Patrik åtminstone pushade för musikhjälpen på instagram, hur lång tid tar det att göra ett inlägg på insta? Med tanke på vad ni har för plattformar, möjligheter att påverka och åsikter så är det en no-brainer? Tydligen inte. Återigen, mycket märkligt.

  1. Du är märklig, mycket märklig. Och om du kikar på treskablinolls konto så har vi hyllat musikhjälpen för att de slog rekord. Då snackar vi en organisation som har noll kronor hyllar en som har 72 miljoner. Lägg ner är du snäll.

 11. Jag förvänta mig inget engagemang i musikhjälpen ftån dig Elaine. Den är ju en konkurrent som drar fokus från dig och ditt viktiga arbete. Herregud 74 millioner liksom. Förstår du tycker att om bara en million getts till dig och träskotroll hur mycket bättre hade inte det varit för barnen. Folk prioriterar så konstigt och fattar verkligen inte vem dom ska ge pengar till för att hjälpa barn på riktigt. Så tänker nog du.

 12. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ du gör skillnad fina Elaine ❤️❤️❤️❤️❤️ glöm aldrig det! Jag känner inte dig men du verkar vara en stor empat och medmänniska och jag önskar dig allt gott!

 13. Jag förstår bara inte att du inte deltog. Har du ett avtal med Rädda barnen så att du inte FÅR delta i andra insamlingar?

  1. Den totala avsaknaden av engagemang, näst intill ett passivt avståndstagande, förefaller mycket märkligt. Särskild med tanke på tyngden som musikhjälpen besitter och vilken stark influencer Elaine är generellt, och speciellt i dessa frågor. Personligen är Elaine’s förklaring, eller snarare brist på förklaring; ”Jag gör så mycket annat” inte tillfredställande i min åsikt, är samtidigt mycket förvånad att majoriteten tycks helt sakna kritik i denna fråga. Kritik som kan mycket väl berättigas eftersom den på avstånd berör frågor om ekonomiska incitament och i förlägningen Elaines grad av trovärdighet i frågan om sexuellt utnyttjande av barn. Jag eftersöker en rimlig förklaring, tills dess har svårt att se annat än att det ligger en hund begraven någonstans.

   I sak stödjer jag Elaine på många plan, även i hennes person. Men däremot känner jag mig fri att kritisera och ifrågasätta, i detta fall hennes sak. Jag är inte låst i mitt handlade av ett beundrarskap som många tycks vara.

  2. Nja det är snarare så att jag har Treskablinoll som för tillfället går på knäna ekonomiskt och försöker hjälpa barn i Sverige. Skrämmande att det fortsätter trilla in kritiska kommentarer. Ger ni samma kritik till Childhood, Rädda Barnen och andra organisationer som precis som Treskablinoll försöker få sin egen ekonomi att gå ihop för att – precis som Musikhjälpen – hjälpa barn på sina sätt. 72 miljoner kronor. Helt övertygad om att Musikhjälpen inte behöver min bössa, däremot behöver treskablinoll den. 50.000 skulle göra enorm skillnad i dagsläget. Men vi jobbar på ideellt.

   1. Så, delvis, lät du bli att pusha för musikhjälpen för att du är rädd att medel till musikhjälpen skulle innebära förlorade medel till din treskablinoll? Utöver det så antyder du att musikhjälpen inte ämnade att rikta hjälp till barn i Sverige och däför vill du leda medel till treskablinoll framför andra organisationer? Fine, resonemanget låter rimligt även om man kan ställa frågan om distribution av välgörenhetspengar från allmänheten styrs av ett sådant banalt aritmetiskt system med ett absolut pengavärde. Och att Svenska barn är mer hjälpvärda en andra. Jag raljerar inte, rätta mig om jag tolkat dig fel.

    Antar att konkurrens även råder i välgörehetssfären och förstår att som organisation tvingas att förhålla sig till den ekonomiska verkligheten. Jag tror få skulle sakna förståelse om man är uppriktig med detta.

    Emellertid, som privatperson är jag utilitarian i frågan. Det som spelar roll är att minimera lidandet som kommer av sexuellt utnyttjande av barn. Vilken organisation som står för hjälpen och i vilket land som hjälpen sker i har ingen betydelse. Så att ja, om organisationer på något sätt bidrar till mindre hälp för barn, då får dem min kritik.

 14. Jag funderade också över varför det inte skrevs om det, men tänkte sen att Musikhjälpen handlade om barnsex-HANDEL medan ditt engagemang är mer centrerat i Sverige med sexuellt utnyttjade barn som inte nödvändigtvis säljs (även om det tyvärr också förekommer, dock inte i lika stor utsträckning som i vissa andra länder). Trodde kanske att ett inlägg hade kommit tidigare under veckan och inte mitt i, och tänkte att du säkert hade fullt upp med allt annat (tre barn, flytt, planera husrenovering, jul). Vem vet hur mycket du bidrog till det utan att lyfta det i bloggen? Bara för att man inte skriver om det behöver inte det betyda att man inte bryr sig eller gör något <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..