Personlighetstyper deluxe

Gustav och jag är ju SINNES olika i hur vi kommunicerar, på tal om personlighetstyperna jag tog upp i Nyhetsmorgon igår. Ta bara vår dialog igår kväll. Ingen har rätt eller fel, vi bara kommunicerar olika. Gör er redo för vårt första käbbel publicerat på bloggen.

Gustav kommer hem efter en aw men vänner. Jag har haft barnen och de sover förutom Pascal. Jag ser fram emot lite ensamtid.

Jag: Gustav, du får ta Pascal jag ska läsa inredningstidningar.

Gustav bestämt: Nej, jag ska duscha.

Jag börjar koka: Eh nej, du ska ta Pascal.

Gustav: Nej jag ska duscha.

Jag blir tokig: Men hallå, jag har haft barnen hela kvällen..

Gustav avbryter: Om du låter mig prata till punkt så ska jag duscha så jag kan inte ta Pascal. Däremot kan jag sätta honom i babysittern medan jag duschar.

Jag: Meh, men då kan du ju ta Pascal.

Gustav: Nej, för jag ska ju inte bära honom.

Jag: Det är inte var ta Pascal betyder, då skulle jag sagt Kan du bära Pascal.

Gustav: Om du väntat lite så hade du hört att jag skulle sätta honom i babysittern.

Jag: Hade du sagt det först istället för att börja med ordet ”Nej” så hade du inte fått en kokande fru.

Gustav garvar: Du behöver tålamod.

Jag kokar: Du behöver snacka mer tydligt.

Han är blåröd jag är gulröd. Efter tio år så har vi och kommer nog alltid att ha kommunikationsutmaningar. Men det finns ingen annan ”färg” jag vill leva med.

Igenkänning på dialogen?

 1. Katti skriver:

  Ha ha… För mig som är blågrön låter det som en väldigt otrevlig konversation eller som två personer som var väldigt trötta och inte orkade vara snälla. Har också en blåröd man så vet hur den kommunikationsstilen är ungefär, även om jag i allmänhet är lite kritisk till att dela in oss i färger, för jag tror att de flesta av oss är lite mer komplexa än så.

 2. Lisa skriver:

  Jag hade blivit vansinnig om min man hade beordrat mig att göra något på det där viset. Hade han däremot sagt ”kan du ta bebisen för jag behöver lite egentid” så hade jag såklart gjort det. Man fångar fler flugor med socker…

 3. Sandra skriver:

  Varför säger du ”du får ta Pascal” och inte ”KAN du ta Pascal”? Han har planerat dusch o du inredningstidningar, på varsitt håll. Hur hade du reagerat om det vore motsatta roller? Är nyfiken, inget påhopp

  1. Clara skriver:

   Gustav hade precis varit ute med vänner och därför var det hennes ”tur” att få lite ensamtid. Just därför formulerade hon det inte som en fråga, för då är risken större att få ett nej till svar haha!

 4. Maria skriver:

  Hahah klassiskt tjafs hemma hos 😂 Jag är rödblå tror jag och min sambo är också rödgul. Tuffa tider 😂

 5. B skriver:

  Svar: jaaaaa!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..