Jag älskar kvinnor

Jag vet att det finns sämre varianter av oss, men på det stora hela tycker jag vi är så himla fina, inkännande och hänsynsfulla. När jag går på gymmet tycker jag alltid kvinnor luktar gott när man går förbi dem när de flåsar. Jag tror vi alltid tänker på andra när vi drar på oss den där nytvättade t-shirten på träningen. Sen på tunnelbanan idag när jag skulle hålla i mig så hamnade min hand nära en kvinna och jag tittade på henne ursäktande medan hon i samma sekund flyttade sig ursäktande för att vara i vägen. Det slutade i ett leende över den ömsesidiga hänsynen vi visade varandra. Jag tycker inte den respekten för andras space faller sig lika naturligt för män, men det gör det för kvinnor och det är så fint. Behagligt på nåt sätt.

Jag träffade Jannica häromdagen som är storasyster till David och lillasyster till min Marie.

Vi har inte sett på år eftersom hon bor i Skottland, men det innerliga samtalet vi hade om vänskap, syskonskap och farväl var så skönt för själen. Jag har killkompisar men på det sätt jag kan prata med mina väninnor är på en annan nivå. Kvinnor inspirerar mig. Häromdagen var det en kvinna som var grymt imponerande i sin träning. Jag ville ge henne komplimanger på rätt sätt och som ett barn av 80-tal får man tänka till en smula då vi växt upp med diverse utseendehets. Så jag sa:

Vad stark du är, det inspirerar verkligen en att se!

Hon blev jätteglad och sa att de flesta kvinnor brukade se snett på henne. Då tänkte jag på Metoo och alla sexuella trakasserier vi fått utstå genom livet. Hur fint vore det inte om vi helt tog bort armbågarna gentemot varandra och började uppmuntra regelbundet istället. Varje dag till och med.

Till en mamma som står med två skrikiga barn och ser trött ut.

Du är en supermamma

En som har en snygg outfit

Gud vad snygg outfit!

Gud vad svårt det var att komma på komplimanger som ska vara generella. Men om jag ska tänka på de kvinnor som jag tänkte bra saker om idag så var det en kvinna vid Slussen tunnelbana som hade silvergrått hår och matchande jacka. Det var så snyggt, men jag fegade ur. En på gymmet som rockade två kettelbells och hade grym teknik. Elaine (min kompis) gav jag komplimang för brödet hon bakar och att hon vågar följa sin dröm med @anothersuperbaker .

Tänker vi något positivt om varandra så kan vi väl säga det. I denna värld behöver vi det verkligen.

#lyftensyster

Trevlig helg folket❤️

 1. Väldoftande kvinnor på gymmet? Är man ren så doftar man rent, det gör alla. Men problemet är när kvinnor häller på sig en halv flaska parfym för att dofta ”gott”, det händer på mitt gym. Jag är extremt frusen av mig, så jag svettas aldrig, knappt ens efter 4 km på löpbandet, det är naturligt att svettas på ett gym, man arbetar ju med kroppen. En ren kropp doftar gott, en parfymindränkt kropp stinker. Vad har detta med kvinnor och män att göra, jag har mycket bra vänner, både kvinnor och män. Jag gör bara inte skillnad, bra människor är bra människor.Jag har träffat fler falska och missunnsamma kvinnor än män. Faite accompli.

   1. Jag tror att alla svettas lika mycket, beroende på vad man tränar. Cardio, viktträning eller uppmjukning. Efter 30 min på löpbandet på maxfart svettas garanterat män och kvinnor lika mycket. Svett skall väl nu inte göras till ytterligare en feministfråga? Som på mitt gym, plötsligt var tjejgymmet iskallt, medan det allmänna gymmet hade normal temperatur. Jag frågade i receptionen och fick till svar att tjejerna hade sagt till för att de var rädda för att svettas. På ett gym?? Att träna utan att vara varm är som upplagt för muskel- och ledskador. Som jag skrev tidigare är jag extremt frusen, att träna på tjejgymmet vid ca 18 grader fanns inte på kartan (de har nu höjt temperaturen igen). Män har inte sämre hygien, däremot har jag upplevt kvinnor som häller på sig parfym för att de inte har duschat.

