Dags att växla upp nyårsmålen

När jag och Camilla började nyårsmålen 2001 så satte vi mål som vi kände var löjligt stora på den tiden. Alltifrån ”En av Sveriges största retoriker” till ”skriva böcker”. Vi skrattade åt våra sinnesstora mål men skrev ändå ned dem. Jag tycker jag har varit lite försiktig med mina mål de senaste åren mest för att jag nog varit rätt nöjd. Några kommer jag få återvinna men väldigt många nya kan jag skapa.

Tanken med nyårsmål är inte att tänka vad kan jag uppnå utan vad vill jag uppnå. Vi får inte begränsa oss med det vi kan föreställa oss är möjligt för så mycket vet inte du. Allt är faktiskt möjligt och du vet inte allt. Sätt därför mål efter din vilja och luta dig tillbaka på klyschan

Så när jag tänker på vad jag vill utan att låta mig begränsas av det jag tror är möjligt så flödar plötsligt målen.

2018 vill jag:

Bli vegan

Bli duktig på vegansk mat och näringslära (måste ju det)

Ha vatten som enda vätskeintag (banans men jag skulle gilla att känna hur ett sånt liv känns)

Leva sockerfritt

Vara en närvarande, kärleksfull mamma med mer tid för barnen.

Kunna göra 10 chins

Gå på händer

Göra en dokumentär

Förändra Sverige i grunden för barnens trygghet.

Utbilda Sverige i frågor om sexualbrott mot barn och förebygga för att det aldrig sker.

Gå på 14 dejter med Gustav (12 st 2017)

Tacka ja till några events med Gustav

Göra saker enskilt med barnen.

Ta med Barnen var för sig på nån jobbdestination och göra kul saker där.

Ha en heldag på Evelyns förskola.

Skriva en kick ass roman

Få in romanen på HBO eller Netflix (obs mål av vilja inte rimliga mål)

Ha ett mer avslappnat förhållande till bloggen.

Kunna leva Läckberglivet – leva på att skriva romaner😍.

Utforska minimalism som livsstil.

Handla kläder som jag tror kan hålla länge länge.

Inte handla saker jag vill ha utan det jag faktiskt behöver. (Shiiiit vad svårt)

Fortsätta med mobilparkering

Skaffa hemtelefon

Bolla föräldraskapet med förebildsföräldrar

Planera saker att göra så jag kan se fram emot det länge.

Välja mina strider och låta andra ha sina ifred.

Helt få bort mutor och straff från min barnuppfostran.

Aldrig prata nedlåtande om mig själv eller andra oavsett. Hitta något positivt om personer som kanske inte är på min tio topplista av favorit människor ”bla bla bla har så fina barn.” Typ så. 😊

Vad har ni för nyårsmål?

 1. Vad många och viktiga bra nyårsmål! Och väldigt roligt att höra att du är intresserad minimalism som livsstil!
  Hur planerar du att följa upp nyårsmålen? Tänker att det var ju ganska många vilket kan göra det svårt att komma ihåg alla. Ett tips är att fokusera mer på ett par av dem i taget under specifika perioder under året. Lycka till, och vill du ha inspiration kring minimalism som livsstil skriver vi om det på vår blogg och Instagramkonto ”Minimalisterna”. 🙂

 2. Lina skriver:

  Mina nyårsmål är:
  * Komma in på socionomutbildningen (senare mål blir sexologutbildning och slutligen att ändra sverige ifrån grunden. Har blivit så inspirerad av dig och vill jobba med att hjälpa sexuellt utsatta barn och allra helst komma på ett sätt att upptäcka vem som blir pedofil och varför innan de utsätter något offer. En värld fri från sexuellt utnyttjade barn!)
  *Ta körkort
  *Bli bättre på att prata för mig själv och stå upp för mig själv
  *Äta hälsosammare
  *Ordna en demonstration i min kommun för sättet de behandlar LSS-brukarna och personalen. Något som ligger mig varmt om hjärtat då jag jobbar med det

 3. Em skriver:

  Mål: mera kåt, glad och tacksam.

 4. wigwag skriver:

  Är inte veganer såna där stora äckliga skräcködlor? Varför vill du bli en sån för Elaine? Visserligen har jag inte missat tendensen men försjutton jävlar…..kämpa på och försök vara människa sålänge du kan. Haha. .Gott nytt år på er.

 5. Julia skriver:

  Du är min föräldraförebild (en utav flera då alltså), i alla fall den del av dig som jag lärt känna genom bloggen och media. Väntar in min första parvel och om du någonsin har vägarna förbi Irland och vill dricka smoothies så finns det rum vid köksbordet här. God fortsättning Elaine och all styrka till dig inför 2018

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..