”Hora” Ovanligt skonad, eller

Jag läser om de kommentarer och hatmejl folk som sticker ut hakan får. Jag bara baxnar. Det är inte så att min haka varit kort i sammanhanget alla gånger, men aldrig har jag blivit kallad fitta hora eller en massa andra saker. Men mejl dryper inte av dessa mejl, alls. Det är så ovanligt att när det väl händer så har jag gått banans så till den grad att personen som mejlat mig blivit lite skakig.. jag vet inte om ni minns nån man som skulle vänta vid min port ”med lämpligt tillhygge” och banka in lite vett i min skalle efter de dåliga retoriska betyg Reinfeldt hade fått.

Så vad svarade jag? Kanske det minst retoriska ni kan tänka er, men det är tydligen så jag svarar på hot.

Jag svarade: Kom då! Jag väntar med lämpligt tillhygge för att skära av dig kuken! Din jävla tönt.

Han: Du är ju sjuk ju!

Jag: Du anar inte…

Och det var det. Han varken kom eller hörde av sig nåt mer. Jag säger inte att det är så man ska göra, tycker bara det är intressant att metareflektera kring hur man är i dessa situationer. Mitt sätt kan nog tyvärr få en dödad. Fatta om det fanns dinosaurier och jag blev arg för att jag kände mig hotad. Levde jag i ett annat liv så var jag säkert den där dumdristige grottmänniskan som sprang mot t-rexen med min lilla yxa och blev uppäten sekunden efter. 🙂

Men detta mejl fick jag 2011. Inga elaka galningar sedan dess, inte en enda. Jo pedofilstalkern men han är en annan kaliber, men ni vet det där vardagliga ”hora” tilltalet som Linnéa och andra får. Händer inte mig. Händer det er?

 1. Kanske blivit kallad det i skolan, men jag har aldrig hört det/tagit in det. Har inte blivit kallad det på 15år (sen högstadiet) i så fall.

  Haha tycker det är så skumt med personer som han som skrev till dig Elaine, när de får liknande svar som de själva skriver blir de helt plötsligt chockade och tycker det är DU som är sjuk. Vem är det som är sjuk egentligen? Har de inte koll på vad de själva skiver?

  1. wigwag skriver:

   Det som är sjukt är väl att E svarar överhuvudtaget. Varför gör hon det undrar jag?

 2. Anna skriver:

  Händer titt som tätt i jobbet.. jobbar som ombordansvarig på tåg. Många som tycker sig ha rätten att bli elaka(eller rent av hotfulla) när jag påpekar att de har felaktig alt ingen biljett. Jag tar åt mig väldigt lätt och önskar av hela mitt hjärta att jag kunde lära mig hur jag ska bemöta dessa personer.

  1. wigwag skriver:

   Du gör väl mer än bara påpekar hoppas jag. Du kanske inte förstår det men du befinner dig i en kontrollerande maktposition i förhållande till dem vars biljetter du kontrollerar. Som innehavare av sådan position behöver du inte göra nånting annat än leee överseende, som om passageraren var ett barn, och kanske stillsamt påpeka att biljetten inte blir mer giltig för att hen är otrevlig. Som innehavare av en maktposition tycker jag ju också man får tåla en del otrevligheter. Gäller inte minst bloggare och politiker också. Byt jobb om det är för jobbigt för dig.

   1. Hmm skriver:

    Helt fel. Ingen ska behöva tåla otrevligheter utan orsak. Kan du inte hålla hövlig ton när du är bland folk tex när det är du som gjort fel håll dig hemma och borta från sociala media tills du lärt dig hur man uppför sig.

    1. wigwag skriver:

     Fast varför ska jag hålla mig borta? Jag är väl inte otrevlig och skriver fitta till folk höger och vänster. Tycker du verkligen det? Nu blev jag verkligen ledsen.. Otrevlig kommentar förövrigt till mig som du inte har orsak till.

     1. Hmm skriver:

      Nu byggde du mig iofs en halmgubbe för jag har 1 inte sagt till dig att hålla dig borta utan enbart om du inte kan vara hövlig 2 inte sagt att du är otrevlig 3 påstått att du kallar folk för fitta, men…..

      ….Nu är du och gör du ju faktiskt det. 😊

      *hoppas på att du skrev med sarkasm för inte ens du kan sakna så mycket självinsikt *😎

     1. wigwag skriver:

      Förstår inte din kommentar Hmm. Kallar jag folk nu och då för fitta men inte till höger och vänster som det hette förut. Och på ett trevligt sätt eftersom du inte vill kalla mig otrevlig. Klart jag är otrevlig om jag kallar folk för fitta nu och då. Och borde hålla mig borta från sociala medier. Märkligt att du inte förstår det. Och förlåt om jag inte är så hövlig. Det har aldrig riktigt varit min grej. Men jag kan väl få vara med ändå även om jag är ganska burdust ohövlig mellan varven.