 2. Hej.
  Du lyfter så himla mycket klokskap, tack. Det där med att säga ngr uppmuntrande ord till föräldrar/vuxna med barn, det gör jag ganska ofta eller rättare sagt när ngn behöver ett el flera vänliga ord. Tex när man står i kassakön och föräldrar kämpar med barn som VILL ha ngt vid kassan men får ett nej… Det är tufft ibland att va förälder, kan jag bidra positivt med ngt tänker jag göra det om och om igen! ❤️💖😍 Eva

 3. Nä, detta var lågt. Bra att du gillar kvinnor, men låt bli att sprida fördomar om män om du vill ha ett mer jämställt samhälle.

   1. Att hon indirekt säger att män inte är hänsynsfulla och inkännande. Att män tycker det är OK att lukta illa och sprida det i omgivningen, att de inte bryr sig om att visa hänsyn. Att män inte lämnar space och flyttar undan på ett hänsynsfullt sätt. Att de inte ens fattar det.

 4. Jag sa det till min sambo när vi satt framför nyheterna: tänk om vi plockade bort alla hemska nyheter som var orsakade av män – undra hur många nyheter i det här 10-minutersklippet som hade varit kvar då?
  Han tänkte en stund i tystnad och sa sen ”antagligen inga”. Efter det har han börjat kommentera, i flera fall och i högt och lågt, att ”dessa män…” och ”om alla agerade så som kvinnor uppfostrats att agera”. Han har en poäng, precis som du!

  Ska verkligen ta till mig av det du skriver och lyfta och hylla det goda. Spread a little love liksom.

 5. Jag ÄLSKAR att läsa din blogg och kommer på mig själv att bli glad och peppad när jag går in här. Har inga planer på att bli vegan eller träna hårdare än jag gör, men du ger mig så mycket energi till att leva ett positivt och utvecklande liv.

  Jag hoppas att vi får följa dig och din blogg i många år till! Trevlig helg!

 6. Ingen feminist har dina åsikter angående mäns deltagande i förskola och barnomsorg. Alltså är du ingen feminist oavsett vad LD säger om det. Och det är inget dömande utan bara konstaterande av fakta. Att vara feminist förpliktar till ett visst åsiktskluster du inte har. Ingen skam i det.

 7. En kommentar som inte gäller inlägget utan integritet och barn.
  Hur kan man tänka hemma rent praktiskt för att boosta barns integritet och visa på gott exempel? Hur kan man visa på gränssättning mellan vuxen och barn? Har en 1,5 åring och tycker det ibland är svårt att veta hur man ”bör” agera runt hen för att det ska visa på integritet. Vi försöker applicera ”stopp min kropp” och inspireras utifrån det tänket, samt att vi skickat förskolebrevet till vår hemkommun. Men hur kan vi göra hemma? Tänker att det som sker hemma kan normaliseras för ett barn, på gott och ont. Tex är det ok att bada tillsammans med barnet? Eller att hen ser mig eller min partner nakna när vi duschat osv? Eller är med oss på toa och ser oss sitta på toa? Försöker typ tänka ”det som inte känns okej för mig, är inte okej för mitt barn”, tex inte byta hens blöja bland folk, utan hålla det privat, för inte vill jag gå på toa bland folk osv.

  Är vi på rätt spår? Har du fler tips/råd på hur vi kan tänka för att skapa goda förutsättningar för vårat barn? 🙂

  Tack på förhand/ Emma
  Kram

 8. https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/khader-amiri-jagas-for-mord-pa-sin-16-ariga-fru/
  Jag har ännu inte hört om demonstrationer på Sergels torg mot hedersvåld- mord, barnäktenskap, kvinnor och barn som sitter fast i, här kan vi rakt ut kalla det, Patriarkatet. Varför gör inte alla feminister uppror? Det är väldigt tyst i leden. En orolig fråga jag ställer mig: Hur kan det existera i Sverige av idag, hur har det kommit in i vårt land?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..