   1. Sanne skriver:

    Vilken otroligt insiktslös kommentar!

    1. Sanne skriver:

     Alltså inte din Hmm

   1. Lotta skriver:

    Som ”innehavare av en maktposition” ska man absolut inte behöva tåla ”en del otrevligheter”. Våld och hot mot tjänsteman och vissa andra yrkesgrupper är ett allvarligare brott än våld och hot mot andra personer. Våldet/hotet riktar sig mot rättsystemet som en rättsstat är beroende av för ett fungerande rättsväsende. Våldet/hotet är direkt kopplat till myndighetsutövningen. Bloggare, politiker med flera är en annan sak, men ingen ska behöva tåla ”en del otrevligheter”.

    1. wigwag skriver:

     Tack för den. En person som fattat vinken vad jag var ute efter med att anlägga ett maktperspektiv på det här med kränkningar. Håller också med om att direkta hot som det finns anledning att bedöma som seriösa är allvarligare när de riktas mot människor som vunnit makt på demokratisk väg än mot gemene man..Men sådana hot tycker jag man ska skilja på från otrevligheter hur otrevliga de än är. Märkligt att folk inte förstår skillnaden. Det är som om näringslivets chefer skulle göra ett meto-upprop och gnälla över hur sextrakasserade de är av sina anställda när politiker och annat maktfolk ojar sig över otrevliga kommentarer i sociala media.Ungefär lika trovärdigt. Men otäcka realistiska hot däremot…är nåt annat.

     1. Hmm skriver:

      Nu har du totalt helspårat. Du förstår varken kommentaren ovan eller vad jag skrev till dig från början eller senare.

      Influensan?

     1. wigwag skriver:

      Hmm. Du fattar verkligen inte när du blivit bortgjord va? Varför hoppar du in här gör bort dig ännu mer. Det blir ju bara ännu mer pinsamt för dig. Vi är två vuxna här som i god ton försöker reda ut begreppen. Och så kommer din kommentar…som bara är gnällig och tillför inget. Skäms du inte? Ditt lilla stalkertroll! Haha..börjar fanns tro du är lite förälskad i mig. Är det så? Isf. Känslorna är INTE besvarade. Tro mig. Önskar du kunde sluta svara på varenda kommentar jag gör.

     1. Hmm skriver:

      Självklart har du rätt på alla punkter. 😁

      Sedan tror jag dig inte. Det var ju du som kommenterade precis allt jag skrev på BB innan du blev blockad där. 😝

     1. wigwag skriver:

      Men herregud…över ett år sen ju Och nu hämnas du alltså. Släpp det där nu eller sök hjälp. Jag äger dig i varje kommentarsväxling oavsett blogg för ditt tänkande är lite grumligt…minst sagt. Sen förföljde jag inte dig på blogg bevakningen heller. Så mycket minns jag i.a.f. Ännu en otrevlig lögn om mig från dig. Men det är irrelevant. Här är nu och där var då Försök håll fokus på här och nu och på vad som skrivs och inte vem som skriver. Så kanske du också blir populär och får hög status som jag en dag. .

     1. Hmm skriver:

      Dina slusatttser är som alltid lika ologiska och verklighetsfrånvända. 😂

     1. wigwag skriver:

      Ologiska i ditt infekterade influensasjuka huvud = logiska och världsfrånvända får du gärna utveckla lite. Vad i det jag skrev ovan stämmer dåligt överens med din världsuppfattning i stort? Förövrigt tolkar jag din kommentar som att du tycker jag är konsekvent. Och där hade du tur när du inte tänkte. För det stämmer faktiskt.

  1. Mimmi skriver:

   Det finns kurser för bemötande av den här sortens puckon, skulle hoppas att det ingick i rutinerna för din yrkesgrupp. Din arbetsgivare borde verkligen erbjuda det samt hot & våld-utbildningar.

 3. Linda skriver:

  Hur har det gått m peddostalkern?

 4. Sofia skriver:

  Du skriver ju inte jättemycket om feminism – i princip inget alls, det verkar ju provocera väldigt mycket med kvinnor som gör det.

  1. ErikaJ skriver:

   Ja män blir oerhört kränkta av det.

 5. Blev kallad hora i högstadiet nästan varje dag i 8:an, omväxlande prästjävel ( min pappa är präst i svenska kyrkan). Jag var pluggis, ordentligt, lite busig bara men gick i en värstingklass i Rimbo, killarna slogs o hotade t o m lärare. Tror de misshandlade en kille som kom från Sthlm till vår klass, han skulle ju ”inte tro att han var något” precis som jag inte skulle tro det. Jag var så mobbad under det året, tillsammans med nästan hälften av klassen. Beroende på vilken lärare o lektion vi hade kunde de mobbas o säga skällsord under lektioner eller ej. Som tur var fanns lektioner där jag var trygg o ingen sa ngt. Behöver jag säga att jag säger ifrån direkt o på skarpen om mina elever säger elaka saker till varandra?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..